De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

26 september, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een medewerker die stalen buizen aan het neerleggen is als voorbereiding van het cement.

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat?

Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat zorgt ervoor  dat als je aan het solliciteren bent jij dat vanuit een gunstige situatie doet. Daar kan je dus jouw voordeel mee doen in de zoektocht naar de ‘perfecte baan’. Je kan dus aantrekkelijker worden voor een nieuwe werkgever en daardoor de kans op een (vaste) baan vergroten.

1. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied

De wereld veranderd razendsnel. Daarom is het belangrijk op om de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied, Door te blijven ontwikkelen toon je aan dat je bereid bent om te leren en je vaardigheden te verbeteren.

2. Pas je vaardigheden aan

Het kan handig zijn – door middel van trainingen, cursussen of praktijkervaring – je vaardigheden aan te passen aan de toekomstige werkomstandigheden. Verdiep je bijvoorbeeld in kunstmatige intelligentie of een andere nieuwe ontwikkeling.  Zo word  je voor een nieuwe werkgever nog interessanter. Jij bent dan iemand met veel kennis en vaardigheden in je vakgebied. Op die manier onderscheid je je van eventuele andere kandidaten.

3. Zorg dat je diploma’s en certificaten haalt

Door het behalen van diploma’s en certificaten groeien je kansen op werk nog meer. Daardoor straal je nog meer vertrouwen uit bij je eventuele nieuwe werkgever. Het hoeft  verder geen uitleg dat je met meer diploma’s aantrekkelijker wordt om je aan te nemen in een nieuwe baan.

4. Werk ook aan je ‘soft skills’

Niet alleen je kennis en (technische) vaardigheden zijn belangrijk. Ook de soft skills, ‘zachte’ vaardigheden die niet direct te maken hebben je met je beroep, hebben voor een werkgever waarde. Als je een prettige collega in de omgang bent is dat voor een werkgever ook veel waard. Daarom is het goed om te werken aan je gesprekstechnieken of om goed te leren samenwerken. Dat maakt je nog waardevoller als je aan ’t solliciteren bent.

Het personeelstekort op de huidige arbeidsmarkt biedt dus kansen voor jou. Voor jou dé gelegenheid om te laten zien wie je bent en een mooie baan te krijgen.

Wil je over dit onderwerp in gesprek met één van onze recruiters? Neem dan eens contact op.

 

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel