De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Heftruckchauffeur brengt goederen van A naar B

8 februari, 2022
heftruckchauffeur bezig met vracht vervoeren bij vacatures in rotterdam.

Het lijkt zo simpel: goederen met een heftruck van A naar B verplaatsen. Toch komt er meer bij het beroep van heftruckchauffeur kijken dan je denkt. Veiligheid is bijvoorbeeld erg belangrijk bij dit beroep. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Zorgen dat alle goederen veilig en netjes op de juiste plek komen. Daar gaat het om in het beroep van heftruckchauffeur. Je verplaatst goederen van A naar B. Meestal in een loods, magazijn of op een buitenterrein. Het zijn vaak goederen die binnenkomen of intern verplaatst moeten worden. Kortom, je bent aan ’t orderpicken of bezig met het laden en lossen of sorteren van goederen. Ook ben je meestal verantwoordelijk voor de afhandeling van de bijbehorende administratie. Het is jouw verantwoording dat alles veilig en netjes op de juiste plek wordt gebracht.

Hoe kan je heftruckchauffeur worden?

Door een logistieke mbo-opleiding te volgen, kan je aan de slag als heftruckchauffeur. Soms heb je dan nog een extra speciaal certificaat nodig. Bijvoorbeeld als je op een zijlader of reachtruck wilt rijden. Het gaat erom dat je veilig en verantwoord op het voertuig kan rijden.

Hoe ziet een werkdag van een heftruckchauffeur eruit?

Je werkdag is erg afhankelijk van je dienstverband. Er zijn bedrijven waar je ‘gewoon’ van 9 tot 5 je werk doet. Houd er echter rekening mee dat er ook aan je gevraagd kan worden om in ploegendienst te werken. Er zijn zelfs functies waar je alleen in avond en ’s nachts werkt. Ook de omstandigheden kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan werken in een koelcel of een terrein waar gevaarlijke stoffen liggen. Dat soort factoren kan het verschil maken hoe je werkdag eruitziet.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verdient al snel een bruto maandbedrag van 1800 euro bruto per maand, afhankelijk van je werkervaring. Ben je een ervaren heftruckchauffeur dan kan dat salaris doorgroeien naar zo’n 2400 euro bruto per maand.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Bekijk heftruckchauffeur vacatures

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel