De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

26 september, 2023
Hans Bossenbroek

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat?

Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat zorgt ervoor  dat als je aan het solliciteren bent jij dat vanuit een gunstige situatie doet. Daar kan je dus jouw voordeel mee doen in de zoektocht naar de ‘perfecte baan’. Je kan dus aantrekkelijker worden voor een nieuwe werkgever en daardoor de kans op een (vaste) baan vergroten.

1. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied

De wereld veranderd razendsnel. Daarom is het belangrijk op om de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied, Door te blijven ontwikkelen toon je aan dat je bereid bent om te leren en je vaardigheden te verbeteren.

2. Pas je vaardigheden aan

Het kan handig zijn – door middel van trainingen, cursussen of praktijkervaring – je vaardigheden aan te passen aan de toekomstige werkomstandigheden. Verdiep je bijvoorbeeld in kunstmatige intelligentie of een andere nieuwe ontwikkeling.  Zo word  je voor een nieuwe werkgever nog interessanter. Jij bent dan iemand met veel kennis en vaardigheden in je vakgebied. Op die manier onderscheid je je van eventuele andere kandidaten.

3. Zorg dat je diploma’s en certificaten haalt

Door het behalen van diploma’s en certificaten groeien je kansen op werk nog meer. Daardoor straal je nog meer vertrouwen uit bij je eventuele nieuwe werkgever. Het hoeft  verder geen uitleg dat je met meer diploma’s aantrekkelijker wordt om je aan te nemen in een nieuwe baan.

4. Werk ook aan je ‘soft skills’

Niet alleen je kennis en (technische) vaardigheden zijn belangrijk. Ook de soft skills, ‘zachte’ vaardigheden die niet direct te maken hebben je met je beroep, hebben voor een werkgever waarde. Als je een prettige collega in de omgang bent is dat voor een werkgever ook veel waard. Daarom is het goed om te werken aan je gesprekstechnieken of om goed te leren samenwerken. Dat maakt je nog waardevoller als je aan ’t solliciteren bent.

Het personeelstekort op de huidige arbeidsmarkt biedt dus kansen voor jou. Voor jou dé gelegenheid om te laten zien wie je bent en een mooie baan te krijgen.

Wil je over dit onderwerp in gesprek met één van onze recruiters? Neem dan eens contact op.

 

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel