De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Monteur Dakbeveiliging

29 mei, 2019

Je kan het dak op!  Zeker in deze functie van Monteur Dakbeveiliging. Wie geen hoogtevrees heeft en technisch onderlegd is, is sowieso geschikt voor deze baan. Recruiter Harmen van Dalen: “Voor deze baan moet je beschikken over een flinke dosis lef, omdat je vaak op grote hoogte werkt.”

Wat ga precies doen?

“Om zeven uur begint je werkdag op de zaak. Onder het genot van een bakje koffie neem je samen met de planner en de eerste monteur de planning van de dag door. Meestal gaat het om projecten die langere tijd duren. Daarna stap je met je collega, de eerste monteur, in de bedrijfsbus naar het project. Dat kan overal in Nederland zijn. Daar laad je de materialen en gereedschappen uit en je gaat aan de slag. Het dak op. Samen met je collega ga je de valbeveiliging monteren. Het gaat om de montage ankerpunten, beveiligingssystemen en kooiladders. Daarbij heb je regelmatig overleg met andere monteurs, dakdekkers, collega’s en klanten. Om vijf uur zit je werk erop en kan je lekker naar huis.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“In de goede zin van het woord is dit een spannende baan. Waarom? Je werkt vaak op grote hoogte en op bijzondere plekken. Bijvoorbeeld op het dak van het Kurhaus in Scheveningen of op het dak van een groot en bekend Rotterdams ziekenhuis. Aan mooie uitzichten dus geen gebrek: van een uitzicht op de Euromast tot een uitzicht over zee. Omdat je op grote hoogte werkt, zal het je dan ook niet verbazen dat veilig werken bij deze baan erg belangrijk is. Veiligheid boven alles!”

Wat voor iemand zoekt het bedrijf?

“Iemand met durf en lef. Je moet niet bang zijn uitgevallen, omdat je regelmatig op grote(re) hoogte werkt. De ene keer is dat 9 meter, de andere keer 30 meter. Ook is het belangrijk dat je technisch inzicht heb. Je moet immers weten hoe je de valbeveiliging monteert. Op termijn is het daarom ook belangrijk dat je werktekeningen kan lezen. Verder moet je goede communicatievaardigheden hebben. Zo kun je aan de klant haarfijn uitleggen wat je aan het doen bent.”

Bij wat voor bedrijf ga je aan de slag?

“Onze opdrachtgever is een producent van valbeveiliging. Het is een klein bedrijf met een laagdrempelige en open cultuur. Een gaaf bedrijf met een relaxte sfeer. Er werken zo’n 10 mensen. De persoonlijke betrokkenheid op elkaar is groot. Als het druk is, werkt de directeur ook mee met het monteren van de valbeveiliging. Verder is er natuurlijk elke vrijdagmiddag een borrel om de successen van die week te vieren. Ook is er jaarlijks een bedrijfsuitje waarbij je je collega’s nóg beter leert kennen.”

Wat levert het op?

“Natuurlijk een leuk salaris. Voor een 38-urige werkweek krijg je 2.500 euro bruto per maand. Verder heb je 25 vrije dagen per jaar en een reiskostenvergoeding. Haast nog belangrijker: dit bedrijf heeft oog voor jouw toekomst. Afhankelijk van jouw interesse kan je bij goed functioneren doorgroeien naar een functie van eerste monteur, werkvoorbereider of commercieel medewerker. Als jij jezelf hebt bewezen is er van alles mogelijk.”

Benieuwd naar de vacature? Bekijk hem hier!

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel