De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Voor commercieel binnendienstmedewerker Jon telt elk cijfertje

6 augustus, 2020

 Jon van der Donk (25) is commercieel medewerker binnendienst bij M+N Projecten, een fabrikant van binnenzonwering. Werk dat hij met veel plezier doet. Zijn drukke baan vraagt de nodige aandacht. “Eén cijfertje verkeerd en ik kan een rolgordijn opnieuw bestellen.” 

Het gezicht van Jon spreekt boekdelen. Het leidt geen twijfel dat hij het naar z’n zin heeft bij zijn nieuwe werkgever. In november 2019 neemt hij zijn hbo-diploma commerciële economie in ontvangst, sinds half mei dit jaar werkt hij met veel plezier in het kantoor aan de Exportweg in Delfgauw. Rolgordijnen, plissés, lamellen en jaloezieën zijn voor hem inmiddels geen onbekende producten meer.   

Wat voor werk doe je precies? 

“Mijn belangrijkste taak is het ondersteunen van onze drie verkopers. Als zij een aanvraag van een bedrijf voor binnenzonwering hebben binnengehaald begint mijn werk.  Het uitwerken van de opdracht. Alles moet tot in detail kloppen.  Ik bereken in AutoCAD de maten van het rolgordijnen of plissés en kijk welke wensen de klant heeft. Dan bestel ik de producten bij de leveranciers. Als de bestelling bij ons binnen is gekomen, kijk ik of alles klopt. Ook maak ik de werkbonnen voor de monteurs zodat zij de zonwering bij de klant kunnen monteren.”  

Wat vind je zo leuk aan je werk? 

“Geen rolgordijn, plissé of jaloezie is hetzelfde. Juist dat maakt mijn werk zo leuk. Iedere klant heeft weer andere wensen. Ik heb me nog geen moment verveeld. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en leer van alles over de producten. Bovendien heb ik hartstikke leuke collega's waar het gezellig mee samenwerken is. We werken hard, maar maken ook veel lol.” 

Over welke eigenschappen moet je beschikken? 

“Eén van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben is nauwkeurigheid. Eén rekenfoutje en de order gaat mis. Als een rolgordijn bijvoorbeeld 2,80 meter breed moet zijn, moet je goed opletten en geen 2,08 meter opschrijven. Omdat je veel met de salesafdeling werkt, moet je ook enige affiniteit met commercie hebben. Verder is het handig als je een beetje flexibel bent, een werkdag verloopt vaak ander dan je denkt.” 

Hoe ziet een werkdag eruit? 

“Vaak zit ik zo rond 7.30 uur zit ik achter mijn bureau. Ik begin dan met het lezen van mijn mail en de dagplanning. Daarna ga ik aan de slag met de orders die ik krijg van mijn collega’s van de verkoopafdeling. Ik bereken de exacte maten en geef dan opdracht aan de leveranciers. Dat betekent dat ik veel aan ‘t mailen ben. Tussendoor doe ik andere dingen. Bijvoorbeeld werkbonnen maken voor de monteurs die gordijnen gaan monteren.”  

Kom jij tot bloei in je baan? 

“Jazeker, ik heb een leuke functie waarin ik lekker inhoudelijk bezig ben. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde. Bovendien kan ik in deze baan alles uit mezelf halen en me lekker ontwikkelen.” 

Hoe zie je de toekomst? 

“Dat weet ik nog niet goed. Geen idee waar ik over vijf jaar sta. Wellicht ga ik nog een cursus volgen of een opleiding doen, maar ik vind het nu nog te vroeg om daarover na te denken. Eerst wil ik lekker genieten van deze mooie baan.” 

Dit is deel 5 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel