De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe kan je het beste vrije dagen benutten?

8 juni, 2023
Hans Bossenbroek

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heb je je vrije dagen misschien allang gepland. Toch is het geen slecht idee om eens na te denken hoe je jouw vrije tijd in kan vullen. Wie weet doe je inspiratie op. En houd in je achterhoofd: door goede ontspanning kan je goed presteren op je werk.

Er zijn moeilijkere onderwerpen om over na te denken dan de besteding van je vrije dagen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden kan je je tijd zelf invullen. Hier wat algemene tips. Doe ermee wat je wilt.

1. Bedenk: vrije dagen zijn om te ontspannen

Je kan nog zoveel plezier hebben in je werk, zonder ontspanning gaat het niet. Vrije dagen en vakantie zijn dan ook bedoeld om bij te komen én op te laden voor je werk. Dat kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen: van kilometers wandelen tot en met een cocktail op een terrasje zitten. Maar hoe je dit invult, hoeven we jou uiteraard niet te vertellen. Dat weet je zelf vast goed genoeg.

2. Neem tijd voor familie en vrienden

Eén van de mogelijkheden om je vrije tijd te benutten is te investeren in je relaties. Met je partner, familie of vrienden. ‘Quality time’ met hen is goud waard.  Of je gaat wandelen met je oma of naar dierentuin gaat met je kinderen.

3. Ga ontdekking of op avontuur

De wereld is groot. Verken een land, een stad of je eigen omgeving. De natuur is ontzettend mooi, daar valt ook veel te ontdekken. Of doe een activiteit die je nog nooit hebt gedaan. Keuzes genoeg!

4. Wees productief

Het is misschien een vreemde gedachte om ook nog eens in je vrije tijd productief te weten. Maar een dagje klussen na een dag op kantoor zitten kan geen kwaad. Het maakt lekker je hoofd leeg. Maar het kan natuurlijk ook op tal van andere manieren: van het bijwerken van je administratie tot het doen van vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

5. Zoek bezinning

Het leven is meer dan werken, maar is ook meer dan vrije tijd. Benut de tijd die je gegeven is om eens een goed boek te lezen of een diepgaand gesprek met iemand aan te gaan. Dat kan je misschien wel mooi combineren met één van de activiteiten hierboven genoemd. Bijvoorbeeld met een goede vriend op een terrasje in de zon.

Kortom, je hebt waarschijnlijk genoeg vrije dagen om een goede invulling aan te geven. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel