Blog

Bijzondere Baan: Monteur Speeltoestellen

13 augustus, 2019

Kinderen blij maken zonder juf of meester te zijn? Dat kan uitstekend in de veelzijdige baan van Monteur Speeltoestellen. Deze speeltoestellen plaats je in Nederland en België. “Maar het is veel meer dan dat: je bent ook timmerman, stratenmaker en grondwerker”, aldus recruiter Tim van der Eijk.  

Wat ga precies doen? 

“Meestal ben je lekker buiten bezig met het plaatsen van speeltoestellen. Het zijn uiteenlopende projecten waar je aan werkt. Van de plaatsing van een simpele wipkip tot de aanleg van een compleet buitenspeelparadijs. Ook leg je valdempende ondergronden aan. Het gaat dan om projecten in heel Nederland en België. Van Amersfoort tot Amsterdam en van Katwijk tot Kortrijk. Meestal werk je samen met één of twee collega’s die stratenmaker of hovenier zijn. Kijk, als je een schommeltje moet vervangen doe je dat natuurlijk wel in je eentje.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“Dit is een bijzondere baan omdat je niet alleen montagemedewerker bent. Je bent veel meer dan dat: stratenmaker, grondwerker en hovenier. Waarom? Stel, je bent klaar met het monteren van het speeltoestel dan help je jouw collega’s ook nog even verder met het straten van de speelplaats of het planten van een boompje. Verder maak je met jouw werk natuurlijk kinderen heel gelukkig. Zij kunnen daardoor immers onbezorgd spelen.” 

Wat voor iemand zoekt het bedrijf? 

 “Je moet technisch inzicht hebben en klantvriendelijk zijn. Het is ook mooi meegenomen als je in het bezit ben van een BE-rijbewijs. Bovendien is het fijn als je ook een beetje kindvriendelijk bent. Kinderen zijn de doelgroep waar je je werk voor doet. Je komt ze vast een keer tegen als je aan ’t werk bent.”

Bij wat voor bedrijf ga je aan de slag? 

Je komt terecht bij een leuk familiebedrijf in Harmelen. Bij het middelgrote hoveniersbedrijf  werken zo’n 20 medewerkers. Er is een prettige werksfeer met oog voor elkaar. Op z’n tijd is er een bedrijfsuitje (bijvoorbeeld lasergamen) of een dagje teambuilding. 

Wat levert het op?

“Sowieso een leuke baan met een mooi salaris. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring verdien je tussen 1800 en 2800 euro bruto per maand. Bovendien heb je 24 vakantiedagen. Verder krijg je de mogelijkheid om jezelf (verder) te ontwikkelen door het volgen van cursussen en opleidingen. Je kan bijvoorbeeld opleidingen volgen die gericht zijn op de veiligheid van de speeltoestellen.”

Valt er nog meer te vertellen?

“Jazeker. Je gaat nooit alleen op pad, maar altijd minimaal met z’n tweeën. Om het zo te zeggen: er is altijd wel een collega die in de weg loopt. Je werkt altijd in verschillende ploegen, wat een leuke dynamiek geeft. Zoals ik al eerder zei werk je in heel Nederland. Soms erg ver weg en dan blijf je een nachtje ergens in de kost.”

Lees hier de hele vacature!

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel