De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe een recruiter jou kan helpen in de zoektocht naar een baan

17 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een recruiter van Intro Personeel die druk bezig is met het verwerken van een telefonische sollicitant die op zoek is naar de juiste functie.

Natuurlijk, je kan zélf op zoek gaan naar baan. Zeker doen. Maar denk er eens over na om een recruiter in de arm te nemen. Het kan zo z’n voordelen hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

Ken je dat gevoel? Dat je al zuchtend en steunend achter je bureau zit op zoek naar een baan. Geluk bij een ongeluk: je staat er niet alleen voor bij het zoeken naar een baan. Wie vindt je er één via een recruiter. Maar waarom zou je die inschakelen?

1. Je hebt toegang tot verborgen vacatures

Een recruiter beschikt over een uitgebreid netwerk van bedrijven. Dat zorgt ervoor dat ‘ie toegang heeft tot vacatures. Oók die niet op het wereldwijde web, op TikTok, in een krant of elders te vinden zijn. Omdat een recruiter direct contact heeft met werkgevers weet ‘ie alle actuele vacatures. Voor jou als werkzoekende vergroot dit de kans om werk te vinden.

2. Een recruiter zoekt naar een persoonlijke match tussen jou en je nieuwe werkgever

Omdat recruiters ‘binnen’ zitten bij bedrijven, kennen ze de cultuur van die bedrijven goed. Door die kennis en hun eigen ervaring weten ze precies wat voor iemand een werkgever zoekt. Wie weet, ben jíj net wel degene waar het bedrijf op zoek naar is. Zo wordt de perfecte match gemaakt!

3. Hulp bij het sollicitatieproces

Een recruiter kan jou ook op andere manieren helpen. Je kunnen jou advies geven als op sollicitatiegesprek gaat of tips geven over onderhandelingen over je salaris. Maak dus gebruik van de kennis en kunde van een recruiter.

4. Een groter professioneel netwerk

Iets wat een recruiter ook heeft is een groot professioneel netwerk in verschillende sectoren en industrieën. Daar kan jij van profiteren. De contacten van de recruiter kunnen ook jóuw contacten worden. Zo kun je contacten opdoen die je vroeger of later in je loopbaan (nog) pas komen.

5. Het bespaart tijd en moeite

 Wie aan ’t solliciteren weet het: het kan tijdrovend en uitdagend zijn. Door samen te werken met een recruiter kan je tijd en moeite besparen bij het vinden van vacatures en bij het solliciteren van op banen.

Wij, van Intro Personeel, raden aan om op één van de recruiters van Intro Personeel af te stappen. Drink een bakkie koffie met ze om te kijken welke vacature bij jou past!

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel