De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

9 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Hovenier Wesley.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou.

  • Werken in de buitenlucht

Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich dat je elke dag lekker in de buitenlucht werkt. Veel mensen maak je niet gelukkig met kantoorbaan en vinden het heerlijk om buiten te werken. In verschillende weersomstandigheden ben je aan het werk. Bovendien ben je veel met planten, bomen en andere natuurlijke producten aan het werk. Het kan leuk zijn om daar mee te werken.

  • Lichamelijk werk

Werk je graag met je handen en houd je van praktisch bezig zijn? Dan is hovenier een goed beroep voor jou. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van tuinen, gazons, planten en landschappen. Dat zijn werkzaamheden die kracht kosten. D aarom moet je lichamelijk sterk zijn. Sommige mensen vinden het fijn om lichamelijk werk te doen.  Je bent aan het graven, tillen, zagen, snoeien, maaien en beplanten. Als je graag actief bezig bent, dan kan dit vak je veel plezier geven.

  • Wisselend  werk

Als hovenier kom je op veel verschillende plekken. Bijvoorbeeld exclusieve tuinen of stadsparken. Alleen dat al maakt dat er variatie in jouw werk zit. Ook de werkzaamheden zijn divers. Ben je de ene dag bezig met maaien, misschien ben je dag erna bezig met snoeien. Of het aanleggen van een tuin, het leggen van graszoden , bemesten, het wieden van onkruid of andere werkzaamheden. Bovendien werk je in wisselende seizoen en. Ook dat maakt dat het werk nooit saai is: elke dag is anders. In de herfst maak je tuinen winterklaar, in het voorjaar plant je nieuwe bloemen en struiken.  Ook het weer is niet elke dag hetzelfde. De ene dag schijnt de zon, de andere regent het.

  • Je ziet direct resultaat van je werk

Wat je als hovenier ook doet, bijna altijd zie direct resultaat van je werk. Dat kan je veel voldoening geven. Als je klaar bent met je werk, zie je meteen wat je hebt gedaan.Of dat nu een gesnoeide heg of een aangelegde tuin. Je ziet gelijk het effect van je inspanningen.

Kortom, als hovenier heb je een boeiende baan in de buitenlucht. Wil je aan de slag als hovenier? Dan zijn er genoeg vacatures te vinden. Er is vast wel een baan die bij je past.

Wil je hovenier worden? Onze recruiters kunnen je alles over dit vak vertellen, neem gerust contact met hen op. De koffie staat  klaar!

 

 

Gerelateerde artikelen

Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel