De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je Sinterklaas zou moeten vieren met je collega’s

24 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Sinterklaas is weer in het land. Dat mag je gerust met een feestje vieren. Waarom zou je het niet met collega’s of op het werk vieren? Het kan de onderlinge banden versterken.

Of je nu werkt als werkplaatstimmerman, servicemonteur of commercieel medewerker een Sinterklaasfeest samen met je collega’s kan een goed idee zijn. Er zijn goede redenen te bedenken om met elkaar de komst van Sint te vieren. Zeker als je daarbij rekening houdt met elkaars verschillen en achtergronden.

  • Het geeft plezier en ontspanning

Na werktijd of, met goedvinden van je werkgever, misschien wel onder werktijd het Sinterklaasfeest vieren kan een mooie afleiding zijn van het werk. Het zorg voor een plezierige en ontspannen sfeer. Dit kan de werksfeer positief beïnvloeden.

  • Het versterkt de band met collega’s

Eigenlijk kan je dit feest ook zien als teambuilding. Je kan uitstekend op een andere manier samenwerken dan je normaal op de werkvloer doet. In een informele sfeer kan je bovendien je collega’s beter en op een andere manier leren kennen. Zo kan je misschien nóg beter samenwerken met je collega. Door de gedeelde feestvreugde is het wellicht nog veel prettiger samenwerken met diegene.

  • Het geeft waardering en erkenning

Door het schrijven van een (positief) gedicht of het geven van leuke cadeaus kan je jouw waardering uiten voor je collega of collega’s. Dat kan je doen door een cadeau te kiezen dat bij die persoon past of een leuk, waarderend gedicht te schrijven over die persoon. Zo kan iedereen zich gewaardeerd voor het werk en de werkzaamheden die diegene doet.

Het kan, kortom, een leuk idee zijn om Sinterklaas te vieren met je collega’s. Belangrijk daarbij is om rekening te houden met elkaars achtergronden, meningen en verschillen. Zo kan het een onvergetelijk feest worden waar je niet alleen een leuk cadeautje aan over houdt, maar ook een goede band met collega’s.

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel