De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

5 redenen om een opleiding te volgen

9 augustus, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Werken en leren gaan uitstekend samen. Zo leer een vak in de theorie én in de praktijk. Wij geven je daarom vijf redenen om een opleiding te volgen.  

Een training, een cursus of een complete opleiding. Het kan zinvol zijn om naast je werk je te verdiepen of te specialiseren. Bij Intro Personeel kan je dat doen via de Intro Academy. Er zijn genoeg redenen om je te scholen en bij te scholen.  

1. Meer salaris

 Door jezelf te ontwikkelen tot een expert (daarover later meer), krijg je waarschijnlijk niet alleen een andere functie, maar ongetwijfeld ook een hoger salaris.  Je werkgever waardeert het vast en zeker dat jij je hebt vastgebeten in je vakgebied.  

2. Je bent beter in jouw werk 

Voetballers trainen om beter te kunnen voetballen. Zo kun je het volgen een opleiding ook zien. Door te oefenen en bij te leren word je nog beter in je werk. Belangrijk, want op die manier ben je productiever en stijgt waarschijnlijk je motivatie.  

3. Het geeft je de kans om door te groeien 

Stilstand is achteruitgang. Het is een cliché, maar wel waar. Daarom is het verstandig je te blijven door ontwikkelen. Door te gaan leren krijg je meer kennis. Daardoor vergroot je de kans om door te groeien naar een betere of andere functie. Stel, je bent logistiek medewerker. Dan kan je prima een cursus gaan volgen om je leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen. Zo kan je doorgroeien naar een functie van meewerkend voorman of misschien zelfs teamleider logistiek. Eigenlijk is het dus een investering in je loopbaan. 

4. Je wordt een specialist in je vakgebied 

Door een opleiding, training of cursus te volgen, vergroot je jouw kennis en vaardigheden. Hoe meer kennis je vergaart en toepast, hoe meer een je een specialist of een expert wordt. Bovendien blijf je zo up-to-date over je vakgebied. Samengevoegd met je werkervaring ontwikkel je tot iemand die alles over een onderwerp weet en verbeter je jouw positie.   

5. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Mocht je ooit willen verwisselen van baan dan staat een opleiding altijd goed op je cv. Het laat zien dat je openstaat om jezelf te ontwikkelen. En, zoals eerder gezegd: je kennis neemt toe. Dat maakt je alleen maar aantrekkelijker voor je eventuele nieuwe werkgever. Bovendien ben je duurzamer inzetbaar. Je kennis blijft op peil en op die manier kun je nog wel een tijdje mee in een steeds veranderende arbeidsmarkt.  

Wil je een training, cursus of opleiding volgen via Intro Personeel? Dat kan! Infomeer eens bij Bram wat de mogelijkheden zijn.  

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel