De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Hulpmonteur Zonwering

24 juli, 2019

Wie op kantoor werkt, weet het: op warme zomerdagen kan de zon soms flink naar binnen schijnen. Zonwering helpt. Als Hulpmonteur Zonwering kom je dan ook vaak als geroepen. Recruiter Sander van den Bosch: “Fysiek moet je wel een beetje in orde zijn, soms loop je wel 15 kilometer per dag.”

Wat ga precies doen?

“Nog voor de filedrukte stap je ’s ochtends in alle vroegte in de bedrijfsbus om naar een projectlocatie ergens in het land te gaan. Meestal met één of twee collega’s, waarvan één een ervaren eerste monteur is. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het monteren en onderhouden van zonwering in luxe en grote kantoorpanden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van rolgordijnen en lamellen. Op sommige projecten ben je soms meerdere dagen bezig. Jij, als hulpmonteur, assisteert daarbij vooral de eerste monteur. Hij brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Als je doorgroeit naar een monteursfunctie krijg je bovendien snel meer verantwoordelijkheid. Je gaat dan niet alleen af en toe zelfstandig op pad om zonwering op te hangen, maar stuurt bij grote projecten ook zzp’ers aan.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“Wat deze baan uniek maakt, is dat je in hele mooie en exclusieve bedrijfspanden komt. Het zijn geen doorsnee klussen, maar hoogstaande en luxueuze zonweringsprojecten. Je komt letterlijk bij grote bedrijven en instellingen in heel Nederland over de vloer om een perfect stukje werk af te leveren. Niet iedereen komt zomaar in deze bijzondere kantoorpanden.”

Wie is er geschikt voor deze baan?

“Het is sowieso belangrijk dat je een goed stel rechterhanden hebt. Als je ervaring met projecten in de zonweringen, systeemwanden, plafonds of interieurbouw is dat zeker een pre. Zo kan je projecten tot een succes maken. Omdat je grote bedrijven bezoekt, is het daarnaast van belang dat je representatief bent. Ook is het handig als je fysiek een beetje in orde bent. Soms loop je wel 15 kilometer per dag.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Bij een familiebedrijf dat marktleider is op het gebied van binnenzonwering. Er werken zo’n 15 mensen, waarvan 5 andere monteurs. Het is een leuk team waar je ongetwijfeld snel aansluiting zal vinden.”

Wat levert het op?

“Je krijgt een werkgever waar je een mooie carrière als monteur kan opbouwen. Je begint als hulpmonteur, maar kan doorgroeien een functie van zelfstandig monteur of een andere functie.  Naast een bruto salaris van 1800 tot 2300 euro krijg je een toeslag van 128 procent voor overuren. Verder krijg een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer en 8 procent vakantiegeld. Je hebt 24 vakantiedagen en bij goed functioneren kan je in vaste dienst treden.”

Nog iets wat we moeten weten?

“Jazeker! In tegenstelling tot andere bedrijven in deze branche is dit geen seizoensgebonden werk. Omdat het om binnenzonwering gaat, werkt het bedrijf het hele jaar door. Zomers én ’s winters.”

https://www.intropersoneel.nl/vacature/hulpmonteur-binnenzonweringen-delfgauw

Gerelateerde artikelen

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel

Nieuw kantoor voor Intro-vestiging in Geldermalsen

De vestiging van Intro Personeel in Geldermalsen is sinds kort gevestigd in een nieuw pand. De recruiters hebben nu een modern kantoorpand tot hun beschikking. Vestigingsmanager Robert van der Velde: “We zijn erg blij met dit nieuwe kantoor. Zo kunnen we kandidaten en relaties nog beter ontvangen.” Het nieuwe kantoorpand van Intro Personeel, in hetzelfde […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is jouw goede eigenschappen te benoemen tijdens een sollicitatie

Stel, je ziet een prachtige functie en je mag ook nog eens op sollicitatiegesprek. Wat doe je doen dan? Natuurlijk: je beste zelf presteren. Het noemen van jouw goede eigenschappen kan daarbij behoorlijk helpen. Voordat je over je goede eigenschappen gaat praten. Eén advies: wees eerlijk en oprecht tegenover je mogelijke nieuwe werkgever. Wees jezelf […]

Lees artikel