De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe kan je het beste vrije dagen benutten?

8 juni, 2023
Hans Bossenbroek

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heb je je vrije dagen misschien allang gepland. Toch is het geen slecht idee om eens na te denken hoe je jouw vrije tijd in kan vullen. Wie weet doe je inspiratie op. En houd in je achterhoofd: door goede ontspanning kan je goed presteren op je werk.

Er zijn moeilijkere onderwerpen om over na te denken dan de besteding van je vrije dagen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden kan je je tijd zelf invullen. Hier wat algemene tips. Doe ermee wat je wilt.

1. Bedenk: vrije dagen zijn om te ontspannen

Je kan nog zoveel plezier hebben in je werk, zonder ontspanning gaat het niet. Vrije dagen en vakantie zijn dan ook bedoeld om bij te komen én op te laden voor je werk. Dat kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen: van kilometers wandelen tot en met een cocktail op een terrasje zitten. Maar hoe je dit invult, hoeven we jou uiteraard niet te vertellen. Dat weet je zelf vast goed genoeg.

2. Neem tijd voor familie en vrienden

Eén van de mogelijkheden om je vrije tijd te benutten is te investeren in je relaties. Met je partner, familie of vrienden. ‘Quality time’ met hen is goud waard.  Of je gaat wandelen met je oma of naar dierentuin gaat met je kinderen.

3. Ga ontdekking of op avontuur

De wereld is groot. Verken een land, een stad of je eigen omgeving. De natuur is ontzettend mooi, daar valt ook veel te ontdekken. Of doe een activiteit die je nog nooit hebt gedaan. Keuzes genoeg!

4. Wees productief

Het is misschien een vreemde gedachte om ook nog eens in je vrije tijd productief te weten. Maar een dagje klussen na een dag op kantoor zitten kan geen kwaad. Het maakt lekker je hoofd leeg. Maar het kan natuurlijk ook op tal van andere manieren: van het bijwerken van je administratie tot het doen van vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

5. Zoek bezinning

Het leven is meer dan werken, maar is ook meer dan vrije tijd. Benut de tijd die je gegeven is om eens een goed boek te lezen of een diepgaand gesprek met iemand aan te gaan. Dat kan je misschien wel mooi combineren met één van de activiteiten hierboven genoemd. Bijvoorbeeld met een goede vriend op een terrasje in de zon.

Kortom, je hebt waarschijnlijk genoeg vrije dagen om een goede invulling aan te geven. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel