De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Naar grotere hoogten

1 januari, 2018
Redactie Intro Personeel
Klant Intro Personeel samen met Ronald Bloemendal.

Intro Personeel verblijdt opdrachtgevers met bekwaam en enthousiast personeel. Dat kunnen personen zijn die werkloos zijn. Maar dat kunnen ook zeker werknemers zijn die zoeken naar een nieuwe uitdaging. Neem bijvoorbeeld Pieter Bouman. Hij werkte 11 jaar als productspecialist bij een grote heftruckfabrikant en gaat dankzij Intro Personeel in juli 2018 aan de slag als Technisch Commercieel Engineer Bij ABUS Kraansystemen. In dit artikel doet hij zijn verhaal.

Zo’n 11 jaar geleden solliciteerde een onervaren Pieter Bouman bij zijn huidige werkgever. Hij werd aangenomen in de functie van junior productspecialist. Heftrucks zouden zijn specialiteit worden. Afgezien van een Playmobil-heftruck die hij voor zijn derde verjaardag kreeg, hield zijn kennis van heftrucks snel op. Binnen een langdurig dienstverband ontwikkelde Pieter zich tot heftruckspecialist.

Plafond

“De baan was fantastisch”, zegt Pieter, “maar ik bereikte nu niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk het plafond. Inhoudelijk kende ik de heftruck tot op het kleinste schroefje. Daardoor was er voor mij niet veel meer te leren. Ik was op den duur alleen bezig met het overdragen van mijn kennis. Heftruckspecialist zijn voelde als een trucje. Ik zocht dus naar groei. Naar uitdaging.

Prettige gesprekspartner

“Eind 2017 besloot ik daarom mijn cv op internet te plaatsen. De reacties waren overweldigend. Ik werd gebeld door veel recruiters.” Intro Personeel was de eerste en was daarom vanuit het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ als eerste aan zet. Maar er was meer. “Intro was niet alleen de snelste, maar ook de prettigste gesprekspartner. De manier van werken sprak me aan. Intro was oprecht geïnteresseerd in mijn wensen. Dat vind ik mooi.”

Nummer 1

Die benadering bleek vruchten af te werpen. Intro kon al snel drie passende vacatures aan Pieter voorleggen. Een vacature bij ABUS sprong er voor hem direct uit. “Ik werkte bij één van de grootste spelers op het gebied van heftrucks. Dus ik zocht naar een baan bij een andere grote naam. ABUS is voor mij een belangrijke speler op het gebied van bovenloopkranen. Bij mijn vorige werkgever maken we in onze werkplaats bijvoorbeeld ook gebruik van ABUS’ bovenloopkranen. Mijn interesse was dus zeker gewekt. Bovendien kon Intro mij vertellen dat ik direct bij ABUS zelf in dienst kon komen. Aangezien ik vanuit een stabiele situatie kwam, was ik blij met die zekerheid. Deze functie bij ABUS klopte voor mij als een bus.”

Gesprekken

“Ik ging op gesprek bij ABUS. Dat was meteen prettig. ABUS toonde zich zelfs bereid om de functie iets aan te passen, zodat die echt op mijn wensen aansloot. Dat gaf mij een vertrouwd gevoel. Het liet mij zien dat ze mij echt graag wilden hebben. Ik had een functie op het snijvlak van commercie en techniek, dat kon ik bij ABUS weer krijgen.”

Al snel volgde een tweegesprek. In de tussentijd sprak Pieter diverse keren met Intro. “Dat was plezierig. Ik had al lang niet meer zulke gesprekken bij werkgevers gehad, dus de tips en handvatten boden mij de nodige houvast. Na de gesprekken voorzag Intro mij daarnaast van terugkoppelingen. Dat geeft duidelijkheid en vertrouwen.”

Beslissing

Inmiddels is de kogel door de kerk. In juli start Pieter, na een welverdiende vakantiemaand, als Technisch Commercieel Engineer bij ABUS. “De snelheid van het hele traject was voor mij ideaal. Ik heb me niet gepusht gevoeld. Het was een prettig en comfortabel tempo, waarin snel geschakeld kon worden.”

Nieuwe stap

“Ik ga bij ABUS weer bijna vanaf het begin beginnen. Ik laat heftrucks dus wel achter me, maar houdt me nog steeds bezig met het behandelen van lasten. Ik ben dol op de mooie techniek daarvan. Ik realiseer me dat ik nu echt een nieuwe stap zet in mijn loopbaan. Dat is ergens spannend, maar ik ben daar ook echt aan toe. Er is nu weer zoveel te leren en te ontwikkelen, dat ik hier echt voor de lange termijn een mooie plek heb gevonden.”

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel