De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

19 september, 2023

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt?

Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft werk (CBS 2023). Het betekent dat het voor een hoop mensen zin heeft om hun bed uit te komen voor een mooie baan. Wie niet werkt, heeft daar meestal een goede reden voor. Er zijn dan ook een aantal goede redenen om te (gaan) werken.

1. Geld verdienen

De belangrijkste reden om te gaan werken is natuurlijk dat je lekker geld verdiend. Die inkomsten heb je nodig om in jouw basisbehoeften te voorzien. Dat zijn bijvoorbeeld voedsel, huisvesting, kleding en gezondheidszorg. Zo kan je goed voor jezelf zorgen en een goede basis leggen voor de toekomst.

2. Het geeft je eigenwaarde

Je bent goud waard! Wie een baan heeft, krijgt meer zelfrespect en eigenwaarde. Het geeft je het gevoel dat je nuttig bezig bent. Van thuis op de bank zitten wordt je over het algemeen gesteld niet beter. In een baan kan je laten zien wie je bent en wat je waard bent.

3. Je leert mensen kennen

Werk biedt je kansen om mensen te leren kennen. Of zelfs vrienden te krijgen. Door werk krijg je de kans om relaties met mensen op te bouwen. Daardoor kan je je gewaardeerd voelen als mens. Om wie je bent.

4. Je kan jezelf ontwikkelen

Door een baan kan je jezelf ontwikkelen. Je leert nieuwe kennis en vaardigheden. Daardoor kan je groeien in je professionele leven en misschien kan je ook daardoor persoonlijk groeien. Wie weet, krijg je de kans via je werkgever cursussen en trainingen te volgen. Uitgeleerd ben je nooit!

5. Het geeft je structuur

Door werk krijg je structuur in je leven. Je hebt een vast leef- en werkritme. Veel mensen werken vijf dagen per week en hebben in het weekend vrij. Maar het kan natuurlijk dat jij een totaal ander ritme hebt. Het geeft je in ieder geval een gezonde werk- en privébalans.

6. Het geeft je leven zin

Door je nuttig te maken in de maatschappij en samenleving krijgt je leven een doel. Daardoor kan het je een gevoel van zingeving geven. Jouw passie en talent wordt benut waardoor je je voldaan en tevreden kan voelen.

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Neem eens contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel