Blog

Internationaal Vloerenlegger komt wereldwijd bij iedereen over de vloer 

4 juni, 2022
Hans Bossenbroek

Hard werken en ondertussen de wereld over reizen? Dat kan in de functie van Internationaal Vloerenlegger. “Het is bij uitstek een baan voor een reislustig persoon die graag de handen uit de mouwen steekt.” 

Bij recruiter Lennart Visser moet je zijn als je informatie over deze functie wilt hebben. Hij werft geïnteresseerden en kan je er van alles over vertellen.     

Wat ga je precies doen als vloerenlegger? 

“In deze baan leg je samen met het team industriële vloeren aan bij bedrijven, fabrieken, parkeergarages, musea of andere plekken. Het zijn geen gewone vloeren, maar speciale vloeren die geschikt voor de plaats waar ze worden gelegd. Vaak bestaan deze kunststof gietvloeren uit meerdere lagen. Het is jullie (en dus jouw) verantwoordelijkheid dat ze perfect worden opgeleverd. Samen leg je de vloer zo efficiënt mogelijk aan. Daarbij let je goed op de veiligheid van jezelf en je omgeving.”  

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Het bijzondere aan deze baan is dat je over heel de wereld aan het werk bent. Dat kan een museum in Duitsland zijn, maar net zo goed een cruiseschip op Curaçao of een fabriek in het Midden-Oosten. Je bent vaak meerdere dagen of zelfs weken van huis. Je bent dus voor je werk veel aan het reizen en in het buitenland aan het werk. Je komt dus nogal eens ergens over de vloer in deze baan.” 

Wat krijg je ervoor terug?  

“Je krijgt een brutosalaris tussen 1500 euro en 2000 euro per maand. Dat is exclusief de toeslagen die je krijgt voor overwerk in het buitenland. Werk je in dagdienst over dan krijg je 135 procent toeslag, op zaterdag 190 procent en op zondag 210 procent. De reiskosten zitten bovendien verwerkt in je salaris. Verder heb je uitzicht op een vast dienstverband en heb je 25 vakantiedagen.”  

Hoe leer je het vak van vloerenlegger? 

“Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat krijg je eerst een inwerktraject. Het vak leren doe je door learning-on-the-job. Dat betekent dat je gelijk als vloerenlegger aan de slag gaat en het van een ervaren collega leert. Het kan zijn dat je inwerkperiode al kennis maakt met de eerste werkreis. Soms wordt er wel eens op een scheepswerf in Duitsland gewerkt.” 

Voor wie is deze baan geschikt? 

“Dit is de ideale baan voor iemand die hard kan werken én ook wat van de wereld wil zien. Je moet wel tegen een stootje kunnen en over doorzettingsvermogen beschikken. Dat is nodig omdat je meestal niet zomaar even terug kan naar huis. Omdat je in teamverband werkt, moet je ook goed kunnen samenwerken. Verder moet je bereid zijn om wereldwijd te werken en spreek je een goed woordje Engels.”   

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel