Toen Ewout klein was, stond als een paal boven water dat hij politieagent zou worden. “Ik houd van actie en spanning. Hoe gekker, hoe leuker! Ewout voerde het wel uit.” Agent werd hij echter niet, want Intro kwam op zijn pad. “Na het afronden van mijn vmbo-diploma was ik nog te jong om me aan te melden voor de politieopleiding. Daarom schreef ik me in voor de opleiding Junior Accountmanager op het Hoornbeeck College.” Via die opleiding kwam hij bij Intro Personeel terecht.

“Uiteindelijk ben ik daar ook blijven hangen, want het was nog mooier dan de politie-ambities die ik had.” Zijn functie als recruiter noemt Ewout divers en uitdagend. “De ene keer heb je de commerciële doelstelling en de andere keer ben je echt bezig vanuit een sociale invalshoek. Bijvoorbeeld door het opstellen van een CV of door het geven van feedback op een sollicitatiegesprek.”

In zijn vrije tijd speelt Ewout graag een potje voetbal, of gaat hij gezellig een biertje drinken met vrienden. “Door die ontspanning ben ik elke dag opgeladen om dit leuke werk te doen.” En, o ja: van een sollicitatie bij de politie is nooit meer wat gekomen.