De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Restaurantkok Luti is nu groenvoorziener

12 april, 2022
Hans Bossenbroek

Door de pandemie kwam kok Luti Winklaar zonder werk te zitten. Hij maakte een carrièreswitch: sinds dit voorjaar werkt hij in de groenvoorziening. “In de weekenden ben ik nu lekker vrij.” 

In een nieuwbouwwijk in het Brabantse dorp Sleeuwijk zijn de hoveniers en groenvoorzieners van groenbedrijf Idverde hard aan ’t werk. In weer en wind. Een gure voorjaarswind waait door de bomen. Voor de mannen in de oranje werkhesjes en stevige laarzen is het geen enkel probleem. Zij werken gestaag door.  

De 25-jarige Luti Winklaar is één van die groenvoorzieners. Nog even en zijn werkdag zit erop. Rond half acht is hij samen met drie collega’s begonnen in de nieuwbouwwijk. “Meestal werken we in de regio Rotterdam”, zegt Luti terwijl hij zijn schep aan de kant zet. “Vaak in het havengebied. Maar vandaag moeten we hier in Brabant deze heg verplaatsen. Daar zijn we tot een uur of drie mee bezig. Gelukkig is het weer nu een beetje opgeknapt, maar vanochtend stonden we te buffelen in de regen. Maar ja, dat hoort erbij. Als het zonnetje lekker schijnt werken we ook buiten.” 

Pandemie  

Zijn nieuwe baan in het groen is totaal wat anders dan de Rotterdammer eerder deed. Toen werkte hij als kok bij verschillende restaurants. Tot de pandemie uitbrak. “Door de crisis werd mijn contract helaas niet verlengd. Uiteindelijk kwam ik bij Intro terecht. Ik kwam met Harmen in gesprek. Na een week kon ik al beginnen in deze baan.” 

Het verschil met zijn vorige werk als kok is groot, zegt Luti. “Natuurlijk werk ik nu buiten. Ik heb nu andere werkzaamheden als schoffelen en snoeien. De voordelen zijn dat ik minder stress ervaar en in de weekenden ben ik lekker vrij. Eigenlijk is er maar één nadeel: dat is dat je ook buiten moet werken als het een keertje regent.” 

Bosmaaier 

Hij heeft al het nodige geleerd in zijn baan. “Mijn collega’s hebben mij goed geholpen om het vak te leren. Bovendien heb ik onlangs een training bosmaaien gedaan. Tijdens die cursus van één dag heb ik geleerd hoe ik met de bosmaaier om moet gaan. Sindsdien mag ik ook bosmaaiwerkzaamheden doen. Volgende week ga ik ’s nachts langs de snelweg maaiwerkzaamheden verrichten.” 

De toekomst ziet hij zonnig in. “Ik wil zeker groenvoorziener blijven. Soms mis ik de keuken nog wel een beetje en met mijn koksopleiding kan ik nu niks doen. Maar ik heb nu een prachtige baan die me goed bevalt. Ik sta er zeker voor open om nog verder door te groeien. Een baan als voorman bijvoorbeeld lijkt me leuk. Wie weet komt er een mogelijkheid om verder door te groeien.”   

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel