De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

22 november, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ‘s avonds bij ons terecht.” 

Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ‘t werk. Ze werken ‘s avonds om ook buiten normale kantoortijden (van 9 uur tot 17 uur) beschikbaar te zijn voor werkzoekenden. In het kantoor aan de Westkinderdijk 122v brandt nog licht. Op maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 21:00 uur zijn recruiters bezig om kandidaten te spreken.   

Het heeft zo z’n voordelen om ‘s avonds te werken, zegt Bram Valkenburg, één van de recruiters die deze avond aan het werk is. “We doen dit vooral om mensen te bereiken die we overdag niet of nauwelijks te spreken kunnen krijgen. Vaak zijn die ‘s avonds wel bereikbaar.” Uiteraard komt die flexibiliteit vooral de kandidaat ten goede. “Zo zijn wij deze avond beschikbaar voor gesprekken die we anders niet kunnen voeren. Mensen kunnen tijdens hun werkzaamheden niet zomaar hun telefoon opnemen. ‘s Avonds zijn zij wel in de gelegenheid om te praten over nieuwe baankansen. Maar ook om andere redenen bellen mensen liever in de avonduren. Bijvoorbeeld omdat het dan rustiger is.” 

Ambitie

Het nut van die stelling wordt vanavond nog bewezen. Bram is zelf druk aan ‘t bellen met een kandidaat die op zoek is naar het werk. Het zal niet het laatste telefoongesprek zijn wat hij deze avond voert. Een gesprekje over zijn ambities volgt. Een kantoor verder is een andere collega druk een digitaal intakegesprek aan ‘t voeren. Ook hij spreekt mensen die gesolliciteerd hebben naar een vacature. 

Al met al heeft het buiten kantooruren werken vooral voor de kandidaten nut. Op deze manier vinden ze nog eerder de baan die bij hen past. Overigens zijn niet alleen de kandidaten blij met deze mogelijkheid zegt Bram. “Ik hoor ook positieve reacties van de bedrijven waarvoor wij bemiddelen. Ze vinden het fijn dat wij nog langer doorgaan om kandidaten te bemiddelen.” 

Wil je ook liever buiten de gebruikelijke uren een recruiter spreken? Neem dan contact met een recruiter van een vestiging bij jou in de buurt! 

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel