De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Pauze, wanneer heb je er recht op?

19 januari, 2023
Hans Bossenbroek

Even je werk onderbreken en ‘een bakkie doen’. Welke werknemer doet het niet? Het is niet alleen nuttig en gezond, maar zelfs wettelijk verplicht. Alle reden dus om (de regels rond) pauzes eens goed onder de loep te nemen.  

Zoek je het woord ‘pauze’ op in Nederlands bekendste woordenboek, de dikke Van Dale, dan is dit één van de betekenissen: (kortere of langere) rustpoos tijdens het werk, een uitvoering enz. En daarmee slaat het woordenboek natuurlijk de spijker op de kop. Pauze nemen is, als het gaat over werk, uitrusten van de werkzaamheden waar je op dat moment mee bezig bent. Om daarna met nieuwe energie weer verder te werken.  

Of je nu een kantoorbaan hebt of je loopt hard te buffelen in de buitenlucht, zonder pauzes kom je de werkdag niet door. Uit onderzoeken blijkt dat pauzes – in welke vorm dan ook – effect hebben op de productiviteit. Wie even zijn focus veranderd, is daarna productiever.  

Arbeidstijdenwet  

Pauzes zijn niet alleen nuttig en nodig, maar ook vastgelegd in de Nederlandse wet. Zo probeert de overheid misbruik tegen te gaan en te regelen dat iedere werknemer in Nederland voldoende rust heeft tijdens het werk.  

Dit is zoals pauze in de Arbeidstijdenwet staat vermeld:  

Bij > 5,5 uur arbeid per dienst 30 minuten (eventueel 2 x 15 minuten)  

Bij > 10 uur arbeid per dienst 45 minuten (eventueel 3 x 15 minuten)  

Bij > 5,5 uur arbeid per dienst 15 minuten 

Jouw werkgever mag natuurlijk zelf de pauzetijden vaststellen, maar daarbij moet ‘ie zich wel aan bovenstaande regels houden. Het zijn dus tijden waarop je minimaal pauze moet houden.  

Voor meer informatie, kijk eens op de website van de Rijksoverheid

Ben je jonger dan 18 jaar dan gelden er strengere regels. Bij een dienst van 4,5 uur hebben jongeren recht op een half uur pauze.  

Rookpauze  

Overigens is het goed te beseffen dat er uitzonderingen zijn. Wie in een winkel werkt, zal waarschijnlijk eerst de klanten goed moeten helpen voordat je pauze kan nemen. Ook belangrijk: een rookpauze is geen officiële pauze, die moet je gegund worden door je werkgever. Als je een kop koffie haalt of naar het toilet gaat valt dat gewoon onder werktijd. Het stelt je immers in staat om goed te kunnen functioneren.  

Samengevat: je werkgever is verplicht de pauzetijden aan te houden die wettelijk verplicht zijn en in de Arbeidstijdenwet staan. Alles wat daar buiten valt, wordt puur door je werkgever gegunt. Het is goed dat te beseffen, als je buiten een sigaretje opsteekt of bij het koffiezetapparaat een praatje maakt met een collega.  

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Nieuw kantoor biedt IJsselsteinse recruiters meer mogelijkheden

De recruiters van Intro Personeel IJsselstein zijn sinds kort te vinden op een nieuw adres: Industrieweg 28. Het moderne en grotere kantoorpand biedt de recruiters meer mogelijkheden. “Door de groei die we doormaken, kunnen we kandidaten en bedrijven beter bedienen.” De missie van de recruiters blijft onveranderd: bedrijven helpen aan geschikt personeel en werkzoekenden tot […]

Lees artikel

Monteur Vangrail heeft snelweg als werkplek

Ze zijn onmisbaar voor de verkeersveiligheid: vangrails langs de Nederlandse snelwegen. Net zo onmisbaar ben jij als monteur vangrail.  “Je hebt een bijzondere werkplek: de Nederlandse snelwegen.”  Remco de Kort, recruiter bij Intro Personeel Geldermalsen, werft mensen voor deze baan en weet alles over deze functie.   Wat ga je precies doen als monteur vangrail?  “In […]

Lees artikel

QHSE Manager houdt veiligheid en milieu scherp in de gaten

Echt alledaags is de functie van QHSE Manager niet te noemen. Desondanks is het er één vol met mooie uitdagingen. “Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid.”  In de wereld van afkortingen is QHSE wel een hele mooie. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar waar iemand met een […]

Lees artikel