De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom je Sinterklaas zou moeten vieren met je collega’s

24 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Sinterklaas is weer in het land. Dat mag je gerust met een feestje vieren. Waarom zou je het niet met collega’s of op het werk vieren? Het kan de onderlinge banden versterken.

Of je nu werkt als werkplaatstimmerman, servicemonteur of commercieel medewerker een Sinterklaasfeest samen met je collega’s kan een goed idee zijn. Er zijn goede redenen te bedenken om met elkaar de komst van Sint te vieren. Zeker als je daarbij rekening houdt met elkaars verschillen en achtergronden.

  • Het geeft plezier en ontspanning

Na werktijd of, met goedvinden van je werkgever, misschien wel onder werktijd het Sinterklaasfeest vieren kan een mooie afleiding zijn van het werk. Het zorg voor een plezierige en ontspannen sfeer. Dit kan de werksfeer positief beïnvloeden.

  • Het versterkt de band met collega’s

Eigenlijk kan je dit feest ook zien als teambuilding. Je kan uitstekend op een andere manier samenwerken dan je normaal op de werkvloer doet. In een informele sfeer kan je bovendien je collega’s beter en op een andere manier leren kennen. Zo kan je misschien nóg beter samenwerken met je collega. Door de gedeelde feestvreugde is het wellicht nog veel prettiger samenwerken met diegene.

  • Het geeft waardering en erkenning

Door het schrijven van een (positief) gedicht of het geven van leuke cadeaus kan je jouw waardering uiten voor je collega of collega’s. Dat kan je doen door een cadeau te kiezen dat bij die persoon past of een leuk, waarderend gedicht te schrijven over die persoon. Zo kan iedereen zich gewaardeerd voor het werk en de werkzaamheden die diegene doet.

Het kan, kortom, een leuk idee zijn om Sinterklaas te vieren met je collega’s. Belangrijk daarbij is om rekening te houden met elkaars achtergronden, meningen en verschillen. Zo kan het een onvergetelijk feest worden waar je niet alleen een leuk cadeautje aan over houdt, maar ook een goede band met collega’s.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel