De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Motivatiebrief voorbeeld: Hoe schrijf ik mijn motivatie?

5 september, 2023
Werkzaam bij Intro Personeel
Tom van Reeuwijk
Arjan, recruiter van Intro Personeel, geeft telefonisch sollicitatietips.

Ben je op zoek naar een motivatiebrief voorbeeld? Of weet je niet goed hoe je een motivatiebrief moet schrijven? Intro Personeel helpt je graag bij het maken van een motivatiebrief. Een motivatiebrief is een belangrijk onderdeel van een sollicitatie en biedt je de kans om meer diepgang te geven aan je interesse in de functie en organisatie. Voordat je een motivatiebrief is het goed om jezelf af te vragen: wat zijn belangrijke elementen van een motivatiebrief? Ook is het goed om een voorbeeld van een motivatiebrief te bekijken en eventueel elementen over te nemen. In deze blog willen we je hier graag meer over vertellen.

 

Hoe schrijf je een motivatiebrief?

Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet verwerken in een motivatiebrief om je sollicitatie te versterken:

  1. Persoonlijke introductie: Begin de brief met een professionele begroeting en introduceer jezelf kort, inclusief de positie waarvoor je solliciteert en waar je de vacature hebt gevonden.
  2. Interesse en kennis over het bedrijf: Toon aan dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en begrijpt waar ze voor staan, hun missie, waarden en eventuele recente prestaties. Laat zien waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken.
  3. Koppeling van vaardigheden: Bespreek hoe jouw specifieke vaardigheden, ervaringen en kwalificaties aansluiten bij de eisen van de functie. Geef voorbeelden van relevante ervaringen die je geschiktheid ondersteunen.
  4. Passie en motivatie: Leg uit waarom je enthousiast bent over de functie en hoe deze past binnen je langetermijndoelen. Laat zien dat je niet alleen solliciteert omdat je een baan nodig hebt, maar omdat je oprecht geïnteresseerd bent in de rol en wat je kunt bijdragen.
  5. Specifieke prestaties: Benoem concrete voorbeelden van projecten, taken of prestaties uit je verleden die relevant zijn voor de functie. Gebruik kwantitatieve gegevens als mogelijk om je impact te benadrukken.
  6. Cultuur en waarden: Laat zien dat je goed binnen de bedrijfscultuur zou passen. Vermeld eventueel ervaringen waaruit blijkt dat je goed kunt samenwerken, zelfstandig kunt werken, flexibel bent en kunt omgaan met uitdagingen.
  7. Toekomstige bijdrage: Beschrijf hoe je van plan bent bij te dragen aan het succes van het team en de organisatie. Toon je enthousiasme om te leren, jezelf te ontwikkelen en nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen.
  8. Afsluiting: Bedank de lezer voor hun tijd en overweging. Sluit af met een professionele groet en vermeld je beschikbaarheid voor een gesprek.
  9. Contactgegevens: Vermeld je telefoonnummer en e-mailadres, zodat de werkgever gemakkelijk contact met je kan opnemen.
  10. Correcte opmaak en taalgebruik: Zorg ervoor dat de brief goed gestructureerd is, zonder spelfouten of grammaticale fouten. Gebruik een formele, professionele toon.

Onthoud dat de motivatiebrief bedoeld is om een persoonlijk tintje aan je sollicitatie toe te voegen en om de werkgever een beter beeld te geven van wie je bent en waarom je geschikt bent voor de functie. Maak de brief relevant, overtuigend en toegespitst op de specifieke functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert.

 

Motivatiebrief voorbeeld

Hieronder is een voorbeeld van een motivatiebrief te vinden ter aanvulling op een sollicitatie voor de functie: logistiek medewerker.

 

————————————

Tom van Reeuwijk

Straatnaam 123

1234 AB

Rotterdam

Telefoonnummer: 06-23456789

E-mail: [email protected]

 

5-9-2023

 

Henk van Tol

Intro Personeel

West Kinderdijk 122v

2953 XW, Alblasserdam

 

Betreft: Sollicitatie voor Logistieke Medewerker bij Intro Personeel

 

Geachte Henk van Tol,

Met grote interesse en enthousiasme reageer ik op de vacature voor Logistiek Medewerker bij Intro Personeel, zoals geadverteerd op de facebook. De reputatie van Intro Personeel als betrouwbare bemiddelaar in de arbeidsmarkt en de waarden die jullie uitdragen, spreken mij enorm aan. Graag wil ik mijn passie voor logistiek en mijn vaardigheden inzetten om een waardevolle bijdrage te leveren aan jullie team.

In mijn vorige rol als Orderpicker bij QLS, heb ik een solide basis opgebouwd in verschillende logistieke taken. Mijn taken omvatten onder andere het ontvangen, sorteren en verzenden van goederen, het beheren van voorraadniveaus en het bijdragen aan een soepel verloop van het logistieke proces. Mijn proactieve houding en vermogen om goed te functioneren binnen een team hebben mij geholpen om efficiënte resultaten te behalen en bij te dragen aan een positieve werkomgeving.

Wat mij specifiek aanspreekt aan Intro Personeel is jullie focus op persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik ben ervan overtuigd dat mijn sterke werkethiek, leergierigheid en vermogen om snel nieuwe vaardigheden op te pikken goed passen binnen de bedrijfscultuur. Ik ben vastberaden om mijn kennis te blijven verbreden en mijn bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het team en de organisatie.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en enthousiasme voor logistiek een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor Intro Personeel. Ik ben zeer gemotiveerd om mijn ervaring verder te ontwikkelen en te groeien binnen een dynamische omgeving zoals die van jullie. Graag zou ik de kans krijgen om mijn sollicitatie in meer detail te bespreken tijdens een persoonlijk gesprek.

Ik kijk uit naar de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten en mijn interesse in de functie van Logistiek Medewerker bij Intro Personeel nader toe te lichten. Ik ben beschikbaar op alle werkdagen na 5 uur. U kunt mij bereiken via telefoonnummer 06-23456789 of per e-mail op [email protected].

Ik wil u hartelijk bedanken voor uw tijd en overweging. In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Tom van Reeuwijk

—————————————

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel