Verse harinkjes, scholletjes en tilapiafiletjes. Johan brengt ze ongetwijfeld allemaal aan de man in zijn tijd als visverkoper bij een bekende groothandel. Heel wat anders dan het beroep van timmerman. Dat wilde hij worden toen hij klein was. Na deze studentenbaan belandt hij in een drukkerij. Papier in plaats van vis. Een leerzame tijd volgt. In deze baan, de eerste na zijn studie Human Resource Management, doet hij kennis op die later goed van pas komt.

Johan heeft er dus al heel wat werkerving opzitten als hij in 2013 bij Intro Personeel aan de slag gaat. Als recruiter doet hij er z’n voordeel mee. “Bij de drukkerij heb ik basiskennis van techniek opgedaan. Die kan ik goed gebruiken in mijn huidige baan.” Het werk van recruiter is de Ambachter op het lijf geschreven. “Er is zeer veel afwisseling en dynamiek in het werk. Ik krijg energie uit het plaatsen van werknemers, het ontwikkelen van de vaardigheden van werknemers en het oplossen van problemen bij klanten.” 

Dat een goed netwerk helpt bij het vinden van een baan, bewijst het verhaal van Johan maar weer eens. “Eén van mijn huidige collega’s is een bekende van mijn zwager. Via hem hoorde ik dat er een vacature voor recruiter openstond. Ik heb direct gesolliciteerd en ben aangenomen. Geen moment spijt van gehad.”