De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

22 november, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.” 

Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. Ze werken ’s avonds om ook buiten normale kantoortijden (van 9 uur tot 17 uur) beschikbaar te zijn voor werkzoekenden. In het kantoor aan de Westkinderdijk 122v brandt nog licht. Op maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 21:00 uur zijn recruiters bezig om kandidaten te spreken.   

Het heeft zo z’n voordelen om ’s avonds te werken, zegt Bram Valkenburg, één van de recruiters die deze avond aan het werk is. “We doen dit vooral om mensen te bereiken die we overdag niet of nauwelijks te spreken kunnen krijgen. Vaak zijn die ‘s avonds wel bereikbaar.” Uiteraard komt die flexibiliteit vooral de kandidaat ten goede. “Zo zijn wij deze avond beschikbaar voor gesprekken die we anders niet kunnen voeren. Mensen kunnen tijdens hun werkzaamheden niet zomaar hun telefoon opnemen. ’s Avonds zijn zij wel in de gelegenheid om te praten over nieuwe baankansen. Maar ook om andere redenen bellen mensen liever in de avonduren. Bijvoorbeeld omdat het dan rustiger is.” 

Ambitie

Het nut van die stelling wordt vanavond nog bewezen. Bram is zelf druk aan ’t bellen met een kandidaat die op zoek is naar het werk. Het zal niet het laatste telefoongesprek zijn wat hij deze avond voert. Een gesprekje over zijn ambities volgt. Een kantoor verder is een andere collega druk een digitaal intakegesprek aan ’t voeren. Ook hij spreekt mensen die gesolliciteerd hebben naar een vacature. 

Al met al heeft het buiten kantooruren werken vooral voor de kandidaten nut. Op deze manier vinden ze nog eerder de baan die bij hen past. Overigens zijn niet alleen de kandidaten blij met deze mogelijkheid zegt Bram. “Ik hoor ook positieve reacties van de bedrijven waarvoor wij bemiddelen. Ze vinden het fijn dat wij nog langer doorgaan om kandidaten te bemiddelen.” 

Wil je ook liever buiten de gebruikelijke uren een recruiter spreken? Neem dan contact met een recruiter van een vestiging bij jou in de buurt! 

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel