Blog

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

22 november, 2022
Hans Bossenbroek

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.” 

Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. Ze werken ’s avonds om ook buiten normale kantoortijden (van 9 uur tot 17 uur) beschikbaar te zijn voor werkzoekenden. In het kantoor aan de Westkinderdijk 122v brandt nog licht. Op maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 21:00 uur zijn recruiters bezig om kandidaten te spreken.   

Het heeft zo z’n voordelen om ’s avonds te werken, zegt Bram Valkenburg, één van de recruiters die deze avond aan het werk is. “We doen dit vooral om mensen te bereiken die we overdag niet of nauwelijks te spreken kunnen krijgen. Vaak zijn die ‘s avonds wel bereikbaar.” Uiteraard komt die flexibiliteit vooral de kandidaat ten goede. “Zo zijn wij deze avond beschikbaar voor gesprekken die we anders niet kunnen voeren. Mensen kunnen tijdens hun werkzaamheden niet zomaar hun telefoon opnemen. ’s Avonds zijn zij wel in de gelegenheid om te praten over nieuwe baankansen. Maar ook om andere redenen bellen mensen liever in de avonduren. Bijvoorbeeld omdat het dan rustiger is.” 

Ambitie

Het nut van die stelling wordt vanavond nog bewezen. Bram is zelf druk aan ’t bellen met een kandidaat die op zoek is naar het werk. Het zal niet het laatste telefoongesprek zijn wat hij deze avond voert. Een gesprekje over zijn ambities volgt. Een kantoor verder is een andere collega druk een digitaal intakegesprek aan ’t voeren. Ook hij spreekt mensen die gesolliciteerd hebben naar een vacature. 

Al met al heeft het buiten kantooruren werken vooral voor de kandidaten nut. Op deze manier vinden ze nog eerder de baan die bij hen past. Overigens zijn niet alleen de kandidaten blij met deze mogelijkheid zegt Bram. “Ik hoor ook positieve reacties van de bedrijven waarvoor wij bemiddelen. Ze vinden het fijn dat wij nog langer doorgaan om kandidaten te bemiddelen.” 

Wil je ook liever buiten de gebruikelijke uren een recruiter spreken? Neem dan contact met een recruiter van een vestiging bij jou in de buurt! 

Gerelateerde artikelen

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.   Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te […]

Lees artikel

Ashley bouwt luxe caravans: van chassis lassen tot plafondlampjes inbouwen

Tussen haar mannelijke collega’s werkt Ashley Schouten aan de bouw van luxe caravans. Als meubelmaker luxe caravans heeft ze een technisch beroep waar ze met volle teugen van geniet. “Als de caravan aan het eind van het proces de deur uit gaat, ben ik trots op de bijdrage die ik heb geleverd.” In de loods […]

Lees artikel

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures.  Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief […]

Lees artikel