De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Iets langere reistijd? Voor een leuke baan het overwegen waard

7 juli, 2020

Thuiswerken mag dan wel in opkomst zijn, de reistijd naar je werk blijft belangrijk. Zeker bij beroepen waarbij thuiswerken niet kan. Recruiter Corné van den Hoorn weet er alles van.  Zelf woont hij op een uur autorijden van zijn werk. “In de ideale omstandigheden woon je zo’n twintig tot dertig minuten van je werk.” 

Corné stapt bijna dagelijks ‘s ochtends om half zeven in de auto naar zijn werk in Barendrecht. Vanaf zijn huis in het Zeeuwse dorp Waarde een uur rijden. “Ik vind het heerlijk. In de auto kan ik lekker mijn hoofd leeg maken. Als ik thuiskom denk ik geen seconde meer aan m’n werk. Eerder woonde ik op 5 minuten bij mijn werk vandaan. Dat was toch anders: dan was je thuis nog volop met je werk bezig.” 

Door die ervaringen kan hij solliciterende kandidaten van goed advies voorzien. In principe willen de meeste mensen dichtbij huis werken, stelt Corné. “Voor een leuke werkgever zijn werkzoekenden meestal wel bereid een half uurtje te rijden. Als je op kantoor werkt, kan je onderweg lekker je hoofd leeg maken. Bij fysiek werk is het juist fijn als je dichtbij woont. Als je klaar bent met werken ben je lekker snel thuis. Daardoor heb je meer tijd én meer energie over.”  

Flexibiliteit  

Maar ook voor de werkgever is het interessant als iemand niet veel tijd kwijt is aan reizen. “Die kan meer een beroep doen op je flexibiliteit. Je hebt immers minder last van files en je kan eerder op de zaak zijn als het nodig is. Alles heeft te maken met een goede mobiliteit. Daarbij maakt het nog niet eens zoveel uit of je wel of geen rijbewijs hebt. Ook met het OV kan je soms snel op je werk zijn. Voor jou heeft dat ook weer voordelen. Ik ben ervan overtuigd dat hoe flexibeler je bent, hoe meer kansen je krijgt om door te groeien binnen een bedrijf.” 

Corné snap het als kandidaten twijfelen met kiezen voor een leuke werkgever vanwege de reistijd. “Maar soms is het anders dan je denkt. Ik had ooit een kandidaat die bij een machinefabriek kon gaan starten. Hij twijfelde echter enorm door de afstand: 60 kilometer van zijn huis. Uiteindelijk koos hij toch voor de baan. Wat bleek: het was goed aan te rijden. Doordat er nauwelijks file stond op de route deed hij er maar 35 minuten over om op z’n werk te komen.” 

Verrijking 

De reistijd is dus wel degelijk belangrijk in je zoektocht naar een baan. “Twee dingen moet je echter in het oog houden”, zegt Corné. “Werken buiten je woonomgeving kan enorm verrijkend zijn. Of je nu in de stad woont of op het platteland. Je kan veel leren en het is makkelijk om werk en privé van elkaar te scheiden. Omdat je voldoende afstand en rust neemt, ben je de volgende dag veel effectiever. Een ander punt is dat als je bereid bent om langer te reizen, je vaak ook meer kans hebt op een leukere werkgever. Het is het overwegen waard.” 

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel