De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe een recruiter jou kan helpen in de zoektocht naar een baan

17 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een recruiter van Intro Personeel die druk bezig is met het verwerken van een telefonische sollicitant die op zoek is naar de juiste functie.

Natuurlijk, je kan zélf op zoek gaan naar baan. Zeker doen. Maar denk er eens over na om een recruiter in de arm te nemen. Het kan zo z’n voordelen hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

Ken je dat gevoel? Dat je al zuchtend en steunend achter je bureau zit op zoek naar een baan. Geluk bij een ongeluk: je staat er niet alleen voor bij het zoeken naar een baan. Wie vindt je er één via een recruiter. Maar waarom zou je die inschakelen?

1. Je hebt toegang tot verborgen vacatures

Een recruiter beschikt over een uitgebreid netwerk van bedrijven. Dat zorgt ervoor dat ‘ie toegang heeft tot vacatures. Oók die niet op het wereldwijde web, op TikTok, in een krant of elders te vinden zijn. Omdat een recruiter direct contact heeft met werkgevers weet ‘ie alle actuele vacatures. Voor jou als werkzoekende vergroot dit de kans om werk te vinden.

2. Een recruiter zoekt naar een persoonlijke match tussen jou en je nieuwe werkgever

Omdat recruiters ‘binnen’ zitten bij bedrijven, kennen ze de cultuur van die bedrijven goed. Door die kennis en hun eigen ervaring weten ze precies wat voor iemand een werkgever zoekt. Wie weet, ben jíj net wel degene waar het bedrijf op zoek naar is. Zo wordt de perfecte match gemaakt!

3. Hulp bij het sollicitatieproces

Een recruiter kan jou ook op andere manieren helpen. Je kunnen jou advies geven als op sollicitatiegesprek gaat of tips geven over onderhandelingen over je salaris. Maak dus gebruik van de kennis en kunde van een recruiter.

4. Een groter professioneel netwerk

Iets wat een recruiter ook heeft is een groot professioneel netwerk in verschillende sectoren en industrieën. Daar kan jij van profiteren. De contacten van de recruiter kunnen ook jóuw contacten worden. Zo kun je contacten opdoen die je vroeger of later in je loopbaan (nog) pas komen.

5. Het bespaart tijd en moeite

 Wie aan ’t solliciteren weet het: het kan tijdrovend en uitdagend zijn. Door samen te werken met een recruiter kan je tijd en moeite besparen bij het vinden van vacatures en bij het solliciteren van op banen.

Wij, van Intro Personeel, raden aan om op één van de recruiters van Intro Personeel af te stappen. Drink een bakkie koffie met ze om te kijken welke vacature bij jou past!

Gerelateerde artikelen

Deze 10 hobby’s kunnen jou helpen op het werk

Hobby’s zijn leuk! Je doet ze met plezier. Een leuke bijkomstigheid is dat ze ook van pas kunnen komen je werk. Zo heb je er dubbel voordeel van! Deze tien hobby’s kunnen jou helpen op je werk. Het maakt natuurlijk wel een beetje wat voor werk je doet. Het maakt een groot verschil of je […]

Lees artikel
Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel