De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Artikel

Restaurantkok Luti is nu groenvoorziener

12 april, 2022
Bezig met het graaien van het gras met een maaier.

Door de pandemie kwam kok Luti Winklaar zonder werk te zitten. Hij maakte een carrièreswitch: sinds dit voorjaar werkt hij in de groenvoorziening. “In de weekenden ben ik nu lekker vrij.” 

In een nieuwbouwwijk in het Brabantse dorp Sleeuwijk zijn de hoveniers en groenvoorzieners van groenbedrijf Idverde hard aan ’t werk. In weer en wind. Een gure voorjaarswind waait door de bomen. Voor de mannen in de oranje werkhesjes en stevige laarzen is het geen enkel probleem. Zij werken gestaag door.  

De 25-jarige Luti Winklaar is één van die groenvoorzieners. Nog even en zijn werkdag zit erop. Rond half acht is hij samen met drie collega’s begonnen in de nieuwbouwwijk. “Meestal werken we in de regio Rotterdam”, zegt Luti terwijl hij zijn schep aan de kant zet. “Vaak in het havengebied. Maar vandaag moeten we hier in Brabant deze heg verplaatsen. Daar zijn we tot een uur of drie mee bezig. Gelukkig is het weer nu een beetje opgeknapt, maar vanochtend stonden we te buffelen in de regen. Maar ja, dat hoort erbij. Als het zonnetje lekker schijnt werken we ook buiten.” 

Pandemie  

Zijn nieuwe baan in het groen is totaal wat anders dan de Rotterdammer eerder deed. Toen werkte hij als kok bij verschillende restaurants. Tot de pandemie uitbrak. “Door de crisis werd mijn contract helaas niet verlengd. Uiteindelijk kwam ik bij Intro terecht. Na een week kon ik al beginnen in deze baan.” 

Het verschil met zijn vorige werk als kok is groot, zegt Luti. “Natuurlijk werk ik nu buiten. Ik heb nu andere werkzaamheden als schoffelen en snoeien. De voordelen zijn dat ik minder stress ervaar en in de weekenden ben ik lekker vrij. Eigenlijk is er maar één nadeel: dat is dat je ook buiten moet werken als het een keertje regent.” 

Bosmaaier 

Hij heeft al het nodige geleerd in zijn baan. “Mijn collega’s hebben mij goed geholpen om het vak te leren. Bovendien heb ik onlangs een training bosmaaien gedaan. Tijdens die cursus van één dag heb ik geleerd hoe ik met de bosmaaier om moet gaan. Sindsdien mag ik ook bosmaaiwerkzaamheden doen. Volgende week ga ik ’s nachts langs de snelweg maaiwerkzaamheden verrichten.” 

De toekomst ziet hij zonnig in. “Ik wil zeker groenvoorziener blijven. Soms mis ik de keuken nog wel een beetje en met mijn koksopleiding kan ik nu niks doen. Maar ik heb nu een prachtige baan die me goed bevalt. Ik sta er zeker voor open om nog verder door te groeien. Een baan als voorman bijvoorbeeld lijkt me leuk. Wie weet komt er een mogelijkheid om verder door te groeien.”   

Bekijk ook de nieuwste blogs van Intro Personeel

Man is aan het werk.

Startsalaris mbo studies: Dit verdien je na je opleiding

Als je een mbo-opleiding volgt of overweegt, is de kans groot dat je je afvraagt wat je straks gaat verdienen. Het startsalaris na mbo studies is een belangrijk onderwerp, zeker als je kijkt naar de toekomstmogelijkheden, financiële onafhankelijkheid en baanzekerheid. In deze uitgebreide blog duiken we in de cijfers en feiten rondom het startsalaris mbo […]

Lees artikel
Wolter van Houten De Groot Bouw

Friese kozijnmonteur Wolter vindt vaste baan in Zuid-Holland

Wolter van Houten, een ervaren kozijnmonteur uit Friesland, vond via Intro Personeel een vaste baan in Zuid-Holland. Twee jaar geleden verhuisde hij voor de liefde naar Rotterdam en inmiddels werkt hij met plezier als kozijnopsluiter bij een bouwbedrijf in Ouderkerk aan den IJssel. “Binnen een week was het geregeld.” In het voorjaar van 2023 solliciteerde […]

Lees artikel
De juiste medewerker op de juiste plek

De voordelen van de juiste medewerker op de juiste plek

Als werkgever lijkt het soms zo makkelijk om een vacature in te vullen. Je zoekt iemand met de juiste opleiding en ervaring, voert een gesprek en maakt een keuze. De praktijk is echter weerbarstiger. We leggen graag uit waarom de juiste match, de juiste medewerker op de juiste plek, zo belangrijk is. Op papier kan […]

Lees artikel