De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Werken in Rotterdam, waarom zou je dat doen?    

11 januari, 2024
Erasmus brug, gefotografeerd in de nacht met belichting.

Niet iedereen zal het er mee eens zijn, maar Rotterdam is een prachtige stad. Beroemd om zijn stadion De Kuip, voetbalclub Feyenoord, de Erasmusbrug en de Coolsingel. Ook is de stad bekend om zijn werkmentaliteit. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een baan in deze stad in Zuid-Holland. 

Wie de vacaturepagina bekijkt ziet dat er in Rotterdam, de één na grootste stad van Nederland, genoeg werk te vinden is. Niet gek als je bedenkt dat er bijna 600.000 mensen wonen. In de Maasstad staan duizenden vacatures open. Reden genoeg om te overwegen in Rotterdam een baan te zoeken. Maar er zijn meer argumenten.

– de typische Rotterdamse mentaliteit

Als er ergens hard gewerkt wordt, is het wel in Rotterdam. “Niet lullen maar poetsen”, zeggen échte Rotterdammers. Niet zeuren, maar aanpakken betekent dat. In de havenstad weten ze zeker hoe ze hard moeten werken. ie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, bereid is hard te werken en op zoek is naar een baan, zou zeker in Rotterdam rond moeten kijken. Rotterdammers staan bekend om hun nuchtere kijk op het leven, maar ook om hun mentaliteit: ze kunnen hard werken,.

– de haven

De haven van Rotterdam is één van de grootste ter wereld. In allerlei sectoren zijn er dan ook banen te vinden. Of je nu in de handel, logistiek, zakelijke dienstverlening, industrie of een andere sector wilt werken: er is altijd wel een nieuwe werkgever te vinden.

– een internationale werkomgeving

Rotterdam is een grote smeltkroes, een mix van allerlei culturen. Dat maakt je werkomgeving gevarieerd en divers. Ook de eerder genoemde haven zorgt voor internationale uitstraling. Het kan een mooie extra afwissleling geven aan je werk.

– Rotterdam is gewoon mooi

Er is één heel simpele reden waarom in je Rotterdam wilt werken. De stad is gewoon erg mooi. Wie wil er nu niet elke dag genieten van de mooie bouwwerken in de stad? De Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Koopgoot en het Centraal Station. Markante plekken die de stad zo mooi en leuk maken. Terecht dat veel Rotterdammers erg trots zijn op hun stad.

Als dit allemaal níet bij je past, moet je er natuurlijk vooral niet gaan werken. Voor wie er wel van houdt, is Rotterdam zeker een aantrekkelijke stad om te werken.

Wil je ook in Rotterdam werken? Neem dan contact met de recruiters van onze vestigingen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel of Barendrecht.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel