De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Aan het werk in 2024? Tijd voor goede voornemens

25 december, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

We leven alweer in 2024. Misschien het jaar waarin jij een baan gaat vinden die helemaal bij jou past. Het is daarom tijd om een paar goede voornemens bedenken.

Met goede voornemens kun je niet alleen een vlammende start van het nieuwe jaar maken, maar vergroot je ook de kansen op het vinden van een mooie baan. Tijd dus om wat voornemens maken. Hier wat suggesties.

  • Ik ga mijn vakbekwaamheid verbeteren

Eén van de belangrijkste goede voornemens die je kan maken: het verbeteren van je vakbekwaamheid. Het is zeker de moeite waard om tijd te investeren in het krijgen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zo blijf je up-to-date en maak je meer kans op een baan. Werkgevers waarderen het als je alles weet van jouw vakgebied. Zo heb je een voorsprong op andere mensen die solliciteren op dezelfde baan.

  •  Ik ga mijn netwerk uitbreiden

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan, kan het nooit kwaad om je netwerk uit te breiden. Zo blijf je op de hoogte van mogelijkheden in je vakgebied. Vrienden en kennissen kunnen je verder helpen in je zoektocht naar werk. Ook (onze) recruiters kunnen jou ondersteunen. Voeg ze zeker toe aan je netwerk.

  • Ik verdiep mij in nieuwe technologieën

De wereld verandert razendsnel. Kunstmatige intelligentie verovert in een snel tempo de wereld. In je werk krijg je er misschien wel – in mindere of meerdere mate – er mee te maken. Het is goed om je daarom in nieuwe technologieën te verdiepen en te ontdekken hoe je deze toepast in je werk.

  •  Ik geef niet op

Een baan zoeken kan wat moeite kosten. Het zit niet altijd mee en je kan niet altijd 6 gooien. Leer ervan als je een afwijzing krijgt en probeer positief en geduldig te blijven. Wie niet opgeeft, heeft de grootste kans op succes. Je zult zeker de baan vinden die bij je past.

  •  Ik ben bereid om me om te scholen of bij te scholen

Een mens is nooit uitgeleerd. Jouw vak, wat het ook is, verandert voortdurend. Daarom is het goed je om te laten scholen of je bij te laten scholen. Volg een opleiding of cursus om weer helemaal bij de tijd te zijn.

Je weet je dus wat je te doen staat. Wie weet wat voor je baan jij krijgt in 2024!

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel