De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Voor commercieel binnendienstmedewerker Jon telt elk cijfertje

6 augustus, 2020

 Jon van der Donk (25) is commercieel medewerker binnendienst bij M+N Projecten, een fabrikant van binnenzonwering. Werk dat hij met veel plezier doet. Zijn drukke baan vraagt de nodige aandacht. “Eén cijfertje verkeerd en ik kan een rolgordijn opnieuw bestellen.” 

Het gezicht van Jon spreekt boekdelen. Het leidt geen twijfel dat hij het naar z’n zin heeft bij zijn nieuwe werkgever. In november 2019 neemt hij zijn hbo-diploma commerciële economie in ontvangst, sinds half mei dit jaar werkt hij met veel plezier in het kantoor aan de Exportweg in Delfgauw. Rolgordijnen, plissés, lamellen en jaloezieën zijn voor hem inmiddels geen onbekende producten meer.   

Wat voor werk doe je precies? 

“Mijn belangrijkste taak is het ondersteunen van onze drie verkopers. Als zij een aanvraag van een bedrijf voor binnenzonwering hebben binnengehaald begint mijn werk.  Het uitwerken van de opdracht. Alles moet tot in detail kloppen.  Ik bereken in AutoCAD de maten van het rolgordijnen of plissés en kijk welke wensen de klant heeft. Dan bestel ik de producten bij de leveranciers. Als de bestelling bij ons binnen is gekomen, kijk ik of alles klopt. Ook maak ik de werkbonnen voor de monteurs zodat zij de zonwering bij de klant kunnen monteren.”  

Wat vind je zo leuk aan je werk? 

“Geen rolgordijn, plissé of jaloezie is hetzelfde. Juist dat maakt mijn werk zo leuk. Iedere klant heeft weer andere wensen. Ik heb me nog geen moment verveeld. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en leer van alles over de producten. Bovendien heb ik hartstikke leuke collega's waar het gezellig mee samenwerken is. We werken hard, maar maken ook veel lol.” 

Over welke eigenschappen moet je beschikken? 

“Eén van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben is nauwkeurigheid. Eén rekenfoutje en de order gaat mis. Als een rolgordijn bijvoorbeeld 2,80 meter breed moet zijn, moet je goed opletten en geen 2,08 meter opschrijven. Omdat je veel met de salesafdeling werkt, moet je ook enige affiniteit met commercie hebben. Verder is het handig als je een beetje flexibel bent, een werkdag verloopt vaak ander dan je denkt.” 

Hoe ziet een werkdag eruit? 

“Vaak zit ik zo rond 7.30 uur zit ik achter mijn bureau. Ik begin dan met het lezen van mijn mail en de dagplanning. Daarna ga ik aan de slag met de orders die ik krijg van mijn collega’s van de verkoopafdeling. Ik bereken de exacte maten en geef dan opdracht aan de leveranciers. Dat betekent dat ik veel aan ‘t mailen ben. Tussendoor doe ik andere dingen. Bijvoorbeeld werkbonnen maken voor de monteurs die gordijnen gaan monteren.”  

Kom jij tot bloei in je baan? 

“Jazeker, ik heb een leuke functie waarin ik lekker inhoudelijk bezig ben. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde. Bovendien kan ik in deze baan alles uit mezelf halen en me lekker ontwikkelen.” 

Hoe zie je de toekomst? 

“Dat weet ik nog niet goed. Geen idee waar ik over vijf jaar sta. Wellicht ga ik nog een cursus volgen of een opleiding doen, maar ik vind het nu nog te vroeg om daarover na te denken. Eerst wil ik lekker genieten van deze mooie baan.” 

Dit is deel 5 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel