De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat moet je doen als jouw nieuwe baan tegenvalt?

29 augustus, 2023
Hans Bossenbroek

Heb je een prachtige, leuke nieuwe baan gevonden – dacht je – valt ‘ie toch ineens tegen. Helaas! Wat moet je dan doen? In ieder geval niet gelijk in de put gaan zitten. Er zijn oplossingen.

Het eerste wat je sowieso moet doen – of je nu monteur, logistiek medewerker of keukenverkoper bent – is er (proberen) positief mee om te gaan. Het is natuurlijk buitengewoon vervelend, maar ook geen wereldramp. Zoals gezegd: er zijn oplossingen.

Wat kan je doen?

1. Probeer erachter te komen wat de oorzaak is

Valt je nieuwe baan je vies tegen? Onderneem actie en probeer eerst te begrijpen waarom die nu precies tegenvalt. Het kan aan allerlei dingen liggen: de aard van het werk, de werkomgeving, je collega’s of misschien wel heel wat anders.

2. Geef het wat tijd

Als je één ding niet moet doen is het wel te snel conclusies trekken. Daarom is het goed om de tijd nemen. In een nieuwe baan moet je altijd even wennen aan de verandering en je nieuwe werkomgeving. Die kans moet je jezelf ook geven.

3. Praat erover

Wat altijd goed is om er over te praten. Het liefst met iemand die je goed vertrouwd. Bijvoorbeeld met een vriend of een familielid. Alleen erover praten en je emoties uiten, kan al enorm opluchten. Ook krijg je misschien waardevolle adviezen van de ander.

4. Zoek naar steun bij het bedrijf

Als je ergens moet zijn met je zorgen is het natuurlijk bij je werkgever zelf. Daarom is het goed je gedachten te delen met een leidinggevende of een HR-afdeling. Geef aan wat je dwarszit en kijk of er mogelijkheden zijn en oplossingen. Zij kunnen je ongetwijfeld helpen of een oplossing bieden.

5. Een nieuwe baan?

Beschouw dit als de laatste optie. Denk hier heel goed over na. Als blijkt dat het werk echt niet bij je past en er geen verbeteringen mogelijk zijn, denk dan pas na over een eventuele nieuwe baan. Maar wees hier voorzichtig mee, wie weet wat er allemaal nog veranderd.

Het is niet vreemd om teleurstelling te ervaren in een nieuwe baan. Maar is dus wel belangrijk daar op een goede manier mee om te gaan. Probeer geduldig te zijn en er over te praten. Dan zul je vast merken dat er goede oplossingen zijn.

Wil je eens in gesprek over dit onderwerp? Neem eens contact met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel