De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom een bijbaan of vakantiewerk een goed idee is

1 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Het zonnetje begint harder te schijnen. Uitjes en vakanties naar verre lokken weer. Toch kan het een aanrader zijn om juist als jongere of student je vakantie of vrije dagen te benutten om werkervaring op te doen.  Hier enkele redenen waarom we dat misschien een raadzaam is om te doen.

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom een vakantiebaan, een zomerbaan of een bijbaan nuttig voor je is. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat driekwart (75 procent!) van alle jongeren tussen 15 en 27 jaar in 2021 deel uitmaakte van de werkzame beroepsbevolking. Bij onderwijsvolgende jongeren was dat 68 procent. Je bent dus zeker niet de enige die in zijn vrije tijd de handen uit de mouwen steekt.   

1. Er komt geld in het laatje 

Dit is natuurlijk de meest logische reden. Wie heeft er geen geld nodig? Zeker als jongere of student is het meer dan handig om extra geld op zak te hebben. Je studie en kamerhuur kosten meer dan voldoende. Zo kan je misschien op vakantie gaan of spullen kopen die je nodig hebt. 

2. Je doet werkervaring op 

Een andere belangrijke reden is het opdoen van werkervaring. Het staat mooi op je cv als je vlieguren hebt gemaakt in een bijbaan of vakantiebaan. Je leert veel nieuwe dingen en doet nieuwe vaardigheden op. Hoe meer, hoe beter! Je toekomstige werkgever is er vast over te spreken. Bij een sollicitatie op je droombaan heb je alvast een streepje voor.  

3. Je kan ontdekken welk werk je wel en niet leuk vindt 

Een bijbaan of een vakantiebaan is een mooie gelegenheid om te ontdekken welk werk bij je past. Je kan uitvinden en experimenteren welke banen en werkzaamheden bij je passen. Je komt er bijvoorbeeld achter of je graag met mensen werkt of een commerciële baan wilt of liever een technische.  

Werken in een tijdelijke baan kan ook leuk zijn omdat je nieuwe mensen ontmoet. Wie weet bouw je wel een goede vriendschap op met een collega.   

4. Kans op een vaste baan 

De laatste, maar niet de minste. Een vakantiebaan of bijbaan kan een prima mogelijkheid om door te stromen naar een vaste baan.  Wie weet, spring je door harde werk zo in het oog bij je werkgever dat ‘ie je een vast contract aanbiedt. Als het van beide kanten klikt, kan er veel moois gebeuren.  

Ook bij Intro Personeel is er soms een vakantiebaan of bijbaan beschikbaar. Benieuwd welke: kijk hier eens. Of neem contact op met een recruiter om de mogelijkheden te bespreken.  

Gerelateerde artikelen

Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel