De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

22 november, 2022
Hans Bossenbroek

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.” 

Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. Ze werken ’s avonds om ook buiten normale kantoortijden (van 9 uur tot 17 uur) beschikbaar te zijn voor werkzoekenden. In het kantoor aan de Westkinderdijk 122v brandt nog licht. Op maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 21:00 uur zijn recruiters bezig om kandidaten te spreken.   

Het heeft zo z’n voordelen om ’s avonds te werken, zegt Bram Valkenburg, één van de recruiters die deze avond aan het werk is. “We doen dit vooral om mensen te bereiken die we overdag niet of nauwelijks te spreken kunnen krijgen. Vaak zijn die ‘s avonds wel bereikbaar.” Uiteraard komt die flexibiliteit vooral de kandidaat ten goede. “Zo zijn wij deze avond beschikbaar voor gesprekken die we anders niet kunnen voeren. Mensen kunnen tijdens hun werkzaamheden niet zomaar hun telefoon opnemen. ’s Avonds zijn zij wel in de gelegenheid om te praten over nieuwe baankansen. Maar ook om andere redenen bellen mensen liever in de avonduren. Bijvoorbeeld omdat het dan rustiger is.” 

Ambitie

Het nut van die stelling wordt vanavond nog bewezen. Bram is zelf druk aan ’t bellen met een kandidaat die op zoek is naar het werk. Het zal niet het laatste telefoongesprek zijn wat hij deze avond voert. Een gesprekje over zijn ambities volgt. Een kantoor verder is een andere collega druk een digitaal intakegesprek aan ’t voeren. Ook hij spreekt mensen die gesolliciteerd hebben naar een vacature. 

Al met al heeft het buiten kantooruren werken vooral voor de kandidaten nut. Op deze manier vinden ze nog eerder de baan die bij hen past. Overigens zijn niet alleen de kandidaten blij met deze mogelijkheid zegt Bram. “Ik hoor ook positieve reacties van de bedrijven waarvoor wij bemiddelen. Ze vinden het fijn dat wij nog langer doorgaan om kandidaten te bemiddelen.” 

Wil je ook liever buiten de gebruikelijke uren een recruiter spreken? Neem dan contact met een recruiter van een vestiging bij jou in de buurt! 

Gerelateerde artikelen

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.” Wie je […]

Lees artikel