De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Heftruckchauffeur brengt goederen van A naar B

8 februari, 2022
heftruckchauffeur bezig met vracht vervoeren bij vacatures in rotterdam.

Het lijkt zo simpel: goederen met een heftruck van A naar B verplaatsen. Toch komt er meer bij het beroep van heftruckchauffeur kijken dan je denkt. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij dit beroep. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Zorgen dat alle goederen veilig en netjes op de juiste plek komen. Daar gaat het om in het beroep van heftruckchauffeur. Je verplaatst goederen van A naar B. Meestal in een loods, magazijn of op een buitenterrein. Het zijn vaak goederen die binnenkomen of intern verplaatst moeten worden. Kortom, je bent aan ‘t orderpicken of bezig met het laden en lossen of sorteren van goederen. Ook ben je meestal verantwoordelijk voor de afhandeling van de bijbehorende administratie. Het is jouw verantwoording dat alles veilig en netjes op de juiste plek wordt gebracht.

Hoe kan je heftruckchauffeur worden?

Door een logistieke mbo-opleiding te volgen, kan je aan de slag als heftruckchauffeur. Soms heb je dan nog een extra speciaal certificaat nodig. Bijvoorbeeld als je op een zijlader of reachtruck wilt rijden. Het gaat erom dat je veilig en verantwoord op het voertuig kan rijden.

Hoe ziet een werkdag van een heftruckchauffeur eruit?

Je werkdag is erg afhankelijk van je dienstverband. Er zijn bedrijven waar je ‘gewoon’ van 9 tot 5 je werk doet. Houd er echter rekening mee dat er ook aan je gevraagd kan worden om in ploegendienst te werken. Er zijn zelfs functies waar je alleen in avond en ‘s nachts werkt. Ook de omstandigheden kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan werken in een koelcel of een terrein waar gevaarlijke stoffen liggen. Dat soort factoren kan het verschil maken hoe je werkdag eruitziet.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verdient al snel een bruto maandbedrag van 1800 euro bruto per maand, afhankelijk van je werkervaring. Ben je een ervaren heftruckchauffeur dan kan dat salaris doorgroeien naar zo’n 2400 euro bruto per maand.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Bekijk heftruckchauffeur vacatures

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel