De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Pauze, wanneer heb je er recht op?

19 januari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een lekker broodje in de pauze is altijd lekker.

Even je werk onderbreken en ‘een bakkie doen’. Welke werknemer doet het niet? Het is niet alleen nuttig en gezond, maar zelfs wettelijk verplicht. Alle reden dus om (de regels rond) pauzes eens goed onder de loep te nemen.  

Zoek je het woord ‘pauze’ op in Nederlands bekendste woordenboek, de dikke Van Dale, dan is dit één van de betekenissen: (kortere of langere) rustpoos tijdens het werk, een uitvoering enz. En daarmee slaat het woordenboek natuurlijk de spijker op de kop. Pauze nemen is, als het gaat over werk, uitrusten van de werkzaamheden waar je op dat moment mee bezig bent. Om daarna met nieuwe energie weer verder te werken.  

Of je nu een kantoorbaan hebt of je loopt hard te buffelen in de buitenlucht, zonder pauzes kom je de werkdag niet door. Uit onderzoeken blijkt dat pauzes – in welke vorm dan ook – effect hebben op de productiviteit. Wie even zijn focus veranderd, is daarna productiever.  

Arbeidstijdenwet voor pauze

Pauzes zijn niet alleen nuttig en nodig, maar ook vastgelegd in de Nederlandse wet. Zo probeert de overheid misbruik tegen te gaan en te regelen dat iedere werknemer in Nederland voldoende rust heeft tijdens het werk.  

Dit is zoals pauze in de Arbeidstijdenwet staat vermeld:  

Bij > 5,5 uur arbeid per dienst 30 minuten (eventueel 2 x 15 minuten)  

Bij > 10 uur arbeid per dienst 45 minuten (eventueel 3 x 15 minuten)  

Jouw werkgever mag natuurlijk zelf de pauzetijden vaststellen, maar daarbij moet ‘ie zich wel aan bovenstaande regels houden. Het zijn dus tijden waarop je minimaal pauze moet houden.  

Voor meer informatie, kijk eens op de website van de Rijksoverheid

Ben je jonger dan 18 jaar dan gelden er strengere regels. Bij een dienst van 4,5 uur hebben jongeren recht op een half uur pauze.  

Rookpauze  

Overigens is het goed te beseffen dat er uitzonderingen zijn. Wie in een winkel werkt, zal waarschijnlijk eerst de klanten goed moeten helpen voordat je pauze kan nemen. Ook belangrijk: een rookpauze is geen officiële pauze, die moet je gegund worden door je werkgever. Als je een kop koffie haalt of naar het toilet gaat valt dat gewoon onder werktijd. Het stelt je immers in staat om goed te kunnen functioneren.  

Samengevat: je werkgever is verplicht de pauzetijden aan te houden die wettelijk verplicht zijn en in de Arbeidstijdenwet staan. Alles wat daar buiten valt, wordt puur door je werkgever gegunt. Het is goed dat te beseffen, als je buiten een sigaretje opsteekt of bij het koffiezetapparaat een praatje maakt met een collega.  

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel