De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

19 september, 2023

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt?

Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft werk (CBS 2023). Het betekent dat het voor een hoop mensen zin heeft om hun bed uit te komen voor een mooie baan. Wie niet werkt, heeft daar meestal een goede reden voor. Er zijn dan ook een aantal goede redenen om te (gaan) werken.

1. Geld verdienen

De belangrijkste reden om te gaan werken is natuurlijk dat je lekker geld verdiend. Die inkomsten heb je nodig om in jouw basisbehoeften te voorzien. Dat zijn bijvoorbeeld voedsel, huisvesting, kleding en gezondheidszorg. Zo kan je goed voor jezelf zorgen en een goede basis leggen voor de toekomst.

2. Het geeft je eigenwaarde

Je bent goud waard! Wie een baan heeft, krijgt meer zelfrespect en eigenwaarde. Het geeft je het gevoel dat je nuttig bezig bent. Van thuis op de bank zitten wordt je over het algemeen gesteld niet beter. In een baan kan je laten zien wie je bent en wat je waard bent.

3. Je leert mensen kennen

Werk biedt je kansen om mensen te leren kennen. Of zelfs vrienden te krijgen. Door werk krijg je de kans om relaties met mensen op te bouwen. Daardoor kan je je gewaardeerd voelen als mens. Om wie je bent.

4. Je kan jezelf ontwikkelen

Door een baan kan je jezelf ontwikkelen. Je leert nieuwe kennis en vaardigheden. Daardoor kan je groeien in je professionele leven en misschien kan je ook daardoor persoonlijk groeien. Wie weet, krijg je de kans via je werkgever cursussen en trainingen te volgen. Uitgeleerd ben je nooit!

5. Het geeft je structuur

Door werk krijg je structuur in je leven. Je hebt een vast leef- en werkritme. Veel mensen werken vijf dagen per week en hebben in het weekend vrij. Maar het kan natuurlijk dat jij een totaal ander ritme hebt. Het geeft je in ieder geval een gezonde werk- en privébalans.

6. Het geeft je leven zin

Door je nuttig te maken in de maatschappij en samenleving krijgt je leven een doel. Daardoor kan het je een gevoel van zingeving geven. Jouw passie en talent wordt benut waardoor je je voldaan en tevreden kan voelen.

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Neem eens contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel