De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

25 augustus, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Man aan het denken met vraagtekens.

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.” 

In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten tegen die werk zoeken, maar nog niet precies weten wat voor werk ze willen gaan doen. “Vaak zijn het jongeren die een algemene opleiding hebben gevolgd of mensen die van sector willen wisselen.”  

Een goede eerste stap die je kan zetten, is het invullen van de banentool op onze website, zegt Jenty. “De vragen bij de banentool zijn bedoeld om jou alvast een richting te geven. Als je de vragen hebt beantwoord krijg je diverse opties. Die kunnen een indicatie zijn van wat jij wilt. Dan kan je gelijk al zien wat een interessante branche voor jou is om in te werken.” Zo geeft de banentool een eerste denkrichting, aldus Jenty.  “Stel je voor dat je uit de technische sector komt en je klikt aan dat je commercieel bent ingesteld. Of misschien dat je goed bent in leiding geven. Dan zie je dat je direct verschillende opties krijgt. Zo krijg dus al een beetje idee in welke functie of bedrijfstak je je nieuwe baan kan zoeken.” 

Maatwerk

Voor het uiteindelijke, echte maatwerk kan je na het invullen van de banentool contact opnemen met een recruiter, zegt Jenty. “Die gaat met je in gesprek om te kijken wat je echt wilt, maar kijkt ook wat in de praktijk haalbaar is. Er komen allerlei vragen voorbij. Welk werk- en denkniveau is vereist? Hoe ver kan en wil je bijvoorbeeld reizen voor je werk? Werk je liever in de binnendienst of in de buitendienst? Wat wil en kun je verdienen? Zo komt de recruiter precies te weten wat jij wil en kunt.” 

Er zijn natuurlijk ook nog andere hulpmiddelen dan de banentool, zegt Jenty. “Wanneer nodig maken wij gebruik van assesment. Zo kom je te weten waar je sterke en zwakkke punten liggen. Wat ook kan helpen is om in gesprek te gaan met familie en vrienden. Wat zien zij jou wel of niet doen?” 

Nieuwsgierig geworden? Vul ook de banentool in

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel