De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

22 november, 2022
Hans Bossenbroek

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.” 

Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. Ze werken ’s avonds om ook buiten normale kantoortijden (van 9 uur tot 17 uur) beschikbaar te zijn voor werkzoekenden. In het kantoor aan de Westkinderdijk 122v brandt nog licht. Op maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 21:00 uur zijn recruiters bezig om kandidaten te spreken.   

Het heeft zo z’n voordelen om ’s avonds te werken, zegt Bram Valkenburg, één van de recruiters die deze avond aan het werk is. “We doen dit vooral om mensen te bereiken die we overdag niet of nauwelijks te spreken kunnen krijgen. Vaak zijn die ‘s avonds wel bereikbaar.” Uiteraard komt die flexibiliteit vooral de kandidaat ten goede. “Zo zijn wij deze avond beschikbaar voor gesprekken die we anders niet kunnen voeren. Mensen kunnen tijdens hun werkzaamheden niet zomaar hun telefoon opnemen. ’s Avonds zijn zij wel in de gelegenheid om te praten over nieuwe baankansen. Maar ook om andere redenen bellen mensen liever in de avonduren. Bijvoorbeeld omdat het dan rustiger is.” 

Ambitie

Het nut van die stelling wordt vanavond nog bewezen. Bram is zelf druk aan ’t bellen met een kandidaat die op zoek is naar het werk. Het zal niet het laatste telefoongesprek zijn wat hij deze avond voert. Een gesprekje over zijn ambities volgt. Een kantoor verder is een andere collega druk een digitaal intakegesprek aan ’t voeren. Ook hij spreekt mensen die gesolliciteerd hebben naar een vacature. 

Al met al heeft het buiten kantooruren werken vooral voor de kandidaten nut. Op deze manier vinden ze nog eerder de baan die bij hen past. Overigens zijn niet alleen de kandidaten blij met deze mogelijkheid zegt Bram. “Ik hoor ook positieve reacties van de bedrijven waarvoor wij bemiddelen. Ze vinden het fijn dat wij nog langer doorgaan om kandidaten te bemiddelen.” 

Wil je ook liever buiten de gebruikelijke uren een recruiter spreken? Neem dan contact met een recruiter van een vestiging bij jou in de buurt! 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel