De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Werken in Rotterdam, waarom zou je dat doen?    

11 januari, 2024

Niet iedereen zal het er mee eens zijn, maar Rotterdam is een prachtige stad. Beroemd om zijn stadion De Kuip, voetbalclub Feyenoord, de Erasmusbrug en de Coolsingel. Ook is de stad bekend om zijn werkmentaliteit. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een baan in deze stad in Zuid-Holland. 

Wie de vacaturepagina bekijkt ziet dat er in Rotterdam, de één na grootste stad van Nederland, genoeg werk te vinden is. Niet gek als je bedenkt dat er bijna 600.000 mensen wonen. In de Maasstad staan duizenden vacatures open. Reden genoeg om te overwegen in Rotterdam een baan te zoeken. Maar er zijn meer argumenten.

– de typische Rotterdamse mentaliteit

Als er ergens hard gewerkt wordt, is het wel in Rotterdam. “Niet lullen maar poetsen”, zeggen échte Rotterdammers. Niet zeuren, maar aanpakken betekent dat. In de havenstad weten ze zeker hoe ze hard moeten werken. ie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, bereid is hard te werken en op zoek is naar een baan, zou zeker in Rotterdam rond moeten kijken. Rotterdammers staan bekend om hun nuchtere kijk op het leven, maar ook om hun mentaliteit: ze kunnen hard werken,.

– de haven

De haven van Rotterdam is één van de grootste ter wereld. In allerlei sectoren zijn er dan ook banen te vinden. Of je nu in de handel, logistiek, zakelijke dienstverlening, industrie of een andere sector wilt werken: er is altijd wel een nieuwe werkgever te vinden.

– een internationale werkomgeving

Rotterdam is een grote smeltkroes, een mix van allerlei culturen. Dat maakt je werkomgeving gevarieerd en divers. Ook de eerder genoemde haven zorgt voor internationale uitstraling. Het kan een mooie extra afwissleling geven aan je werk.

– Rotterdam is gewoon mooi

Er is één heel simpele reden waarom in je Rotterdam wilt werken. De stad is gewoon erg mooi. Wie wil er nu niet elke dag genieten van de mooie bouwwerken in de stad? De Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Koopgoot en het Centraal Station. Markante plekken die de stad zo mooi en leuk maken. Terecht dat veel Rotterdammers erg trots zijn op hun stad.

Als dit allemaal níet bij je past, moet je er natuurlijk vooral niet gaan werken. Voor wie er wel van houdt, is Rotterdam zeker een aantrekkelijke stad om te werken.

Wil je ook in Rotterdam werken? Neem dan contact met de recruiters van onze vestigingen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel of Barendrecht.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel