De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Bijzondere Baan: Hulpmonteur Zonwering

24 juli, 2019
Hulpmonteur Zonwering als de zon schijnt.

Wie op kantoor werkt, weet het: op warme zomerdagen kan de zon soms flink naar binnen schijnen. Zonwering helpt. Als Hulpmonteur Zonwering kom je dan ook vaak als geroepen. Recruiter Sander van den Bosch: “Fysiek moet je wel een beetje in orde zijn, soms loop je wel 15 kilometer per dag.”

Wat ga precies doen?

“Nog voor de filedrukte stap je ’s ochtends in alle vroegte in de bedrijfsbus om naar een projectlocatie ergens in het land te gaan. Meestal met één of twee collega’s, waarvan één een ervaren eerste monteur is. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het monteren en onderhouden van zonwering in luxe en grote kantoorpanden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van rolgordijnen en lamellen. Op sommige projecten ben je soms meerdere dagen bezig. Jij, als hulpmonteur, assisteert daarbij vooral de eerste monteur. Hij brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Als je doorgroeit naar een monteursfunctie krijg je bovendien snel meer verantwoordelijkheid. Je gaat dan niet alleen af en toe zelfstandig op pad om zonwering op te hangen, maar stuurt bij grote projecten ook zzp’ers aan.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“Wat deze baan uniek maakt, is dat je in hele mooie en exclusieve bedrijfspanden komt. Het zijn geen doorsnee klussen, maar hoogstaande en luxueuze zonweringsprojecten. Je komt letterlijk bij grote bedrijven en instellingen in heel Nederland over de vloer om een perfect stukje werk af te leveren. Niet iedereen komt zomaar in deze bijzondere kantoorpanden.”

Wie is er geschikt voor deze baan?

“Het is sowieso belangrijk dat je een goed stel rechterhanden hebt. Als je ervaring met projecten in de zonweringen, systeemwanden, plafonds of interieurbouw is dat zeker een pre. Zo kan je projecten tot een succes maken. Omdat je grote bedrijven bezoekt, is het daarnaast van belang dat je representatief bent. Ook is het handig als je fysiek een beetje in orde bent. Soms loop je wel 15 kilometer per dag.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Bij een familiebedrijf dat marktleider is op het gebied van binnenzonwering. Er werken zo’n 15 mensen, waarvan 5 andere monteurs. Het is een leuk team waar je ongetwijfeld snel aansluiting zal vinden.”

Wat levert het op?

“Je krijgt een werkgever waar je een mooie carrière als monteur kan opbouwen. Je begint als hulpmonteur, maar kan doorgroeien een functie van zelfstandig monteur of een andere functie.  Naast een bruto salaris van 1800 tot 2300 euro krijg je een toeslag van 128 procent voor overuren. Verder krijg een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer en 8 procent vakantiegeld. Je hebt 24 vakantiedagen en bij goed functioneren kan je in vaste dienst treden.”

Nog iets wat we moeten weten?

“Jazeker! In tegenstelling tot andere bedrijven in deze branche is dit geen seizoensgebonden werk. Omdat het om binnenzonwering gaat, werkt het bedrijf het hele jaar door. Zomers én ’s winters.”

 

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel