De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe kan je het beste vrije dagen benutten?

8 juni, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heb je je vrije dagen misschien allang gepland. Toch is het geen slecht idee om eens na te denken hoe je jouw vrije tijd in kan vullen. Wie weet doe je inspiratie op. En houd in je achterhoofd: door goede ontspanning kan je goed presteren op je werk.

Er zijn moeilijkere onderwerpen om over na te denken dan de besteding van je vrije dagen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden kan je je tijd zelf invullen. Hier wat algemene tips. Doe ermee wat je wilt.

1. Bedenk: vrije dagen zijn om te ontspannen

Je kan nog zoveel plezier hebben in je werk, zonder ontspanning gaat het niet. Vrije dagen en vakantie zijn dan ook bedoeld om bij te komen én op te laden voor je werk. Dat kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen: van kilometers wandelen tot en met een cocktail op een terrasje zitten. Maar hoe je dit invult, hoeven we jou uiteraard niet te vertellen. Dat weet je zelf vast goed genoeg.

2. Neem tijd voor familie en vrienden

Eén van de mogelijkheden om je vrije tijd te benutten is te investeren in je relaties. Met je partner, familie of vrienden. ‘Quality time’ met hen is goud waard.  Of je gaat wandelen met je oma of naar dierentuin gaat met je kinderen.

3. Ga ontdekking of op avontuur

De wereld is groot. Verken een land, een stad of je eigen omgeving. De natuur is ontzettend mooi, daar valt ook veel te ontdekken. Of doe een activiteit die je nog nooit hebt gedaan. Keuzes genoeg!

4. Wees productief

Het is misschien een vreemde gedachte om ook nog eens in je vrije tijd productief te weten. Maar een dagje klussen na een dag op kantoor zitten kan geen kwaad. Het maakt lekker je hoofd leeg. Maar het kan natuurlijk ook op tal van andere manieren: van het bijwerken van je administratie tot het doen van vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

5. Zoek bezinning

Het leven is meer dan werken, maar is ook meer dan vrije tijd. Benut de tijd die je gegeven is om eens een goed boek te lezen of een diepgaand gesprek met iemand aan te gaan. Dat kan je misschien wel mooi combineren met één van de activiteiten hierboven genoemd. Bijvoorbeeld met een goede vriend op een terrasje in de zon.

Kortom, je hebt waarschijnlijk genoeg vrije dagen om een goede invulling aan te geven. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel