De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Iets langere reistijd? Voor een leuke baan het overwegen waard

7 juli, 2020
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een drukke snelweg in Nederland.

Thuiswerken mag dan wel in opkomst zijn, de reistijd naar je werk blijft belangrijk. Zeker bij beroepen waarbij thuiswerken niet kan. Recruiter Corné van den Hoorn weet er alles van.  Zelf woont hij op een uur autorijden van zijn werk. “In de ideale omstandigheden woon je zo’n twintig tot dertig minuten van je werk.”

Corné stapt bijna dagelijks ‘s ochtends om half zeven in de auto naar zijn werk in Barendrecht. Vanaf zijn huis in het Zeeuwse dorp Waarde een uur rijden. “Ik vind het heerlijk. In de auto kan ik lekker mijn hoofd leeg maken. Als ik thuiskom denk ik geen seconde meer aan m’n werk. Eerder woonde ik op 5 minuten bij mijn werk vandaan. Dat was toch anders: dan was je thuis nog volop met je werk bezig.”

Door die ervaringen kan hij solliciterende kandidaten van goed advies voorzien. In principe willen de meeste mensen dichtbij huis werken, stelt Corné. “Voor een leuke werkgever zijn werkzoekenden meestal wel bereid een half uurtje te rijden. Als je op kantoor werkt, kan je onderweg lekker je hoofd leeg maken. Bij fysiek werk is het juist fijn als je dichtbij woont. Als je klaar bent met werken ben je lekker snel thuis. Daardoor heb je meer tijd én meer energie over.”

Flexibiliteit

Maar ook voor de werkgever is het interessant als iemand niet veel tijd kwijt is aan reizen. “Die kan meer een beroep doen op je flexibiliteit. Je hebt immers minder last van files en je kan eerder op de zaak zijn als het nodig is. Alles heeft te maken met een goede mobiliteit. Daarbij maakt het nog niet eens zoveel uit of je wel of geen rijbewijs hebt. Ook met het OV kan je soms snel op je werk zijn. Voor jou heeft dat ook weer voordelen. Ik ben ervan overtuigd dat hoe flexibeler je bent, hoe meer kansen je krijgt om door te groeien binnen een bedrijf.”

Corné snap het als kandidaten twijfelen met kiezen voor een leuke werkgever vanwege de reistijd. “Maar soms is het anders dan je denkt. Ik had ooit een kandidaat die bij een machinefabriek kon gaan starten. Hij twijfelde echter enorm door de afstand: 60 kilometer van zijn huis. Uiteindelijk koos hij toch voor de baan. Wat bleek: het was goed aan te rijden. Doordat er nauwelijks file stond op de route deed hij er maar 35 minuten over om op z’n werk te komen.”

Verrijking

De reistijd is dus wel degelijk belangrijk in je zoektocht naar een baan. “Twee dingen moet je echter in het oog houden”, zegt Corné. “Werken buiten je woonomgeving kan enorm verrijkend zijn. Of je nu in de stad woont of op het platteland. Je kan veel leren en het is makkelijk om werk en privé van elkaar te scheiden. Omdat je voldoende afstand en rust neemt, ben je de volgende dag veel effectiever. Een ander punt is dat als je bereid bent om langer te reizen, je vaak ook meer kans hebt op een leukere werkgever. Het is het overwegen waard.”

Gerelateerde artikelen

Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel
Parasol voor de veilingactie voor de Florys Foundation

10. Parasol

Huidige bod: €0,- Parasol Ben jij op zoek naar een mooie parasol voor deze zomer? Productbeschrijving Ontsnap aan de zomerhitte met deze stijlvolle blauwe parasol. Of je nu ontspant op het strand, in je achtertuin of op een terras, onze blauwe parasol biedt de perfecte schaduw. Diameter: 1,5 meter Kleur: blauw Inzamelingsactie Deze parasol is […]

Lees artikel