De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Heftruckchauffeur brengt goederen van A naar B

8 februari, 2022
heftruckchauffeur bezig met vracht vervoeren bij vacatures in rotterdam.

Het lijkt zo simpel: goederen met een heftruck van A naar B verplaatsen. Toch komt er meer bij het beroep van heftruckchauffeur kijken dan je denkt. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij dit beroep. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Zorgen dat alle goederen veilig en netjes op de juiste plek komen. Daar gaat het om in het beroep van heftruckchauffeur. Je verplaatst goederen van A naar B. Meestal in een loods, magazijn of op een buitenterrein. Het zijn vaak goederen die binnenkomen of intern verplaatst moeten worden. Kortom, je bent aan ’t orderpicken of bezig met het laden en lossen of sorteren van goederen. Ook ben je meestal verantwoordelijk voor de afhandeling van de bijbehorende administratie. Het is jouw verantwoording dat alles veilig en netjes op de juiste plek wordt gebracht.

Hoe kan je heftruckchauffeur worden?

Door een logistieke mbo-opleiding te volgen, kan je aan de slag als heftruckchauffeur. Soms heb je dan nog een extra speciaal certificaat nodig. Bijvoorbeeld als je op een zijlader of reachtruck wilt rijden. Het gaat erom dat je veilig en verantwoord op het voertuig kan rijden.

Hoe ziet een werkdag van een heftruckchauffeur eruit?

Je werkdag is erg afhankelijk van je dienstverband. Er zijn bedrijven waar je ‘gewoon’ van 9 tot 5 je werk doet. Houd er echter rekening mee dat er ook aan je gevraagd kan worden om in ploegendienst te werken. Er zijn zelfs functies waar je alleen in avond en ’s nachts werkt. Ook de omstandigheden kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan werken in een koelcel of een terrein waar gevaarlijke stoffen liggen. Dat soort factoren kan het verschil maken hoe je werkdag eruitziet.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verdient al snel een bruto maandbedrag van 1800 euro bruto per maand, afhankelijk van je werkervaring. Ben je een ervaren heftruckchauffeur dan kan dat salaris doorgroeien naar zo’n 2400 euro bruto per maand.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Bekijk heftruckchauffeur vacatures

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel