De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je Sinterklaas zou moeten vieren met je collega’s

24 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Sinterklaas is weer in het land. Dat mag je gerust met een feestje vieren. Waarom zou je het niet met collega’s of op het werk vieren? Het kan de onderlinge banden versterken.

Of je nu werkt als werkplaatstimmerman, servicemonteur of commercieel medewerker een Sinterklaasfeest samen met je collega’s kan een goed idee zijn. Er zijn goede redenen te bedenken om met elkaar de komst van Sint te vieren. Zeker als je daarbij rekening houdt met elkaars verschillen en achtergronden.

  • Het geeft plezier en ontspanning

Na werktijd of, met goedvinden van je werkgever, misschien wel onder werktijd het Sinterklaasfeest vieren kan een mooie afleiding zijn van het werk. Het zorg voor een plezierige en ontspannen sfeer. Dit kan de werksfeer positief beïnvloeden.

  • Het versterkt de band met collega’s

Eigenlijk kan je dit feest ook zien als teambuilding. Je kan uitstekend op een andere manier samenwerken dan je normaal op de werkvloer doet. In een informele sfeer kan je bovendien je collega’s beter en op een andere manier leren kennen. Zo kan je misschien nóg beter samenwerken met je collega. Door de gedeelde feestvreugde is het wellicht nog veel prettiger samenwerken met diegene.

  • Het geeft waardering en erkenning

Door het schrijven van een (positief) gedicht of het geven van leuke cadeaus kan je jouw waardering uiten voor je collega of collega’s. Dat kan je doen door een cadeau te kiezen dat bij die persoon past of een leuk, waarderend gedicht te schrijven over die persoon. Zo kan iedereen zich gewaardeerd voor het werk en de werkzaamheden die diegene doet.

Het kan, kortom, een leuk idee zijn om Sinterklaas te vieren met je collega’s. Belangrijk daarbij is om rekening te houden met elkaars achtergronden, meningen en verschillen. Zo kan het een onvergetelijk feest worden waar je niet alleen een leuk cadeautje aan over houdt, maar ook een goede band met collega’s.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel