Blog

Bijzondere Baan: Servicemonteur Melktechniek

3 mei, 2019

Hoera, het is lente! De zon schijnt, de koeien dartelen in de wei. Dat het vee zo blij door de weilanden rent ligt ongetwijfeld aan de Servicemonteur Melktechniek. Door zijn puike werk worden de koeien efficiënt gemolken. Recruiter Tim van der Eijk. “Je moet echt van het boerenleven houden.”

Wat doe je precies in deze baan?

“Je gaat in deze baan letterlijk en figuurlijk de boer op. Je bezoekt namelijk boerenbedrijven en melkveehouders in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of Zeeland. Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en service aan traditionele melkinstallaties, melkrobots en bijbehorende apparatuur. Ook geef je waar nodig de melkveehouder advies en instructie over de installaties. Verder draai je mee in storingsdiensten en verwerk je de bij je werkzaamheden behorende administratie. Het is dus een veelzijdige baan waarbij je jouw kennis van hydrauliek, pneumatiek, elektronica en mechatronica volop inzet.”

Wat is er zo leuk aan deze functie?

“Het is een heel zelfstandige functie, omdat je meestal alleen op pad gaat. Zo nu en dan ga je met een collega op pad om bijvoorbeeld met z’n tweeën een machine te installeren, maar je bent veelal zelfstandig bezig. Het leuke is dat je werk steeds belangrijker wordt. Steeds meer boerderijen worden groter en maken bovendien een automatiseringsslag. Dat betekent dat er steeds meer techniek te vinden is bij de melkveehouderijen.”

Welke opleiding moet je hebben gevolgd?

Het is belangrijk dat je een technische achtergrond hebt. Je hebt bijvoorbeeld een opleiding mechatronica of elektrotechniek afgerond. Verder: als je een KOM-certificaat op zak hebt, mag je direct beginnen. Ook is het fijn als je ervaring hebt als servicemonteur. Maar mocht je die ervaring niet hebben: ook als je dit vak wilt leren, dan ben je van harte welkom. Als je maar gemotiveerd ben om in deze baan aan de slag te gaan.”

 Voor wie is dit een geschikte baan?

“Voor iemand die niet bang is dat ‘ie koeienstront onder je schoenen krijgt. Je moet echt van het boerenleven houden, affiniteit hebben met de agrarische sector en een passie hebben voor de melkveehouderij. Je komt tenslotte dagelijks bij melkveehouders over de vloer.”

Wat levert het op? 

“Je komt te werken in een dynamisch bedrijf met een prettige werksfeer. Tegenover je werkzaamheden staat bovendien een leuke vergoeding. Als je onervaren bent in dit vak dan kan je denken aan een salaris vanaf 2000 euro bruto. Ben je ervaren en heb je een KOM-certificaat dan kunnen je rekenen op bruto maandsalaris tot 3500 euro bruto. Verder krijg je alle gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen, door het volgen van cursussen en opleidingen.”

Verder nog bijzonderheden?

“Ja, zoals ik al eerder zei: dit is een ideale baan voor iemand die graag betrokken wil zijn bij het wel en wee van melkveehouders. Als jij een boerenzoon bent die geen eigen boerderij wilt, maar wel de techniek in wil, dan zou ik zeggen: solliciteer op deze mooie baan. We gaan graag met je in gesprek.”

Bekijk hier de vacature en solliciteer direct! 
https://www.intropersoneel.nl/vacature/servicemonteur-melktechniek-alphen-aan-den-rijn

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel