De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!

Diederik Steenbeek

Saai is het werk als recruiter niet, zegt Diederik. “Geen dag is hetzelfde. Je weet nooit wat je die dag gaat doen.” Als recruitment consultant helpt hij mensen aan een vaste baan. Van het spreken van kandidaten tot het binnenhalen van nieuwe klanten en het schrijven van vacatureteksten tot klantcontact. “Het werk geeft mij plezier omdat het zo breed is. Ik vind het leuk om met het hele proces bezig te zijn en niet één ding van dat proces te doen.   Ook haal ik echt plezier uit het helpen van mensen aan een vaste baan. Het is heel fijn als mensen dankbaar zijn voor wat je voor hen hebt gedaan.”

“Ik doe dit werk omdat ik de mix tussen het sociale en het commerciële fantastisch vindt”, zegt Diederik. “Het is heel mooi om die twee dingen met elkaar te kunnen combineren. Aan de ene kant ben ik sociaal bezig om werkzoekenden aan een leuke passende baan te helpen, terwijl ik aan de andere kant commercieel bezig ben om iemand voor een goed tarief bij een bedrijf neer te leggen.” Ook vindt hij het mooi om mee te denken met werkzoekenden. “Sommige mensen weten niet goed waar ze naar op zoek zijn, om daarmee te helpen en te adviseren is motiverend om te doen. Ook de gezonde concurrentie die er af en toe kan zijn tussen collega’s vind ik mooi en kan ook motiveren.”

Het leukste vindt hij als mensen met een andere achtergrond aan een hele nieuwe baan kan helpen.  “Zo kwam ik in contact met een bakker die in dat beroep toch niet helemaal op zijn plek zat. Hij is uiteindelijk aan de slag gegaan als rigger met als doorgroeimogelijkheid om kraanmachinist te worden. Superleuk om op die manier iemand te helpen.”

In zijn vrije tijd is Diederik regelmatig in de sportschool te vinden. “Ik vind het leuk om te sporten en het is natuurlijk ook fijn om een beetje fit te blijven! Ook hou ik ervan om leuke dingen te doen met mijn familie, vrienden en vriendin zoals dagjes weg, lekker uit eten of gewoon thuis chillen.”