De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Wat moet je doen als jouw nieuwe baan tegenvalt?

29 augustus, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Heb je een prachtige, leuke nieuwe baan gevonden – dacht je – valt ‘ie toch ineens tegen. Helaas! Wat moet je dan doen? In ieder geval niet gelijk in de put gaan zitten. Er zijn oplossingen.

Het eerste wat je sowieso moet doen – of je nu monteur, logistiek medewerker of keukenverkoper bent – is er (proberen) positief mee om te gaan. Het is natuurlijk buitengewoon vervelend, maar ook geen wereldramp. Zoals gezegd: er zijn oplossingen.

Wat kan je doen?

1. Probeer erachter te komen wat de oorzaak is

Valt je nieuwe baan je vies tegen? Onderneem actie en probeer eerst te begrijpen waarom die nu precies tegenvalt. Het kan aan allerlei dingen liggen: de aard van het werk, de werkomgeving, je collega’s of misschien wel heel wat anders.

2. Geef het wat tijd

Als je één ding niet moet doen is het wel te snel conclusies trekken. Daarom is het goed om de tijd nemen. In een nieuwe baan moet je altijd even wennen aan de verandering en je nieuwe werkomgeving. Die kans moet je jezelf ook geven.

3. Praat erover

Wat altijd goed is om er over te praten. Het liefst met iemand die je goed vertrouwd. Bijvoorbeeld met een vriend of een familielid. Alleen erover praten en je emoties uiten, kan al enorm opluchten. Ook krijg je misschien waardevolle adviezen van de ander.

4. Zoek naar steun bij het bedrijf

Als je ergens moet zijn met je zorgen is het natuurlijk bij je werkgever zelf. Daarom is het goed je gedachten te delen met een leidinggevende of een HR-afdeling. Geef aan wat je dwarszit en kijk of er mogelijkheden zijn en oplossingen. Zij kunnen je ongetwijfeld helpen of een oplossing bieden.

5. Een nieuwe baan?

Beschouw dit als de laatste optie. Denk hier heel goed over na. Als blijkt dat het werk echt niet bij je past en er geen verbeteringen mogelijk zijn, denk dan pas na over een eventuele nieuwe baan. Maar wees hier voorzichtig mee, wie weet wat er allemaal nog veranderd.

Het is niet vreemd om teleurstelling te ervaren in een nieuwe baan. Maar is dus wel belangrijk daar op een goede manier mee om te gaan. Probeer geduldig te zijn en er over te praten. Dan zul je vast merken dat er goede oplossingen zijn.

Wil je eens in gesprek over dit onderwerp? Neem eens contact met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel
Apeluier koek uit IJsselstein

Werken in IJsselstein: van Apenluiers tot Gerbrandytoren

IJsselstein is een stadje in de provincie Utrecht met bijna 35.000 inwoners. Er zijn goede redenen om in deze stad te werken. Wie weet eet jij binnenkort een lekkere Apenluier of kan je op de fiets naar je werk. • Ze hebben heerlijke apenluiers (of apenluiders) Wie toe is aan wat lekkers in de pauze […]

Lees artikel