De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Een nieuwe uitdaging in moeilijke tijden? Het kan!

17 juni, 2020

Tijdens het interview hadden we het al vrij snel in de gaten: Nick is een echte prater. Hij vertelt ons graag hoe hij de zoektocht naar een baan tijdens de coronacrisis heeft ervaren.

Zijn vorige werk was niet meer uitdagend genoeg en daarom besloot Nick dat het tijd was voor verandering. Via een vacature op Indeed is Nick bij ons terecht gekomen. Hij heeft niet alleen zijn cv achtergelaten, maar ook apart een motivatie gestuurd voor de functie van Proces Operator. Die ijver werd direct beloond met een bericht van onze recruiters Arie en Jasmijn uit Barendrecht. Ze wilde Nick graag spreken!

Wees oprecht

Zich voorbereid op zijn sollicitatiegesprek had hij niet. “Ik wil als Procesoperator aan de slag dus daar ga ik gewoon voor. Ik hoef mezelf niet te verkopen, want ik weet wat ik kan, waar ik goed in ben en wat ik wil. Dus waarom zou ik mezelf voorbereiden?” Een tip die Nick iedereen wil geven die gaat solliciteren: “Wees oprecht en jezelf. Dat werkt gewoon het beste.”

Snel aan de slag

Om een lang verhaal kort te maken: Nick kon binnen 1,5 week aan de slag! Het ondertekenen van het contract kon zelfs online, maar Nick wilde toch liever (wel veilig) even langs komen. “Gewoon even een face-to-face gesprek. Dat vind ik tijdens het zoeken van werk wel zo fijn.”

Contact met andere bureaus had hij wel, maar daar voelde hij zich meer als een nummer behandeld dan als een mens. “Intro is ontzettend persoonlijk. Er werd naar me geluisterd en ik was open naar jullie en jullie waren dat naar mij. Dat heb ik als positief ervaren.”

Reko Recycling

En nu? Nu heeft Nick het ontzettend naar zijn zin bij Reko Recycling. Hij werkt er nog maar een kleine maand, maar is nu al niet meer weg te denken bij het bedrijf. “De mensen zijn ontzettend leuk en ik heb weer plezier in mijn werk. De eerste week moest ik de installaties leren kennen en na de tweede week zat ik al in de ploegendienst! Er is hier zo veel te leren en met mijn kennis vanuit mijn vorige werk gaat dat ook ontzettend goed.”

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel