De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Commercieel Medewerker Internationaal

24 april, 2019

Liefhebbers van avontuur opgelet! Ben jij op zoek naar een avontuurlijke baan in de notenwereld waarin je op termijn uitstapjes naar het buitenland gaat maken? Dan is deze juniorfunctie als Commercieel Medewerker bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in de internationale notenhandel zeker wat voor jou. Recruiter Anne de Lange: “Je moet hart hebben voor de zaak: een eerlijke prijs voor de producten van lokale Afrikaanse boeren.”

Wat is er zo leuk aan deze baan?

“Dit is een avontuurlijke fulltime baan waarbij je elke dag met een goed gevoel naar huis gaat. Een baan met inhoud. Waarom? Je werkt mee aan mooi en ideëel doel. Je werkt namelijk mee aan de missie van het bedrijf om de armoede in Afrika te helpen verlichten. Je helpt dus je medemens in Afrika en de wereld een stapje verder.”

Bij wat voor bedrijf ga je dan aan de slag?

“Bij een bedrijf in Sliedrecht wat handelt in noten. De onderneming is opgezet vanuit de gedachte om te investeren in de Afrikaanse economie. Daarom koopt het bedrijf noten van boeren in Afrika en verwerkt in ze lokale fabrieken. Deze verhandelt de onderneming vervolgens op de wereldmarkt. Bijvoorbeeld aan groothandels en voedselproducenten in Amerika of het Verre Oosten. Er wordt zeker winst gemaakt, maar de mens staat centraal.”

“Het bedrijf waar je gaat werken, is een klein bedrijf met vooral jonge werknemers. Er werken zo’n 16 medewerkers en er is een prettige, gemoedelijke werksfeer. Met z’n allen zet je de schouders eronder. Geen stropdassen, maar wel opgestroopte mouwen. Een leuk detail: de winstuitkering aan het eind van het jaar komt niet alleen ten goede aan het eigen personeel, maar ook aan de lokale boeren.”

Wat doe je eigenlijk in deze functie?

“Als internationaal commercieel medewerker werk je samen met vier collega’s aan de wereldwijde verkoop van noten. Je ben verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die liggen tussen het afsluiten van een contract en de daadwerkelijke levering van goederen. Je overlegt met klanten en leveranciers, je bekijkt transportopties, legt afspraken vast, doet marktonderzoek en adviseert traders over aankoop- en verkoopbeslissingen. Een mooie, uitdagende functie dus.”

 Voor wie is dit een geschikte baan?

“Dit is de ideale baan voor wie net een commerciële hbo-opleiding heeft afgerond en veel van de wereld wil zien. Je krijgt een mooie kans om het commerciële vak te leren bij een leuke club. Ben je dus ambitieus, internationaal georiënteerd en spreek je je talen? Dan zou ik sowieso solliciteren. In deze baan kom je zeker tot je recht.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Dit is een baan waarin je, naast een goed salaris, heel veel vrijheid hebt. Als jij kansen ziet om de noten te verhandelen in Zweden, dan krijg jij die kans. Op termijn kan je dat gaan opzetten. Natuurlijk krijg je ruim de gelegenheid om te groeien in de organisatie. Deze functie kan worden ingericht en aangepast naar jouw wens. Het is zelfs de bedoeling dat je doorgroeit naar een functie van (junior) trader. Ook niet onbelangrijk: op termijn kun je landen gaan bezoeken waar je de producten koopt of verkoopt.”  

Verder nog bijzonderheden?

“Het is heel belangrijk dat je écht hart voor de zaak hebt. Een passie voor internationale handel en Afrika is onontbeerlijk. Het gaat soms namelijk niet allemaal vanzelf in deze job. Dingen kunnen tegenzitten. Je kan bijvoorbeeld te maken krijgen met allerlei culturele verschillen. Bijvoorbeeld een andere handelswijze dan we in Nederland gewend zijn. Het belangrijkste is echter dat je de lokale boeren een eerlijke prijs voor hun producten gunt. Zodat zij er daadwerkelijk op vooruit gaan.”

Enthousiast geworden van dit verhaal? Solliciteren kan direct via de link hieronder:
https://www.intropersoneel.nl/vacature/commercieel-trainee-sliedrecht 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel