De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

14 maart, 2023
Hans Bossenbroek

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.”

Wie je alles over deze functie kan vertellen is Nijs-Jan Nederveen, werkzaam bij Intro Personeel Hardinxveld. Hij legt dan ook graag uit wat je allemaal gaat doen.

Wat ga je doen als assistent projectmanager?

“Als assistent projectmanager ben je de rechterhand van de projectmanager. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het transport van windmolens en onderdelen daarvan. Je zorgt voor de voorbereiding van het vervoer en zorgt ervoor dat alles goed is geregeld. Je maakt veiligheidsplannen, vraagt ontheffingen aan en hebt contact met zowel de planningsafdeling als de klant. Je bent dus echt een ‘spin-in-het-web’.”

Waarom is deze baan bijzonder?

“Deze baan is natuurlijk uniek omdat het om het wegtransport van windturbines gaat. Die worden vervoerd naar windmolenprojecten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Op speciale trailers worden windmolens en onderdelen getransporteerd.”

Wie is geschikt voor deze functie?

“Je hebt een hbo-opleiding afgerond en hebt affiniteit met de transportwereld. Verder spreek je een aardig mondje Engels en Duits. Dit is nodig omdat je regelmatig contact hebt met internationale klanten en relaties.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Je krijgt een salaris tussen 2500 en 3500 euro (op basis van 40 uur per week). Ook krijg je een vakantietoeslag van 8,33 procent van je brutosalaris. Verder heb je 25 vakantiedagen en 3,5 Atv-dagen en een pensioenregeling. Uiteraard krijg je alle ruimte om opleidingen en trainingen te volgen. Je hebt uitzicht op een vast dienstverband en kan doorgroeien naar de functie van projectmanager.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Bij een familiebedrijf dat gespecialiseerd in (internationaal) zwaar transport. Het bedrijf heeft op de locatie in de Alblasserwaard meer dan 100 medewerkers. Er is een prettige werksfeer met oog voor elkaar. Jij werkt in een klein team. Samen met andere projectmanagers zorg je ervoor dat alles pico bello is geregeld.”

Meer weten over deze functie? Neem contact op met Nijs-Jan.

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel