De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Aan het werk in 2024? Tijd voor goede voornemens

25 december, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

We leven alweer in 2024. Misschien het jaar waarin jij een baan gaat vinden die helemaal bij jou past. Het is daarom tijd om een paar goede voornemens bedenken.

Met goede voornemens kun je niet alleen een vlammende start van het nieuwe jaar maken, maar vergroot je ook de kansen op het vinden van een mooie baan. Tijd dus om wat voornemens maken. Hier wat suggesties.

  • Ik ga mijn vakbekwaamheid verbeteren

Eén van de belangrijkste goede voornemens die je kan maken: het verbeteren van je vakbekwaamheid. Het is zeker de moeite waard om tijd te investeren in het krijgen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zo blijf je up-to-date en maak je meer kans op een baan. Werkgevers waarderen het als je alles weet van jouw vakgebied. Zo heb je een voorsprong op andere mensen die solliciteren op dezelfde baan.

  •  Ik ga mijn netwerk uitbreiden

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan, kan het nooit kwaad om je netwerk uit te breiden. Zo blijf je op de hoogte van mogelijkheden in je vakgebied. Vrienden en kennissen kunnen je verder helpen in je zoektocht naar werk. Ook (onze) recruiters kunnen jou ondersteunen. Voeg ze zeker toe aan je netwerk.

  • Ik verdiep mij in nieuwe technologieën

De wereld verandert razendsnel. Kunstmatige intelligentie verovert in een snel tempo de wereld. In je werk krijg je er misschien wel – in mindere of meerdere mate – er mee te maken. Het is goed om je daarom in nieuwe technologieën te verdiepen en te ontdekken hoe je deze toepast in je werk.

  •  Ik geef niet op

Een baan zoeken kan wat moeite kosten. Het zit niet altijd mee en je kan niet altijd 6 gooien. Leer ervan als je een afwijzing krijgt en probeer positief en geduldig te blijven. Wie niet opgeeft, heeft de grootste kans op succes. Je zult zeker de baan vinden die bij je past.

  •  Ik ben bereid om me om te scholen of bij te scholen

Een mens is nooit uitgeleerd. Jouw vak, wat het ook is, verandert voortdurend. Daarom is het goed je om te laten scholen of je bij te laten scholen. Volg een opleiding of cursus om weer helemaal bij de tijd te zijn.

Je weet je dus wat je te doen staat. Wie weet wat voor je baan jij krijgt in 2024!

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel