De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Verschil detacheren en uitzenden

24 april, 2024
Stijn van Wingerden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een organisatie die bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers. Ze helpen werkzoekenden bij het vinden van tijdelijk werk, projecten of vaste banen bij bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Uitzendbureaus screenen kandidaten, matchen ze met passende vacatures en regelen de administratieve zaken zoals salaris en contracten.

Wat is een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is een organisatie die tijdelijke werknemers levert aan andere bedrijven. Ze matchen gekwalificeerde professionals met projecten of tijdelijke posities voor opdrachtgevers, en regelen administratieve zaken zoals salaris en verzekeringen.

Verschil detacheren en uitzenden

Een uitzendbureau richt zich op het matchen van werkzoekenden met verschillende soorten werk bij verschillende werkgevers, terwijl een detacheringsbureau zich meer richt op het leveren van gespecialiseerde professionals voor langere termijn projecten of posities bij opdrachtgevers. Een detacheringsbureau verschilt dus wel degelijk van een uitzendbureau.

– Detachering Betekenis

Wat is nu de detachering betekenis, dat leggen we hier voor je uit. Detachering betekent dat een werknemer voor een bepaalde periode wordt uitgeleend aan een andere organisatie, terwijl hij in dienst blijft bij zijn eigen werkgever.

— Wat is een uitzendovereenkomst?

Een uitzendovereenkomst is de formele afspraak tussen een uitzendbureau en een werknemer, waarin zij de voorwaarden vastleggen voor een tijdelijke werkrelatie. Dit omvat onder andere de duur van het dienstverband, de vergoeding en andere arbeidsvoorwaarden.

— Wat is een detacheringsovereenkomst?

Een detacheringsovereenkomst is een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding. Een uitzendbeding is een clausule in een uitzendovereenkomst waarin staat dat het dienstverband eindigt zodra de opdracht afloopt of de werknemer niet meer nodig is. Met een detacheringsovereenkomst zijn er 3 partijen bij betrokken:

– Jij, de medewerker

– De inlener (opdrachtgever)

– De uitlener (detacheringsbureau)

 

 

FAQ’s

Detachering betekenis

Wat houdt detachering in? Detachering omvat het tijdelijk plaatsen van een werknemer bij een ander bedrijf, terwijl de werknemer nog steeds in dienst is van het bedrijf dat hem uitleent.

Wat houdt detachering in?

Bij detachering wordt een werknemer voor een bepaalde periode ingezet bij een ander bedrijf, terwijl de werknemer formeel nog steeds in dienst is van het bedrijf dat hem uitleent.

Wat is gedetacheerd werken?

Detachering houdt in dat werknemers worden uitgeleend aan een ander bedrijf, waarbij het bedrijf personeel kan aantrekken dat feitelijk in dienst is bij een detacheringsbureau.

Wie betaalt salaris bij detachering?

Bij detachering betaalt het detacheringsbedrijf het salaris en andere kosten van de gedetacheerde werknemer, terwijl de opdrachtgever het detacheringsbedrijf compenseert voor de geleverde diensten.

Wat is het verschil tussen detachering en uitzenden?

Een uitzendkracht werkt voor een uitzendbureau en voert tijdelijke taken uit voor een opdrachtgever. Een gedetacheerde heeft een contract met een detacheringsbureau en wordt uitgeleend aan derden voor projecten.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel