De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe voer je een goed intakegesprek met een recruiter?

28 juni, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
twee mannen zijn op kantoor een bakje koffie aan het drinken en ondertussen aan het overleggen.

Je ziet een leuke vacature en stuurt een mailtje naar een recruiter. Die nodigt je uit voor een bakkie koffie. Maar hoe kun je jezelf nu goed voorbereiden op een intakegesprek?

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen en een zinvol gesprek hebben met de recruiter. Daarom is het goed om je voor te bereiden. Hoe pak je dat op de juiste manier aan? Hier zijnwat tips.

  • Neem (digitaal) je cv mee

Nadat je de recruiter de hand hebt geschud en gevraagd of je koffie wilt, vraagt ‘ie waarschijnlijk naar jouw cv. Zorg dat je het document met jouw werkervaring bij de hand hebt. Of dit nu in geprinte vorm is of digitaal. Zorg dat de informatie is bijgewerkt en recente informatie bevat over jouw opleidingen, vaardigheden en prestaties.

  •  Wees duidelijk over jouw doelen

Het is zowel voor jezelf als voor de recruiter belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welke kant je op wilt met je loopbaan. Daarom is het goed als je er over nagedacht hebt van tevoren. Vertel de recruiter welke functie je zoekt, in welke sector en wat over jezelf. Als je nog níet weet je wat je wilt, is dat niet erg. Ook dat kan je met een recruiter bespreken.

  •  Wees open en eerlijk

Een recruiter is er om jou te helpen. Wees daarom open en vertel eerlijk jouw verhaal. Vertel je sterke punten, maar ook de dingen waar je minder goed in bent. Het is belangrijk dat jij lekker jezelf bent en kan vertellen wat je wilt en doet.

  •  Stel vragen

Het is altijd goed om vragen te stellen aan de recruiter. Zo laat je zien dat je interesse hebt en gemotiveerd bent. Je kan vragen stellen over de vacature zelf, het bedrijf, het salaris of de functie-eisen. Zo kom je meer te weten over de baan waarop je solliciteert.

  •  Volg de aanwijzingen op

Het kan verstandig zijn om de aanwijzingen van de recruiter op te volgen. Soms zijn er documenten of andere informatie nodig. Zorg dan dat je die op tijd hebt en kan overhandigen aan de recruiter. Zo ben je zo snel mogelijk aan het werk.

Door een goed en leuk gesprek met de recruiter te voeren, stijgen de kansen op het vinden van een baan die bij je past. Je maakt een positieve indruk waardoor je de recruiter vast voor jou zijn best doet om een leuke baan te vinden voor je.

Wil je graag een intakegesprek voeren en ben je op zoek naar een vaste baan? Benader dan één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Bouwvakker die vaag vanuit de achtergrond zijn duim op steekt.

Hoe kom ik mijn sterke punten te weten?

Je kunt er op rekenen dat deze vraag wordt gesteld tijdens een sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke punten? Het is niet handig om dan met een mond vol tanden te staan. Hoe ontdek je waar jij goed in bent? Je kunt maar beter goed zijn voorbereid als je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek of bij […]

Lees artikel
Tesla Model 3 als auto van de zaak.

Waar je op moet letten als je een auto van de zaak rijdt

Vind je het leuk om in een Tesla Model 3 van je werk rond te rijden? Dat doen veel mensen ook. Leaseauto’s zoals deze zijn erg in trek. Maar wat moet je weten als je binnenkort zo’n auto gaat besturen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Als je een auto van […]

Lees artikel
Een kale man met gezichtsbeharing werkt in een houthandel, hij was bezig met het lezen van formulieren en kijkt in de camera.

Een geslaagde match: Tristan kreeg bij Houthandel Van Dam een vast contract

Tristan Bluijs ging ooit via Intro Personeel aan de slag bij Houthandel Van Dam. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar als allround medewerker bij het bedrijf in Bunnik. Het is wat je noemt: een geslaagde match tussen werkgever en werknemer. De 40-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede heeft het al jaren uitstekend naar zijn zin […]

Lees artikel