De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Monteur Speeltoestellen

13 augustus, 2019

Kinderen blij maken zonder juf of meester te zijn? Dat kan uitstekend in de veelzijdige baan van Monteur Speeltoestellen. Deze speeltoestellen plaats je in Nederland en België. “Maar het is veel meer dan dat: je bent ook timmerman, stratenmaker en grondwerker”, aldus recruiter Tim van der Eijk.  

Wat ga precies doen? 

“Meestal ben je lekker buiten bezig met het plaatsen van speeltoestellen. Het zijn uiteenlopende projecten waar je aan werkt. Van de plaatsing van een simpele wipkip tot de aanleg van een compleet buitenspeelparadijs. Ook leg je valdempende ondergronden aan. Het gaat dan om projecten in heel Nederland en België. Van Amersfoort tot Amsterdam en van Katwijk tot Kortrijk. Meestal werk je samen met één of twee collega’s die stratenmaker of hovenier zijn. Kijk, als je een schommeltje moet vervangen doe je dat natuurlijk wel in je eentje.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“Dit is een bijzondere baan omdat je niet alleen montagemedewerker bent. Je bent veel meer dan dat: stratenmaker, grondwerker en hovenier. Waarom? Stel, je bent klaar met het monteren van het speeltoestel dan help je jouw collega’s ook nog even verder met het straten van de speelplaats of het planten van een boompje. Verder maak je met jouw werk natuurlijk kinderen heel gelukkig. Zij kunnen daardoor immers onbezorgd spelen.” 

Wat voor iemand zoekt het bedrijf? 

 “Je moet technisch inzicht hebben en klantvriendelijk zijn. Het is ook mooi meegenomen als je in het bezit ben van een BE-rijbewijs. Bovendien is het fijn als je ook een beetje kindvriendelijk bent. Kinderen zijn de doelgroep waar je je werk voor doet. Je komt ze vast een keer tegen als je aan ’t werk bent.”

Bij wat voor bedrijf ga je aan de slag? 

Je komt terecht bij een leuk familiebedrijf in Harmelen. Bij het middelgrote hoveniersbedrijf  werken zo’n 20 medewerkers. Er is een prettige werksfeer met oog voor elkaar. Op z’n tijd is er een bedrijfsuitje (bijvoorbeeld lasergamen) of een dagje teambuilding. 

Wat levert het op?

“Sowieso een leuke baan met een mooi salaris. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring verdien je tussen 1800 en 2800 euro bruto per maand. Bovendien heb je 24 vakantiedagen. Verder krijg je de mogelijkheid om jezelf (verder) te ontwikkelen door het volgen van cursussen en opleidingen. Je kan bijvoorbeeld opleidingen volgen die gericht zijn op de veiligheid van de speeltoestellen.”

Valt er nog meer te vertellen?

“Jazeker. Je gaat nooit alleen op pad, maar altijd minimaal met z’n tweeën. Om het zo te zeggen: er is altijd wel een collega die in de weg loopt. Je werkt altijd in verschillende ploegen, wat een leuke dynamiek geeft. Zoals ik al eerder zei werk je in heel Nederland. Soms erg ver weg en dan blijf je een nachtje ergens in de kost.”

Lees hier de hele vacature!

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel