De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Naar grotere hoogten

1 januari, 2018

Intro Personeel verblijdt opdrachtgevers met bekwaam en enthousiast personeel. Dat kunnen personen zijn die werkloos zijn. Maar dat kunnen ook zeker werknemers zijn die zoeken naar een nieuwe uitdaging. Neem bijvoorbeeld Pieter Bouman. Hij werkte 11 jaar als productspecialist bij een grote heftruckfabrikant en gaat dankzij Intro Personeel in juli 2018 aan de slag als Technisch Commercieel Engineer Bij ABUS Kraansystemen. In dit artikel doet hij zijn verhaal.

Zo’n 11 jaar geleden solliciteerde een onervaren Pieter Bouman bij zijn huidige werkgever. Hij werd aangenomen in de functie van junior productspecialist. Heftrucks zouden zijn specialiteit worden. Afgezien van een Playmobil-heftruck die hij voor zijn derde verjaardag kreeg, hield zijn kennis van heftrucks snel op. Binnen een langdurig dienstverband ontwikkelde Pieter zich tot heftruckspecialist.

Plafond

“De baan was fantastisch”, zegt Pieter, “maar ik bereikte nu niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk het plafond. Inhoudelijk kende ik de heftruck tot op het kleinste schroefje. Daardoor was er voor mij niet veel meer te leren. Ik was op den duur alleen bezig met het overdragen van mijn kennis. Heftruckspecialist zijn voelde als een trucje. Ik zocht dus naar groei. Naar uitdaging.

Prettige gesprekspartner

“Eind 2017 besloot ik daarom mijn cv op internet te plaatsen. De reacties waren overweldigend. Ik werd gebeld door veel recruiters.” Intro Personeel was de eerste en was daarom vanuit het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ als eerste aan zet. Maar er was meer. “Intro was niet alleen de snelste, maar ook de prettigste gesprekspartner. De manier van werken sprak me aan. Intro was oprecht geïnteresseerd in mijn wensen. Dat vind ik mooi.”

Nummer 1

Die benadering bleek vruchten af te werpen. Intro kon al snel drie passende vacatures aan Pieter voorleggen. Een vacature bij ABUS sprong er voor hem direct uit. “Ik werkte bij één van de grootste spelers op het gebied van heftrucks. Dus ik zocht naar een baan bij een andere grote naam. ABUS is voor mij een belangrijke speler op het gebied van bovenloopkranen. Bij mijn vorige werkgever maken we in onze werkplaats bijvoorbeeld ook gebruik van ABUS’ bovenloopkranen. Mijn interesse was dus zeker gewekt. Bovendien kon Intro mij vertellen dat ik direct bij ABUS zelf in dienst kon komen. Aangezien ik vanuit een stabiele situatie kwam, was ik blij met die zekerheid. Deze functie bij ABUS klopte voor mij als een bus.”

Gesprekken

“Ik ging op gesprek bij ABUS. Dat was meteen prettig. ABUS toonde zich zelfs bereid om de functie iets aan te passen, zodat die echt op mijn wensen aansloot. Dat gaf mij een vertrouwd gevoel. Het liet mij zien dat ze mij echt graag wilden hebben. Ik had een functie op het snijvlak van commercie en techniek, dat kon ik bij ABUS weer krijgen.”

Al snel volgde een tweegesprek. In de tussentijd sprak Pieter diverse keren met Intro. “Dat was plezierig. Ik had al lang niet meer zulke gesprekken bij werkgevers gehad, dus de tips en handvatten boden mij de nodige houvast. Na de gesprekken voorzag Intro mij daarnaast van terugkoppelingen. Dat geeft duidelijkheid en vertrouwen.”

Beslissing

Inmiddels is de kogel door de kerk. In juli start Pieter, na een welverdiende vakantiemaand, als Technisch Commercieel Engineer bij ABUS. “De snelheid van het hele traject was voor mij ideaal. Ik heb me niet gepusht gevoeld. Het was een prettig en comfortabel tempo, waarin snel geschakeld kon worden.”

Nieuwe stap

“Ik ga bij ABUS weer bijna vanaf het begin beginnen. Ik laat heftrucks dus wel achter me, maar houdt me nog steeds bezig met het behandelen van lasten. Ik ben dol op de mooie techniek daarvan. Ik realiseer me dat ik nu echt een nieuwe stap zet in mijn loopbaan. Dat is ergens spannend, maar ik ben daar ook echt aan toe. Er is nu weer zoveel te leren en te ontwikkelen, dat ik hier echt voor de lange termijn een mooie plek heb gevonden.”

Gerelateerde artikelen

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.” Wie je […]

Lees artikel