De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe een recruiter jou kan helpen in de zoektocht naar een baan

17 april, 2023
Hans Bossenbroek
Een recruiter van Intro Personeel die druk bezig is met het verwerken van een telefonische sollicitant die op zoek is naar de juiste functie.

Natuurlijk, je kan zélf op zoek gaan naar baan. Zeker doen. Maar denk er eens over na om een recruiter in de arm te nemen. Het kan zo z’n voordelen hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

Ken je dat gevoel? Dat je al zuchtend en steunend achter je bureau zit op zoek naar een baan. Geluk bij een ongeluk: je staat er niet alleen voor bij het zoeken naar een baan. Wie vindt je er één via een recruiter. Maar waarom zou je die inschakelen?

1. Je hebt toegang tot verborgen vacatures

Een recruiter beschikt over een uitgebreid netwerk van bedrijven. Dat zorgt ervoor dat ‘ie toegang heeft tot vacatures. Oók die niet op het wereldwijde web, op TikTok, in een krant of elders te vinden zijn. Omdat een recruiter direct contact heeft met werkgevers weet ‘ie alle actuele vacatures. Voor jou als werkzoekende vergroot dit de kans om werk te vinden.

2. Een recruiter zoekt naar een persoonlijke match tussen jou en je nieuwe werkgever

Omdat recruiters ‘binnen’ zitten bij bedrijven, kennen ze de cultuur van die bedrijven goed. Door die kennis en hun eigen ervaring weten ze precies wat voor iemand een werkgever zoekt. Wie weet, ben jíj net wel degene waar het bedrijf op zoek naar is. Zo wordt de perfecte match gemaakt!

3. Hulp bij het sollicitatieproces

Een recruiter kan jou ook op andere manieren helpen. Je kunnen jou advies geven als op sollicitatiegesprek gaat of tips geven over onderhandelingen over je salaris. Maak dus gebruik van de kennis en kunde van een recruiter.

4. Een groter professioneel netwerk

Iets wat een recruiter ook heeft is een groot professioneel netwerk in verschillende sectoren en industrieën. Daar kan jij van profiteren. De contacten van de recruiter kunnen ook jóuw contacten worden. Zo kun je contacten opdoen die je vroeger of later in je loopbaan (nog) pas komen.

5. Het bespaart tijd en moeite

 Wie aan ’t solliciteren weet het: het kan tijdrovend en uitdagend zijn. Door samen te werken met een recruiter kan je tijd en moeite besparen bij het vinden van vacatures en bij het solliciteren van op banen.

Wij, van Intro Personeel, raden aan om op één van de recruiters van Intro Personeel af te stappen. Drink een bakkie koffie met ze om te kijken welke vacature bij jou past!

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel