De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

25 augustus, 2022
Hans Bossenbroek
Man aan het denken met vraagtekens.

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.” 

In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten tegen die werk zoeken, maar nog niet precies weten wat voor werk ze willen gaan doen. “Vaak zijn het jongeren die een algemene opleiding hebben gevolgd of mensen die van sector willen wisselen.”  

Een goede eerste stap die je kan zetten, is het invullen van de banentool op onze website, zegt Jenty. “De vragen bij de banentool zijn bedoeld om jou alvast een richting te geven. Als je de vragen hebt beantwoord krijg je diverse opties. Die kunnen een indicatie zijn van wat jij wilt. Dan kan je gelijk al zien wat een interessante branche voor jou is om in te werken.” Zo geeft de banentool een eerste denkrichting, aldus Jenty.  “Stel je voor dat je uit de technische sector komt en je klikt aan dat je commercieel bent ingesteld. Of misschien dat je goed bent in leiding geven. Dan zie je dat je direct verschillende opties krijgt. Zo krijg dus al een beetje idee in welke functie of bedrijfstak je je nieuwe baan kan zoeken.” 

Maatwerk

Voor het uiteindelijke, echte maatwerk kan je na het invullen van de banentool contact opnemen met een recruiter, zegt Jenty. “Die gaat met je in gesprek om te kijken wat je echt wilt, maar kijkt ook wat in de praktijk haalbaar is. Er komen allerlei vragen voorbij. Welk werk- en denkniveau is vereist? Hoe ver kan en wil je bijvoorbeeld reizen voor je werk? Werk je liever in de binnendienst of in de buitendienst? Wat wil en kun je verdienen? Zo komt de recruiter precies te weten wat jij wil en kunt.” 

Er zijn natuurlijk ook nog andere hulpmiddelen dan de banentool, zegt Jenty. “Wanneer nodig maken wij gebruik van assesment. Zo kom je te weten waar je sterke en zwakkke punten liggen. Wat ook kan helpen is om in gesprek te gaan met familie en vrienden. Wat zien zij jou wel of niet doen?” 

Nieuwsgierig geworden? Vul ook de banentool in

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel