De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Wat moet je doen als jouw nieuwe baan tegenvalt?

29 augustus, 2023
Hans Bossenbroek

Heb je een prachtige, leuke nieuwe baan gevonden – dacht je – valt ‘ie toch ineens tegen. Helaas! Wat moet je dan doen? In ieder geval niet gelijk in de put gaan zitten. Er zijn oplossingen.

Het eerste wat je sowieso moet doen – of je nu monteur, logistiek medewerker of keukenverkoper bent – is er (proberen) positief mee om te gaan. Het is natuurlijk buitengewoon vervelend, maar ook geen wereldramp. Zoals gezegd: er zijn oplossingen.

Wat kan je doen?

1. Probeer erachter te komen wat de oorzaak is

Valt je nieuwe baan je vies tegen? Onderneem actie en probeer eerst te begrijpen waarom die nu precies tegenvalt. Het kan aan allerlei dingen liggen: de aard van het werk, de werkomgeving, je collega’s of misschien wel heel wat anders.

2. Geef het wat tijd

Als je één ding niet moet doen is het wel te snel conclusies trekken. Daarom is het goed om de tijd nemen. In een nieuwe baan moet je altijd even wennen aan de verandering en je nieuwe werkomgeving. Die kans moet je jezelf ook geven.

3. Praat erover

Wat altijd goed is om er over te praten. Het liefst met iemand die je goed vertrouwd. Bijvoorbeeld met een vriend of een familielid. Alleen erover praten en je emoties uiten, kan al enorm opluchten. Ook krijg je misschien waardevolle adviezen van de ander.

4. Zoek naar steun bij het bedrijf

Als je ergens moet zijn met je zorgen is het natuurlijk bij je werkgever zelf. Daarom is het goed je gedachten te delen met een leidinggevende of een HR-afdeling. Geef aan wat je dwarszit en kijk of er mogelijkheden zijn en oplossingen. Zij kunnen je ongetwijfeld helpen of een oplossing bieden.

5. Een nieuwe baan?

Beschouw dit als de laatste optie. Denk hier heel goed over na. Als blijkt dat het werk echt niet bij je past en er geen verbeteringen mogelijk zijn, denk dan pas na over een eventuele nieuwe baan. Maar wees hier voorzichtig mee, wie weet wat er allemaal nog veranderd.

Het is niet vreemd om teleurstelling te ervaren in een nieuwe baan. Maar is dus wel belangrijk daar op een goede manier mee om te gaan. Probeer geduldig te zijn en er over te praten. Dan zul je vast merken dat er goede oplossingen zijn.

Wil je eens in gesprek over dit onderwerp? Neem eens contact met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel