De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van Vlissingen tot Emmen inspecteert Ruud woningen

3 maart, 2020

Honderden kilometers rijdt Ruud van der Elst voor zijn werkgever Homeflex, een bedrijf dat flexwerkers huisvest. Als Inspecteur Vastgoed inspecteert hij van Vlissingen tot Almelo vakantiewoningen waar buitenlandse werknemers in wonen. “Eén van de leuke dingen van mijn werk is dat je een band opbouwt met huurders van de woningen.”

Tussen zijn werkzaamheden door heeft Ruud (51) wel even tijd om uit te leggen wat voor werk hij doet. Vandaag is de inspecteur vastgoed aan ‘t werk op een vakantiepark aan de voet van de Moerdijkbrug. Samen met een plaatselijke beheerder gaat hij huisjes inspecteren.

 Wat voor werk doe je precies? 

“Elke dag ga ik – meestal alleen, maar soms ook met een collega – op pad om inspecties en klein onderhoud te plegen aan woningen in vakantieparken. Dit zijn woningen die mijn werkgever Homeflex verhuurd aan grote bedrijven en uitzendbureaus. Zij huisvesten er hun buitenlands personeel in. Ik moet kijken of de huizen in orde zijn en zo nodig problemen oplossen. Ik werk door heel Nederland. Van Susteren tot Ermelo en van Vlissingen tot Emmen. Ik rijd gemiddeld 1500 kilometer per week voor mijn werk. Soms wel eens 700 kilometer op één werkdag. Dat is wel eens vermoeiend ja, maar ik kom altijd met een wel voldaan gevoel thuis.”

 Hoe zag je werkdag er vandaag uit? 

“Vanochtend ben ik om 7.00 uur begonnen met een bakkie koffie op ons kantoor in Sliedrecht. Daarna heb ik ‘mijn’ bedrijfsbus ingeladen. Ik moest bijvoorbeeld een tv en een lamp in de bus leggen. De eerste bestemming van vandaag was Woudenberg. Daar moest ik een deur openmaken voor een monteur die de waterstand kwam opnemen. Nadat ik nog even langs kantoor moest om wat op te halen ben ik doorgereden naar Vlaardingen. Daar heb ik gordijnen opgehangen in een woning. De volgende klus was in Den Haag. Ik heb er een afzuigkap geplaatst en een tv geïnstalleerd. Nu ben ik nog even in Dordrecht om samen met een andere beheerder woningen te controleren. Om 16 uur ben ik klaar en kan ik lekker naar huis.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben je bezig met het ophangen van een lamp, de volgende dag moet je weer in gesprek met een bewoner om uit te leggen hoe de vaatwasser werkt. Het contact met mensen is sowieso erg leuk. Je bouwt echt een band op met de tijdelijke bewoners. Ik ken hen en zij kennen mij. Bovendien heeft het ook een educatief element. Je leert hen bijvoorbeeld om de woningen goed schoon te houden zodat ze er prettig in kunnen leven.”

 Welke eigenschappen moet je hebben voor deze baan? 

“Je moet stressbestendig zijn en prioriteiten kunnen stellen. Het loopt niet altijd op rolletjes. Omdat het vaak om onderhoudsklussen gaat is technisch inzicht ook een vereiste. Ook moet je niet verlegen zijn. Je spreekt immers regelmatig met mensen. Van receptionistes tot bewoners.”

 Nog steeds plezier in je werk?

“Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ik heb voldoende uitdaging in mijn werk. Omdat ik lekker met mijn handen bezig ben, heb ik enorm veel werkplezier. Ik kan in deze baan prima oud worden.”

Dit is deel 1 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep.  

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel