Harmen van Dalen

Zet Harmen langs de slootkant neer en je hebt een tevreden mens. In het weekend zit hij met regelmaat bij het water om te vissen op de sterkste zoetwatervis van ons land: de karper. Wat hij daar zo leuk aan vindt? “Voor mij is de natuur iets bijzonders. Het geeft je rust en de kans om je drukke leven even achter je te laten. Werk in combinatie met school is soms best druk”, glimlacht hij. “Ik heb een grote passie voor de natuur. Als ik maar even de tijd heb ga ik eropuit om te genieten van alles wat leeft, groeit en bloeit.”

Zijn dromen lagen op een ander vlak. De Klaaswalenaar droomde ervan om gymleraar te worden. Maar hij koos, zoals hij zelf zegt, eieren voor zijn geld. “Ik heb er destijds voor gekozen geen sportopleiding te gaan volgen. De banen voor sportleraar lagen niet voor het oprapen. Duidelijk was in ieder geval dat ik wat voor andere mensen wilde gaan betekenen.”

Als recruiter doet Harmen dat dan ook dagelijks. Zo kan hij goed zijn levensmotto uitleven: ‘geluk begint pas als je het kan delen met anderen.’ “Mijn werk is fantastisch. Ik geniet elke dag van de mensen die op mijn pad komen, de gesprekken en de bedrijfsbezoeken. Ik zit geen minuut stil en zoek altijd naar mogelijkheden om werkzoekenden aan een mooie baan te helpen.”