De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe kan je het beste vrije dagen benutten?

8 juni, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heb je je vrije dagen misschien allang gepland. Toch is het geen slecht idee om eens na te denken hoe je jouw vrije tijd in kan vullen. Wie weet doe je inspiratie op. En houd in je achterhoofd: door goede ontspanning kan je goed presteren op je werk.

Er zijn moeilijkere onderwerpen om over na te denken dan de besteding van je vrije dagen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden kan je je tijd zelf invullen. Hier wat algemene tips. Doe ermee wat je wilt.

1. Bedenk: vrije dagen zijn om te ontspannen

Je kan nog zoveel plezier hebben in je werk, zonder ontspanning gaat het niet. Vrije dagen en vakantie zijn dan ook bedoeld om bij te komen én op te laden voor je werk. Dat kan je natuurlijk op allerlei verschillende manieren doen: van kilometers wandelen tot en met een cocktail op een terrasje zitten. Maar hoe je dit invult, hoeven we jou uiteraard niet te vertellen. Dat weet je zelf vast goed genoeg.

2. Neem tijd voor familie en vrienden

Eén van de mogelijkheden om je vrije tijd te benutten is te investeren in je relaties. Met je partner, familie of vrienden. ‘Quality time’ met hen is goud waard.  Of je gaat wandelen met je oma of naar dierentuin gaat met je kinderen.

3. Ga ontdekking of op avontuur

De wereld is groot. Verken een land, een stad of je eigen omgeving. De natuur is ontzettend mooi, daar valt ook veel te ontdekken. Of doe een activiteit die je nog nooit hebt gedaan. Keuzes genoeg!

4. Wees productief

Het is misschien een vreemde gedachte om ook nog eens in je vrije tijd productief te weten. Maar een dagje klussen na een dag op kantoor zitten kan geen kwaad. Het maakt lekker je hoofd leeg. Maar het kan natuurlijk ook op tal van andere manieren: van het bijwerken van je administratie tot het doen van vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

5. Zoek bezinning

Het leven is meer dan werken, maar is ook meer dan vrije tijd. Benut de tijd die je gegeven is om eens een goed boek te lezen of een diepgaand gesprek met iemand aan te gaan. Dat kan je misschien wel mooi combineren met één van de activiteiten hierboven genoemd. Bijvoorbeeld met een goede vriend op een terrasje in de zon.

Kortom, je hebt waarschijnlijk genoeg vrije dagen om een goede invulling aan te geven. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel