De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hang- en sluitwerkmonteur Jessy komt bij iedereen over de vloer

22 juni, 2021

Hout, aluminium of kunststof. Waar de kozijnen ook van zijn gemaakt, voor Jessy van der Schoor (26) maakt het niet uit. Met veel plezier voert de hang- en sluitwerkmonteur uit Spijkenisse dagelijks reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit. “Ik heb veelzijdig werk.” 

Bij zijn werkgever, SKK Kozijnwacht kunnen ze Jessy om een boodschap sturen. Alleen of met een collega rijdt hij naar klussen in het zuidwestelijk deel van Nederland. “De projecten waar ik aan werk zijn over het algemeen bij mensen thuis. In opdracht van een Vereniging van Eigenaren of woningbouwvereniging helpen wij hen bij het herstellen of vervangen van het hang- en sluitwerk.” 

Waar ben je deze donderdag mee bezig? 

“Vandaag werk ik in een appartementencomplex in het centrum van Rotterdam. Samen met mijn collega Jeremy voer ik momtenteel preventief onderhoud uit aan de kozijnen. Bij 114 woningen hebben we onderhoud uitgevoerd. We voeren hier metingen en reparaties uit en stellen de draaidelen af.”  

Wat voor werk doe je precies? 

“Mijn taken zijn heel verschillend. Dat hangt helemaal af van het project waar ik op dat moment werk. Mijn belangrijkste taak is het repareren of vervangen van hang- en sluitwerk van de kozijnen. De ene keer zijn het rubbers die ik vervang. De andere keer beslag. Ook ben ik samen met mijn collega's bezig met het verduurzamen van woningen. We waarderen het hang- en sluitwerk, roosters of glaswerk op. Ook sta ik klanten te woord en leg hen uit waar ik mee bezig ben.”  

Hoe ziet een normale werkdag eruit? 

“Met mijn werkbus rijd ik naar projecten in mijn regio. Dat is rayon Zuid. Ik werk dan ook regelmatig op projecten in (de buurt van) Rotterdam en Den Haag, maar soms ook wel eens in Zeeland. Op mijn iPad krijg ik van de werkvoorbereider door naar welke adressen ik die dag moet. Daar ga ik om 8 uur aan de slag, meestal om kozijnen en deuren te controleren of te vervangen. Rond 16.30 uur ben ik klaar en ga ik weer naar huis. Hoe lang ik op een project aan 't werk ben? Dat is heel verschillend. Soms een dag of een paar dagen, maar ook wel eens enkele weken of een maand.” 

Wat maakt je werk zo leuk? 

“Ik heb veelzijdig werk. Elke dag is weer anders. Je komt bij veel mensen over de vloer. Ook dat maakt het leuk. Vorige week was ik bijvoorbeeld nog in een studentenflat in Delft aan 't werk. Daar controleerden we de kozijnen van 452 studentenkamers. Vandaag ben ik weer in een luxueuze flat in Rotterdam bezig. Ook heb ik veel vrijheid in het werk. Ik kom op veel plekken en mag zelf weten waar ik lunch. Ook werk ik graag met mijn handen. Dat gaat in deze baan prima.” 

Over welke eigenschappen moet je beschikken voor dit beroep? 

“Het is belangrijk dat je technisch inzicht hebt. Je moet namelijk weten hoe je een reparatie aan een kozijn moet uitvoeren. Of je nu een rooster vervangt of het hang- en sluitwerk van een kozijn. Ook is het handig als je fysiek sterk bent: af en toe moet je een kozijn of deur optillen. Verder moet je communicatief vaardig zijn. Je hebt veel klantcontact, omdat je vaak bij mensen thuis met een reparatie of onderhoud bezig bent.” 

Hoe wil je je in de toekomst verder ontwikkelen? 

“Momenteel heb ik het erg naar mijn zin in mijn functie in projectmonteur. Ik zou graag doorgroeien naar een andere monteursfunctie. Bijvoorbeeld storingsmonteur. Ik wil zo ver mogelijk komen, want ik vind mijn werk hartstikke leuk. Wie weet kom ik later wel terecht in een functie als werkvoorbereider ofzo. Dat lijkt me wel wat.” 

Dit is deel 7 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

 

Gerelateerde artikelen

Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel