De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom een bijbaan of vakantiewerk een goed idee is

1 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Het zonnetje begint harder te schijnen. Uitjes en vakanties naar verre lokken weer. Toch kan het een aanrader zijn om juist als jongere of student je vakantie of vrije dagen te benutten om werkervaring op te doen.  Hier enkele redenen waarom we dat misschien een raadzaam is om te doen.

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom een vakantiebaan, een zomerbaan of een bijbaan nuttig voor je is. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat driekwart (75 procent!) van alle jongeren tussen 15 en 27 jaar in 2021 deel uitmaakte van de werkzame beroepsbevolking. Bij onderwijsvolgende jongeren was dat 68 procent. Je bent dus zeker niet de enige die in zijn vrije tijd de handen uit de mouwen steekt.   

1. Er komt geld in het laatje 

Dit is natuurlijk de meest logische reden. Wie heeft er geen geld nodig? Zeker als jongere of student is het meer dan handig om extra geld op zak te hebben. Je studie en kamerhuur kosten meer dan voldoende. Zo kan je misschien op vakantie gaan of spullen kopen die je nodig hebt. 

2. Je doet werkervaring op 

Een andere belangrijke reden is het opdoen van werkervaring. Het staat mooi op je cv als je vlieguren hebt gemaakt in een bijbaan of vakantiebaan. Je leert veel nieuwe dingen en doet nieuwe vaardigheden op. Hoe meer, hoe beter! Je toekomstige werkgever is er vast over te spreken. Bij een sollicitatie op je droombaan heb je alvast een streepje voor.  

3. Je kan ontdekken welk werk je wel en niet leuk vindt 

Een bijbaan of een vakantiebaan is een mooie gelegenheid om te ontdekken welk werk bij je past. Je kan uitvinden en experimenteren welke banen en werkzaamheden bij je passen. Je komt er bijvoorbeeld achter of je graag met mensen werkt of een commerciële baan wilt of liever een technische.  

Werken in een tijdelijke baan kan ook leuk zijn omdat je nieuwe mensen ontmoet. Wie weet bouw je wel een goede vriendschap op met een collega.   

4. Kans op een vaste baan 

De laatste, maar niet de minste. Een vakantiebaan of bijbaan kan een prima mogelijkheid om door te stromen naar een vaste baan.  Wie weet, spring je door harde werk zo in het oog bij je werkgever dat ‘ie je een vast contract aanbiedt. Als het van beide kanten klikt, kan er veel moois gebeuren.  

Ook bij Intro Personeel is er soms een vakantiebaan of bijbaan beschikbaar. Benieuwd welke: kijk hier eens. Of neem contact op met een recruiter om de mogelijkheden te bespreken.  

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel