Blog

Ondanks de crisis ziet Mees kansen

10 juni, 2020

We leven midden in een uitdagende tijd. Maar ondanks dat ziet Mees van der Waal van Dijk, recruiter bij Intro Personeel in Hardinxveld nog genoeg kansen. Niet alleen voor bedrijven die personeel nodig hebben, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een mooie baan. “Juist in deze moeilijke tijd willen we voor hen klaarstaan.”

Zelf ging Mees recent ook het avontuur aan van een nieuwe baan bij Intro, personeelsbemiddelaar met zeven vestigingen. Hij nam afscheid van zijn werk als operator in de grafische branche en werd onlangs recruiter bij Intro aan de Molenstraat. In zijn vrije tijd is hij bovendien fitnessinstructeur bij sportschool Fitter bij de Wit. 

Dat het leven in coronatijd anders is dan normaal, ervaart Mees zelf ook. Vandaag de dag is hij wat minder vaak op kantoor of in de sportschool te vinden. “Ik mis het persoonlijk contact wel een beetje”, zegt hij. “Normaal heb je in de sportschool even een praatje of ga ik voor mijn werk op klantbezoek. Gelukkig biedt de moderne techniek uitkomst.”

Perspectief

Toch gaat het leven gewoon door merkt Mees. “Veel mensen zijn bezorgd, maar vinden hun weg in deze nieuwe situatie.” Zo gaan de recruiters van Intro Personeel enthousiast verder met waar ze goed in zijn: personeel werven en aan een baan helpen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij deze crisis als bedrijf doorkomen. Nog steeds stromen de vacatures binnen en ook nu bemiddelen we mensen naar een vaste baan. Organisatiebreed hebben we afgelopen weken zelfs tientallen mensen aan een nieuwe baan geholpen. Echt gaaf!” 

Bloei

Juist in deze tijd kan Intro veel voor mensen betekenen, zegt Mees. “Hoe? Wij kunnen mensen weer perspectief bieden. Er zijn nu een hoop urgente vacatures die ingevuld moeten worden. Gemotiveerde mensen kunnen wij zeker ook juist in deze moeilijke tijd aan het werk helpen. Kortom, de kansen liggen voor het oprapen. Onze missie is nog steevast dezelfde: mensen tot bloei brengen.”

Een mooi voorbeeld is de kandidaat die net via Intro is gestart bij een bedrijf in Dordrecht dat dieselmotoren monteert. “Deze man zat zonder werk en hebben we kunnen helpen aan een functie als werkvoorbereider.”

Aan de motivatie van de Hardinxveldse recruiter ligt het in ieder geval zeker niet. “Het is soms lastig in te schatten wat iemand in z’n mars heeft. Maar als je diegene een kans geeft en hij floreert in zijn nieuwe werkomgeving dan geeft dat veel voldoening. Het is heel fijn om mensen daadwerkelijk verder te helpen.” Neem ook gerust contact op als je meer wil weten over jouw kansen op de arbeidsmarkt, of als je juist nu eens wilt nadenken over een carrièreswitch. Wij bemiddelen zowel mensen die net van school komen als mensen met veel werkervaring en hebben een groot netwerk van bedrijven in deze regio.

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel