De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Servicemonteur Melktechniek

3 mei, 2019

Hoera, het is lente! De zon schijnt, de koeien dartelen in de wei. Dat het vee zo blij door de weilanden rent ligt ongetwijfeld aan de Servicemonteur Melktechniek. Door zijn puike werk worden de koeien efficiënt gemolken. Recruiter Tim van der Eijk. “Je moet echt van het boerenleven houden.”

Wat doe je precies in deze baan?

“Je gaat in deze baan letterlijk en figuurlijk de boer op. Je bezoekt namelijk boerenbedrijven en melkveehouders in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of Zeeland. Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en service aan traditionele melkinstallaties, melkrobots en bijbehorende apparatuur. Ook geef je waar nodig de melkveehouder advies en instructie over de installaties. Verder draai je mee in storingsdiensten en verwerk je de bij je werkzaamheden behorende administratie. Het is dus een veelzijdige baan waarbij je jouw kennis van hydrauliek, pneumatiek, elektronica en mechatronica volop inzet.”

Wat is er zo leuk aan deze functie?

“Het is een heel zelfstandige functie, omdat je meestal alleen op pad gaat. Zo nu en dan ga je met een collega op pad om bijvoorbeeld met z’n tweeën een machine te installeren, maar je bent veelal zelfstandig bezig. Het leuke is dat je werk steeds belangrijker wordt. Steeds meer boerderijen worden groter en maken bovendien een automatiseringsslag. Dat betekent dat er steeds meer techniek te vinden is bij de melkveehouderijen.”

Welke opleiding moet je hebben gevolgd?

Het is belangrijk dat je een technische achtergrond hebt. Je hebt bijvoorbeeld een opleiding mechatronica of elektrotechniek afgerond. Verder: als je een KOM-certificaat op zak hebt, mag je direct beginnen. Ook is het fijn als je ervaring hebt als servicemonteur. Maar mocht je die ervaring niet hebben: ook als je dit vak wilt leren, dan ben je van harte welkom. Als je maar gemotiveerd ben om in deze baan aan de slag te gaan.”

 Voor wie is dit een geschikte baan?

“Voor iemand die niet bang is dat ‘ie koeienstront onder je schoenen krijgt. Je moet echt van het boerenleven houden, affiniteit hebben met de agrarische sector en een passie hebben voor de melkveehouderij. Je komt tenslotte dagelijks bij melkveehouders over de vloer.”

Wat levert het op? 

“Je komt te werken in een dynamisch bedrijf met een prettige werksfeer. Tegenover je werkzaamheden staat bovendien een leuke vergoeding. Als je onervaren bent in dit vak dan kan je denken aan een salaris vanaf 2000 euro bruto. Ben je ervaren en heb je een KOM-certificaat dan kunnen je rekenen op bruto maandsalaris tot 3500 euro bruto. Verder krijg je alle gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen, door het volgen van cursussen en opleidingen.”

Verder nog bijzonderheden?

“Ja, zoals ik al eerder zei: dit is een ideale baan voor iemand die graag betrokken wil zijn bij het wel en wee van melkveehouders. Als jij een boerenzoon bent die geen eigen boerderij wilt, maar wel de techniek in wil, dan zou ik zeggen: solliciteer op deze mooie baan. We gaan graag met je in gesprek.”

Bekijk hier de vacature en solliciteer direct! 
https://www.intropersoneel.nl/vacature/servicemonteur-melktechniek-alphen-aan-den-rijn

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel