De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Servicemonteur Melktechniek

3 mei, 2019

Hoera, het is lente! De zon schijnt, de koeien dartelen in de wei. Dat het vee zo blij door de weilanden rent ligt ongetwijfeld aan de Servicemonteur Melktechniek. Door zijn puike werk worden de koeien efficiënt gemolken. Recruiter Tim van der Eijk. “Je moet echt van het boerenleven houden.”

Wat doe je precies in deze baan?

“Je gaat in deze baan letterlijk en figuurlijk de boer op. Je bezoekt namelijk boerenbedrijven en melkveehouders in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of Zeeland. Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en service aan traditionele melkinstallaties, melkrobots en bijbehorende apparatuur. Ook geef je waar nodig de melkveehouder advies en instructie over de installaties. Verder draai je mee in storingsdiensten en verwerk je de bij je werkzaamheden behorende administratie. Het is dus een veelzijdige baan waarbij je jouw kennis van hydrauliek, pneumatiek, elektronica en mechatronica volop inzet.”

Wat is er zo leuk aan deze functie?

“Het is een heel zelfstandige functie, omdat je meestal alleen op pad gaat. Zo nu en dan ga je met een collega op pad om bijvoorbeeld met z’n tweeën een machine te installeren, maar je bent veelal zelfstandig bezig. Het leuke is dat je werk steeds belangrijker wordt. Steeds meer boerderijen worden groter en maken bovendien een automatiseringsslag. Dat betekent dat er steeds meer techniek te vinden is bij de melkveehouderijen.”

Welke opleiding moet je hebben gevolgd?

Het is belangrijk dat je een technische achtergrond hebt. Je hebt bijvoorbeeld een opleiding mechatronica of elektrotechniek afgerond. Verder: als je een KOM-certificaat op zak hebt, mag je direct beginnen. Ook is het fijn als je ervaring hebt als servicemonteur. Maar mocht je die ervaring niet hebben: ook als je dit vak wilt leren, dan ben je van harte welkom. Als je maar gemotiveerd ben om in deze baan aan de slag te gaan.”

 Voor wie is dit een geschikte baan?

“Voor iemand die niet bang is dat ‘ie koeienstront onder je schoenen krijgt. Je moet echt van het boerenleven houden, affiniteit hebben met de agrarische sector en een passie hebben voor de melkveehouderij. Je komt tenslotte dagelijks bij melkveehouders over de vloer.”

Wat levert het op? 

“Je komt te werken in een dynamisch bedrijf met een prettige werksfeer. Tegenover je werkzaamheden staat bovendien een leuke vergoeding. Als je onervaren bent in dit vak dan kan je denken aan een salaris vanaf 2000 euro bruto. Ben je ervaren en heb je een KOM-certificaat dan kunnen je rekenen op bruto maandsalaris tot 3500 euro bruto. Verder krijg je alle gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen, door het volgen van cursussen en opleidingen.”

Verder nog bijzonderheden?

“Ja, zoals ik al eerder zei: dit is een ideale baan voor iemand die graag betrokken wil zijn bij het wel en wee van melkveehouders. Als jij een boerenzoon bent die geen eigen boerderij wilt, maar wel de techniek in wil, dan zou ik zeggen: solliciteer op deze mooie baan. We gaan graag met je in gesprek.”

Bekijk hier de vacature en solliciteer direct! 
https://www.intropersoneel.nl/vacature/servicemonteur-melktechniek-alphen-aan-den-rijn

Gerelateerde artikelen

Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel