Blog

Heftruckchauffeur brengt goederen van A naar B

8 februari, 2022

Het lijkt zo simpel: goederen met een heftruck van A naar B verplaatsen. Toch komt er meer bij het beroep van heftruckchauffeur kijken dan je denkt. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij dit beroep. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Zorgen dat alle goederen veilig en netjes op de juiste plek komen. Daar gaat het om in het beroep van heftruckchauffeur. Je verplaatst goederen van A naar B. Meestal in een loods, magazijn of op een buitenterrein. Het zijn vaak goederen die binnenkomen of intern verplaatst moeten worden. Kortom, je bent aan ’t orderpicken of bezig met het laden en lossen of sorteren van goederen. Ook ben je meestal verantwoordelijk voor de afhandeling van de bijbehorende administratie. Het is jouw verantwoording dat alles veilig en netjes op de juiste plek wordt gebracht.

Hoe kan je heftruckchauffeur worden?

Door een logistieke mbo-opleiding te volgen, kan je aan de slag als heftruckchauffeur. Soms heb je dan nog een extra speciaal certificaat nodig. Bijvoorbeeld als je op een zijlader of reachtruck wilt rijden. Het gaat erom dat je veilig en verantwoord op het voertuig kan rijden.

Hoe ziet een werkdag van een heftruckchauffeur eruit?

Je werkdag is erg afhankelijk van je dienstverband. Er zijn bedrijven waar je ‘gewoon’ van 9 tot 5 je werk doet. Houd er echter rekening mee dat er ook aan je gevraagd kan worden om in ploegendienst te werken. Er zijn zelfs functies waar je alleen in avond en ’s nachts werkt. Ook de omstandigheden kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan werken in een koelcel of een terrein waar gevaarlijke stoffen liggen. Dat soort factoren kan het verschil maken hoe je werkdag eruitziet.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verdient al snel een bruto maandbedrag van 1800 euro bruto per maand, afhankelijk van je werkervaring. Ben je een ervaren heftruckchauffeur dan kan dat salaris doorgroeien naar zo’n 2400 euro bruto per maand.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Bekijk heftruckchauffeur vacatures

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel