De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Opstarten na je vakantie, hoe dat je dat?

7 september, 2021

Ook als je geen kantoorbaan hebt en je geen e-mail hoeft te checken, kan opstarten na je vakantie een hele uitdaging zijn. Wat als je pakweg monteur, logistiek medewerker of heftruckchauffeur bent. Hoe begin je dan je eerste werkdagen na de vakantie?  

“Ja, het is ongetwijfeld anders als je weer in de werkplaats begint na je vakantie”, zegt recruiter Arie Rijsdijk. Zelf start hij als recruiter natuurlijk altijd op kantoor op na vakantie. “Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor een monteur of logistiek medewerker heel anders voelt. Dan moet je vaak gelijk volle bak aan de slag. Ik kom wel eens bij een klant over de vloer met graafmachines en zware voertuigen. Als je daar monteur bent, staan er direct ook bij wijze van spreken tien graafmachines op je te wachten om te worden gerepareerd.” 

Waar je op kantoor misschien makkelijker pauze kan nemen, is dat in de werkplaats misschien wat lastiger, erkent Arie. “Als je op vaste momenten pauze hebt kan het misschien wat lastiger zijn om bij te praten. Zelf bespreek ik op mijn eerste werkdag altijd mijn vakantie en belevenissen met mijn collega's onder het genot van een bakkie koffie. Dat doe ik dan aan het begin van de werkdag. Dat kan je in de werkplaats natuurlijk ook prima doen.” 

En wat als je geen tijd is gegund om rustig op te starten? “Dan zou ik mezelf onderdompelen in het werk en 's avonds en in je vrije tijd weer rust in plannen en leuke dingen te gaan doen. Lekker je vakantiefoto's bekijken bijvoorbeeld.” 

Een andere manier om over je 'vakantiedip’ heen te komen, is volgens Arie om je terugkeer op het werk goed te plannen.  “Als het mogelijk is, is het verstandig om je eerste werkdag zelf te kiezen. Kies bijvoorbeeld een donderdag of een vrijdag. Dan hoef je alleen nog maar de laatste dagen van de week te werken. Je collega's zijn dan al een beetje in weekendstemming en dat maakt het werken waarschijnlijker iets makkelijker.” 

Het scheelt natuurlijk of je je werk leuk vindt, zegt de Barendrechtse recruiter. “Dan is het makkelijker, want in dat geval heb je vaak weer zin om aan de slag te gaan.”  

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel