De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

14 maart, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.”

Wie je alles over deze functie kan vertellen is Nijs-Jan Nederveen, werkzaam bij Intro Personeel Hardinxveld. Hij legt dan ook graag uit wat je allemaal gaat doen.

Wat ga je doen als assistent projectmanager?

“Als assistent projectmanager ben je de rechterhand van de projectmanager. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het transport van windmolens en onderdelen daarvan. Je zorgt voor de voorbereiding van het vervoer en zorgt ervoor dat alles goed is geregeld. Je maakt veiligheidsplannen, vraagt ontheffingen aan en hebt contact met zowel de planningsafdeling als de klant. Je bent dus echt een ‘spin-in-het-web’.”

Waarom is deze baan bijzonder?

“Deze baan is natuurlijk uniek omdat het om het wegtransport van windturbines gaat. Die worden vervoerd naar windmolenprojecten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Op speciale trailers worden windmolens en onderdelen getransporteerd.”

Wie is geschikt voor deze functie?

“Je hebt een hbo-opleiding afgerond en hebt affiniteit met de transportwereld. Verder spreek je een aardig mondje Engels en Duits. Dit is nodig omdat je regelmatig contact hebt met internationale klanten en relaties.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Je krijgt een salaris tussen 2500 en 3500 euro (op basis van 40 uur per week). Ook krijg je een vakantietoeslag van 8,33 procent van je brutosalaris. Verder heb je 25 vakantiedagen en 3,5 Atv-dagen en een pensioenregeling. Uiteraard krijg je alle ruimte om opleidingen en trainingen te volgen. Je hebt uitzicht op een vast dienstverband en kan doorgroeien naar de functie van projectmanager.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Bij een familiebedrijf dat gespecialiseerd in (internationaal) zwaar transport. Het bedrijf heeft op de locatie in de Alblasserwaard meer dan 100 medewerkers. Er is een prettige werksfeer met oog voor elkaar. Jij werkt in een klein team. Samen met andere projectmanagers zorg je ervoor dat alles pico bello is geregeld.”

Meer weten over deze functie? Neem contact op met Nijs-Jan.

Gerelateerde artikelen

Deze 10 hobby’s kunnen jou helpen op het werk

Hobby’s zijn leuk! Je doet ze met plezier. Een leuke bijkomstigheid is dat ze ook van pas kunnen komen je werk. Zo heb je er dubbel voordeel van! Deze tien hobby’s kunnen jou helpen op je werk. Het maakt natuurlijk wel een beetje wat voor werk je doet. Het maakt een groot verschil of je […]

Lees artikel
Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel