De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Werken in Rotterdam, waarom zou je dat doen?    

11 januari, 2024

Niet iedereen zal het er mee eens zijn, maar Rotterdam is een prachtige stad. Beroemd om zijn stadion De Kuip, voetbalclub Feyenoord, de Erasmusbrug en de Coolsingel. Ook is de stad bekend om zijn werkmentaliteit. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een baan in deze stad in Zuid-Holland. 

Wie de vacaturepagina bekijkt ziet dat er in Rotterdam, de één na grootste stad van Nederland, genoeg werk te vinden is. Niet gek als je bedenkt dat er bijna 600.000 mensen wonen. In de Maasstad staan duizenden vacatures open. Reden genoeg om te overwegen in Rotterdam een baan te zoeken. Maar er zijn meer argumenten.

– de typische Rotterdamse mentaliteit

Als er ergens hard gewerkt wordt, is het wel in Rotterdam. “Niet lullen maar poetsen”, zeggen échte Rotterdammers. Niet zeuren, maar aanpakken betekent dat. In de havenstad weten ze zeker hoe ze hard moeten werken. ie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, bereid is hard te werken en op zoek is naar een baan, zou zeker in Rotterdam rond moeten kijken. Rotterdammers staan bekend om hun nuchtere kijk op het leven, maar ook om hun mentaliteit: ze kunnen hard werken,.

– de haven

De haven van Rotterdam is één van de grootste ter wereld. In allerlei sectoren zijn er dan ook banen te vinden. Of je nu in de handel, logistiek, zakelijke dienstverlening, industrie of een andere sector wilt werken: er is altijd wel een nieuwe werkgever te vinden.

– een internationale werkomgeving

Rotterdam is een grote smeltkroes, een mix van allerlei culturen. Dat maakt je werkomgeving gevarieerd en divers. Ook de eerder genoemde haven zorgt voor internationale uitstraling. Het kan een mooie extra afwissleling geven aan je werk.

– Rotterdam is gewoon mooi

Er is één heel simpele reden waarom in je Rotterdam wilt werken. De stad is gewoon erg mooi. Wie wil er nu niet elke dag genieten van de mooie bouwwerken in de stad? De Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Koopgoot en het Centraal Station. Markante plekken die de stad zo mooi en leuk maken. Terecht dat veel Rotterdammers erg trots zijn op hun stad.

Als dit allemaal níet bij je past, moet je er natuurlijk vooral niet gaan werken. Voor wie er wel van houdt, is Rotterdam zeker een aantrekkelijke stad om te werken.

Wil je ook in Rotterdam werken? Neem dan contact met de recruiters van onze vestigingen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel of Barendrecht.

Gerelateerde artikelen

Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel