De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Printoperator Meubels

4 januari, 2020
Operator vacatures waarbij je bezig bent met het bedienen van de machine.

Op verjaardagen zal je vast even moeten uitleggen wat je doet. Maar als Printoperator Meubels heb je een unieke baan, weet ook recruiter Jacob Bouman. “Het beroep van printoperator is op zichzelf niet bijzonder, maar het is wél uniek in de interieurbouw.”

Wat ga je doen?

“Met een speciale printer – voor de kenners: een zogenoemde flatbadprinter – van ongeveer 3 bij 4 meter print je designs in 2,5D. Deze prints maak je niet alleen voor tafelbladen of stoelzittingen, maar bijvoorbeeld ook voor schilderijen, vloeren of wanden. Meestal worden de prints afgedrukt op een paneel van hout of kunststof. Jij zorgt ervoor dat er een product van goede kwaliteit wordt afgeleverd.”

Waarom is deze baan zo uniek?

“Op zichzelf is het beroep van printoperator niet bijzonder. Daar lopen er meer van rond, bijvoorbeeld om verkeersborden of peesdoeken te printen. Wat deze baan zo uniek maakt is de sector, namelijk de interieurbouw. Een nieuw beroep in een al bestaande branche dus. Je nieuwe werkgever is één van de eerste bedrijven in Nederland die een nieuwe techniek toepast. Namelijk: een fotobestand omzetten naar een print met reliëf.”

Wie komen voor deze baan in aanmerking?

“Je moet vooral lekker creatief zijn en oog hebben voor detail. Daarnaast moet je gevoel voor ontwerpen hebben. Dtp’ers hebben daar ervaring mee, maar je hoeft niet per se dat beroep te hebben. Verder moet je kunnen werken met Photoshop en zelfstandig je tijd in kunnen delen. Ook moet je flexibel zijn. Het kan zijn dat je de ene week 40 uur werkt, terwijl dat een andere week meer of minder is.”

Waar ga je werken?

“Je gaat werken bij een nieuw grafisch bedrijf dat ontstaan is vanuit een gevestigd bedrijf. Bij dat bedrijf werken al 30 mensen. Je zit dus niet alleen op kantoor, maar hebt wel je eigen functie op dezelfde locatie.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Naast een prima salaris (tussen de 2.200 euro en 2.500 euro bruto per maand) en een reiskostenvergoeding van 6 euro per dag, bestaat er de mogelijkheid om je werktijden enigszins flexibel in te delen. Verder bouw je pensioen op en kan je deelnemen aan sportactiviteiten.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel