De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!

Mees van der Waal van Dijk

Kampeerder, sportinstructeur, korfballer en wielrenner. Mees is het allemaal. Je ziet het: hij is van alle markten thuis.

Vroeger was Mees van plan om net zo gespierd te worden als Arnold Schwarzenegger. “Maar als een mager ventje van een kilo of 40 was het wel een beetje een te-ver-van-mijn-bed-show.”

Bewegen zit Mees in zijn DNA. “Na een zoektocht bij een aantal verschillende sporten ben ik op 9-jarige leeftijd terecht gekomen bij de korfbalvereniging Vriendschaar. Daar ben ik 14 jaar lang voor het eerste team uitgekomen.”

Dat Mees sowieso sportief is aangelegd, blijkt ook uit feit dat hij de nodige kilometers fietst. “Naast de korfbalcarrière begon het fietsvirus al een beetje op te spelen. Maar na mijn actieve korfballoopbaan heb ik het fietsen heel wat serieuzer opgepakt. De afstanden werden langer, de uitdagingen groter en het materieel heel wat mooier.”

Natuurlijk moeten we ook even noemen dat Mees veel in de plaatselijke sportschool is te vinden. Daar heeft hij een bijbaan als sportinstructeur. Zo kan hij toch nog een beetje spierballen kweken.

Zelfs op vakantie is hij nog sportief. “Mijn vriendin Claudia en ik zijn zeer fervente kampeerders. We trekken graag richting de fijne, idyllische streken in Italië of Frankrijk. Dan gaan de fietsen altijd mee. We maken dan af en toe een heerlijke fietstocht met als afwisseling een goed glas wijn op een terras.”

Oh ja, je zou het haast vergeten: natuurlijk is Mees ook nog recruiter. Kom maar eens een bakkie met hem doen aan de Molenstraat in Hardinxveld-Giessendam.