De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jacco’s droom: bosbouwer worden in Canada

12 maart, 2020

Jacco Mol begon bij zijn werkgever, Den Boer Groenprojecten, als hovenier groot groen. Inmiddels is hij doorgegroeid naar de functie van assistent boomverzorger. Een baan die helemaal bij hem past. “Ik geniet ervan om lekker buiten in de natuur te werken.” 

Op een steenworp afstand van de Gordelweg in Rotterdam is het gezoem van de motorzaag al van ver te horen. Afgewisseld met het krakende geluid van takken die verdwijnen in de versnipperaar. In het groen even verderop staat Jacco (26) wat takken te zagen. Op een rustig plekje heeft hij wel even tijd om over zijn vak te praten.

Waar ben je mee bezig vandaag? 

“In opdracht van de gemeente zijn we op deze plek aan ‘t werk. Ik ben al heel de dag bezig met het rooien van bomen, het snoeien van takken en het verwijderen van de ondergroei.”

Hoe ziet een doorsnee werkdag van jou eruit?  

“Om 6.30 uur begin ik op de zaak in Krimpen aan den IJssel met een bak koffie. Nee, niet één, maar drie. Ik moet echt wel effe wakker worden. Daarna ga ik controleren of mijn spullen in orde zijn. Ik check of de motorzaag goed loopt en ververs zo nodig de olie. Als dat gebeurd is, vertrek ik met een collega naar de klus. Vandaag zijn we trouwens met drie collega’s. Zo kan er ook nog één het verkeer bij de werkplek in de gaten houden en aansturen. Nadat we de controles hebben uitgevoerd, gaan we op pad. We hebben opdrachten in de wijde omgeving van Rotterdam. Van Papendrecht tot Delfgauw.”

Wat vind je het leukste aan je werk?  

“Het is heerlijk om lekker in de natuur bezig te zijn. Je stapt ‘s ochtends vroeg de werkbus uit en snuift gelijk de frisse buitenlucht op. Nu, in het voorjaar, hoor je de vogeltjes alweer lekker fluiten. Fantastisch! Op dit moment zijn we toevallig middenin de stad bezig, maar meestal werken we in mooie natuurgebieden. Heerlijk is dat!”

Waarom ben je dit werk gaan doen?  

“Eerst was ik stratenmaker, maar ik kreeg last van mijn rug. Daarom ging ik op zoek naar ander werk. Via Intro kreeg ik de kans om te beginnen als hovenier groot groen. Ik kon een dagje mee te lopen met Wesley, mijn huidige collega. Dat beviel zo goed dat ik hier aan de slag ben gegaan. Inmiddels werk ik alweer 2 jaar voor mijn huidige werkgever. Ondertussen ben ik doorgegroeid naar de functie van assistent boomverzorger.”

Welke eigenschappen moet je hebben voor dit beroep?   

“Je moet wel durven. Het werk kan soms gevaarlijk zijn, al werken wij veilig. Er kan bijvoorbeeld een boom omvallen waar je niet op hebt gerekend. Je moet beseffen met wat voor werk je bezig bent.”

Hoe zie je de toekomst?  

“Ik wil doorgroeien naar de functie van boomverzorger. Mijn droom is om bosbouwer te worden in Canada. Nederland is te klein voor mij. Veel te veel regels. Bovendien: de natuur is daar vreselijk mooi. Het lijkt me gaaf om daar elke dag in bezig te zijn.”

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Jacco en wil je ook dagelijks in de natuur werken? Bekijk hier alle vacatures in de groenvoorziening!

Dit is deel 2 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel