De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom een bijbaan of vakantiewerk een goed idee is

1 mei, 2023
Hans Bossenbroek

Het zonnetje begint harder te schijnen. Uitjes en vakanties naar verre lokken weer. Toch kan het een aanrader zijn om juist als jongere of student je vakantie of vrije dagen te benutten om werkervaring op te doen.  Hier enkele redenen waarom we dat misschien een raadzaam is om te doen.

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom een vakantiebaan, een zomerbaan of een bijbaan nuttig voor je is. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat driekwart (75 procent!) van alle jongeren tussen 15 en 27 jaar in 2021 deel uitmaakte van de werkzame beroepsbevolking. Bij onderwijsvolgende jongeren was dat 68 procent. Je bent dus zeker niet de enige die in zijn vrije tijd de handen uit de mouwen steekt.   

1. Er komt geld in het laatje 

Dit is natuurlijk de meest logische reden. Wie heeft er geen geld nodig? Zeker als jongere of student is het meer dan handig om extra geld op zak te hebben. Je studie en kamerhuur kosten meer dan voldoende. Zo kan je misschien op vakantie gaan of spullen kopen die je nodig hebt. 

2. Je doet werkervaring op 

Een andere belangrijke reden is het opdoen van werkervaring. Het staat mooi op je cv als je vlieguren hebt gemaakt in een bijbaan of vakantiebaan. Je leert veel nieuwe dingen en doet nieuwe vaardigheden op. Hoe meer, hoe beter! Je toekomstige werkgever is er vast over te spreken. Bij een sollicitatie op je droombaan heb je alvast een streepje voor.  

3. Je kan ontdekken welk werk je wel en niet leuk vindt 

Een bijbaan of een vakantiebaan is een mooie gelegenheid om te ontdekken welk werk bij je past. Je kan uitvinden en experimenteren welke banen en werkzaamheden bij je passen. Je komt er bijvoorbeeld achter of je graag met mensen werkt of een commerciële baan wilt of liever een technische.  

Werken in een tijdelijke baan kan ook leuk zijn omdat je nieuwe mensen ontmoet. Wie weet bouw je wel een goede vriendschap op met een collega.   

4. Kans op een vaste baan 

De laatste, maar niet de minste. Een vakantiebaan of bijbaan kan een prima mogelijkheid om door te stromen naar een vaste baan.  Wie weet, spring je door harde werk zo in het oog bij je werkgever dat ‘ie je een vast contract aanbiedt. Als het van beide kanten klikt, kan er veel moois gebeuren.  

Ook bij Intro Personeel is er soms een vakantiebaan of bijbaan beschikbaar. Benieuwd welke: kijk hier eens. Of neem contact op met een recruiter om de mogelijkheden te bespreken.  

Gerelateerde artikelen

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen. Voor veel mensen is […]

Lees artikel

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen. Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je […]

Lees artikel

Tussen bloemen en bomen zet je als Logistiek Medewerker Boomkwekerij orders klaar

Heesters, rozen, laanbomen of solitairs. Je kan het zo gek niet bedenken of je vervoert ze als Logistiek Medewerker Boomkwekerij. “Als je enige kennis van bomen en planten hebt, ben je erg geschikt voor deze baan.” Op een boomkwekerij in Noord-Brabant ga je aan de slag als Logistiek Medewerker. Een gevarieerde baan waar recruiter Corné […]

Lees artikel