Fietsen en wasmachines. Die verkocht Walter tijdens zijn studententijd in een witgoedzaak in Ridderkerk. “Ik heb er bijna vijf jaar gewerkt”, vertelt Walter. Een leerzame periode voor hem. “Fietsen en wasmachines verkopen was een aparte combinatie. Maar het was wel heel leuk om het ‘face-to-face-verkopen’ te leren.”

De verkoopervaring van toen gebruikt Walter nog steeds in werk als recruiter. Het werk waar hij van geniet. “Mijn functie is leuk omdat ik veel contact heb met mensen, zowel werkzoekende als bedrijven. Ik heb plezier door werknemers die hun plek hebben gevonden in een nieuwe werkkring, en dat met een ‘glimlach’ aangeven en daar dankbaar voor zijn. Dat geeft voldoening.”

“Ontwikkel je talent door een doel te hebben in het leven”, zo stelt Walter. “Zorg dat je een hobby hebt die je energie en inspiratie geeft om je doel te bereiken.” Zelf heeft de Ridderkerker ook een hobby: sporten. “Ik speel elke week een potje tennis en een potje zaalvoetbal. Ze geven mij plezier en energie. Bovendien zijn beweging en ontspanning een belangrijke drijfveer om te sporten. Het is een goede manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Net als enkele andere collega’s kwam Walter overigens via een stage bij Intro terecht. “Omdat ik stageliep is mijn werktijd bij Intro op een ontspannen manier begonnen. Mijn eerste stage was in 2010. Het jaar daarop heb ik een tweede stage gelopen en ik ben nooit meer weggegaan. Zo leuk was én is het.”