De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Heftruckchauffeur brengt goederen van A naar B

8 februari, 2022
heftruckchauffeur bezig met vracht vervoeren bij vacatures in rotterdam.

Het lijkt zo simpel: goederen met een heftruck van A naar B verplaatsen. Toch komt er meer bij het beroep van heftruckchauffeur kijken dan je denkt. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij dit beroep. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Zorgen dat alle goederen veilig en netjes op de juiste plek komen. Daar gaat het om in het beroep van heftruckchauffeur. Je verplaatst goederen van A naar B. Meestal in een loods, magazijn of op een buitenterrein. Het zijn vaak goederen die binnenkomen of intern verplaatst moeten worden. Kortom, je bent aan ’t orderpicken of bezig met het laden en lossen of sorteren van goederen. Ook ben je meestal verantwoordelijk voor de afhandeling van de bijbehorende administratie. Het is jouw verantwoording dat alles veilig en netjes op de juiste plek wordt gebracht.

Hoe kan je heftruckchauffeur worden?

Door een logistieke mbo-opleiding te volgen, kan je aan de slag als heftruckchauffeur. Soms heb je dan nog een extra speciaal certificaat nodig. Bijvoorbeeld als je op een zijlader of reachtruck wilt rijden. Het gaat erom dat je veilig en verantwoord op het voertuig kan rijden.

Hoe ziet een werkdag van een heftruckchauffeur eruit?

Je werkdag is erg afhankelijk van je dienstverband. Er zijn bedrijven waar je ‘gewoon’ van 9 tot 5 je werk doet. Houd er echter rekening mee dat er ook aan je gevraagd kan worden om in ploegendienst te werken. Er zijn zelfs functies waar je alleen in avond en ’s nachts werkt. Ook de omstandigheden kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan werken in een koelcel of een terrein waar gevaarlijke stoffen liggen. Dat soort factoren kan het verschil maken hoe je werkdag eruitziet.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verdient al snel een bruto maandbedrag van 1800 euro bruto per maand, afhankelijk van je werkervaring. Ben je een ervaren heftruckchauffeur dan kan dat salaris doorgroeien naar zo’n 2400 euro bruto per maand.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Bekijk heftruckchauffeur vacatures

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel