De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe een recruiter jou kan helpen in de zoektocht naar een baan

17 april, 2023
Hans Bossenbroek
Een recruiter van Intro Personeel die druk bezig is met het verwerken van een telefonische sollicitant die op zoek is naar de juiste functie.

Natuurlijk, je kan zélf op zoek gaan naar baan. Zeker doen. Maar denk er eens over na om een recruiter in de arm te nemen. Het kan zo z’n voordelen hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

Ken je dat gevoel? Dat je al zuchtend en steunend achter je bureau zit op zoek naar een baan. Geluk bij een ongeluk: je staat er niet alleen voor bij het zoeken naar een baan. Wie vindt je er één via een recruiter. Maar waarom zou je die inschakelen?

1. Je hebt toegang tot verborgen vacatures

Een recruiter beschikt over een uitgebreid netwerk van bedrijven. Dat zorgt ervoor dat ‘ie toegang heeft tot vacatures. Oók die niet op het wereldwijde web, op TikTok, in een krant of elders te vinden zijn. Omdat een recruiter direct contact heeft met werkgevers weet ‘ie alle actuele vacatures. Voor jou als werkzoekende vergroot dit de kans om werk te vinden.

2. Een recruiter zoekt naar een persoonlijke match tussen jou en je nieuwe werkgever

Omdat recruiters ‘binnen’ zitten bij bedrijven, kennen ze de cultuur van die bedrijven goed. Door die kennis en hun eigen ervaring weten ze precies wat voor iemand een werkgever zoekt. Wie weet, ben jíj net wel degene waar het bedrijf op zoek naar is. Zo wordt de perfecte match gemaakt!

3. Hulp bij het sollicitatieproces

Een recruiter kan jou ook op andere manieren helpen. Je kunnen jou advies geven als op sollicitatiegesprek gaat of tips geven over onderhandelingen over je salaris. Maak dus gebruik van de kennis en kunde van een recruiter.

4. Een groter professioneel netwerk

Iets wat een recruiter ook heeft is een groot professioneel netwerk in verschillende sectoren en industrieën. Daar kan jij van profiteren. De contacten van de recruiter kunnen ook jóuw contacten worden. Zo kun je contacten opdoen die je vroeger of later in je loopbaan (nog) pas komen.

5. Het bespaart tijd en moeite

 Wie aan ’t solliciteren weet het: het kan tijdrovend en uitdagend zijn. Door samen te werken met een recruiter kan je tijd en moeite besparen bij het vinden van vacatures en bij het solliciteren van op banen.

Wij, van Intro Personeel, raden aan om op één van de recruiters van Intro Personeel af te stappen. Drink een bakkie koffie met ze om te kijken welke vacature bij jou past!

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel