De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Tussen de kaas vliegt de tijd voor Patryk en Magdalena

14 april, 2020

Kaas, kaas én kaas. Daar gaat het om op de werkplek van Patryk Kipka en zijn vriendin Magdalena Olzcak. Het stel werkt als Productiemedewerker Kaas bij de Vandersterre Groep in Meerkerk. Een baan waar ze helemaal enthousiast over zijn. “De tijd vliegt voorbij, omdat het hartstikke leuk en afwisselend werk is.” 

Wie op zoek is naar kaas, hoeft in de enorme fabriekshal niet ver te zoeken. Honderden kazen – in alle kleuren en maten – liggen op rekken gestapeld. Klaar om getransporteerd te worden naar klanten. Het is de wereld waarin Patryk (31) en Magdalena (24) dagelijks met veel plezier hun werk doen. “Natuurlijk komen we elkaar wel eens tegen, maar we zien elkaar niet de hele dag door hoor.” 

Wat doen jullie precies voor werk? 

Patryk: “Ik werk als productiemedewerker, orderpicker en reachtruckchauffeur. Met de stapelaar of de reachtruck rijd ik rond om orders te verzamelen en klaar te maken voor verzending. Verder weeg en scan ik de kaas en zet deze op pallets en boxen. Ook controleer ik de orders en voer kwaliteitscontroles uit. We werken allebei in ploegendienst. Nu nog overdag, maar we gaan over een poosje ook middag- en avonddiensten draaien.”
Magdalena: “Mijn werkplek is de paraffineerlijn. Hier krijgt de kaas een beschermlaag en wordt ‘ie geplastificeerd. Ik zorg ervoor dat de kazen op de machine worden gelegd en goed wordt verpakt. Ik plak er bijvoorbeeld stickers op. Daarna stapelen we de kaas in kratten en dozen.” 

Wat is er zo leuk aan jullie werk?  

Patryk: “De baan is perfect voor mij. Het is een veelzijdige en brede functie. Waar ik vooral van geniet zijn de verschillende werkzaamheden. Het is lekker afwisselend. De ene dag ben ik met de reachttuck bezig om boxen met kazen naar de expeditieafdeling te vervoeren, de andere dag ben ik met de stapelaar orders aan ‘t picken.” |
Magdalena: “Ik houd ervan op bij de productielijn bezig te zijn. Ik werk in een team met leuke collega’s. Ik ben de enige vrouw, maar dat is helemaal niet erg. Het is erg gezellig om met elkaar samen te werken. De tijd gaat snel.” 

Hoe zien jullie de toekomst?  

Patryk: “Wat mij betreft leer ik komende tijd nog veel bij.   Ik wil graag doorgroeien naar operator of expeditiemedewerker. Als ik hard door blijf werken en leren, kom ik daar vanzelf. Onlangs hebben we allebei ons reachtruckcerfiticaat behaald. Nu mogen we officieel op de reachtruck rijden. We willen hier in ieder geval allebei nog lang blijven werken, want we hebben het hier uitstekend naar ons zin.” 

Dit is deel 3 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel