De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

9 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Hovenier Wesley.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou.

  • Werken in de buitenlucht

Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich dat je elke dag lekker in de buitenlucht werkt. Veel mensen maak je niet gelukkig met kantoorbaan en vinden het heerlijk om buiten te werken. In verschillende weersomstandigheden ben je aan het werk. Bovendien ben je veel met planten, bomen en andere natuurlijke producten aan het werk. Het kan leuk zijn om daar mee te werken.

  • Lichamelijk werk

Werk je graag met je handen en houd je van praktisch bezig zijn? Dan is hovenier een goed beroep voor jou. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van tuinen, gazons, planten en landschappen. Dat zijn werkzaamheden die kracht kosten. D aarom moet je lichamelijk sterk zijn. Sommige mensen vinden het fijn om lichamelijk werk te doen.  Je bent aan het graven, tillen, zagen, snoeien, maaien en beplanten. Als je graag actief bezig bent, dan kan dit vak je veel plezier geven.

  • Wisselend  werk

Als hovenier kom je op veel verschillende plekken. Bijvoorbeeld exclusieve tuinen of stadsparken. Alleen dat al maakt dat er variatie in jouw werk zit. Ook de werkzaamheden zijn divers. Ben je de ene dag bezig met maaien, misschien ben je dag erna bezig met snoeien. Of het aanleggen van een tuin, het leggen van graszoden , bemesten, het wieden van onkruid of andere werkzaamheden. Bovendien werk je in wisselende seizoen en. Ook dat maakt dat het werk nooit saai is: elke dag is anders. In de herfst maak je tuinen winterklaar, in het voorjaar plant je nieuwe bloemen en struiken.  Ook het weer is niet elke dag hetzelfde. De ene dag schijnt de zon, de andere regent het.

  • Je ziet direct resultaat van je werk

Wat je als hovenier ook doet, bijna altijd zie direct resultaat van je werk. Dat kan je veel voldoening geven. Als je klaar bent met je werk, zie je meteen wat je hebt gedaan.Of dat nu een gesnoeide heg of een aangelegde tuin. Je ziet gelijk het effect van je inspanningen.

Kortom, als hovenier heb je een boeiende baan in de buitenlucht. Wil je aan de slag als hovenier? Dan zijn er genoeg vacatures te vinden. Er is vast wel een baan die bij je past.

Wil je hovenier worden? Onze recruiters kunnen je alles over dit vak vertellen, neem gerust contact met hen op. De koffie staat  klaar!

 

 

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel