De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

25 augustus, 2022
Hans Bossenbroek
Man aan het denken met vraagtekens.

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.” 

In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten tegen die werk zoeken, maar nog niet precies weten wat voor werk ze willen gaan doen. “Vaak zijn het jongeren die een algemene opleiding hebben gevolgd of mensen die van sector willen wisselen.”  

Een goede eerste stap die je kan zetten, is het invullen van de banentool op onze website, zegt Jenty. “De vragen bij de banentool zijn bedoeld om jou alvast een richting te geven. Als je de vragen hebt beantwoord krijg je diverse opties. Die kunnen een indicatie zijn van wat jij wilt. Dan kan je gelijk al zien wat een interessante branche voor jou is om in te werken.” Zo geeft de banentool een eerste denkrichting, aldus Jenty.  “Stel je voor dat je uit de technische sector komt en je klikt aan dat je commercieel bent ingesteld. Of misschien dat je goed bent in leiding geven. Dan zie je dat je direct verschillende opties krijgt. Zo krijg dus al een beetje idee in welke functie of bedrijfstak je je nieuwe baan kan zoeken.” 

Maatwerk

Voor het uiteindelijke, echte maatwerk kan je na het invullen van de banentool contact opnemen met een recruiter, zegt Jenty. “Die gaat met je in gesprek om te kijken wat je echt wilt, maar kijkt ook wat in de praktijk haalbaar is. Er komen allerlei vragen voorbij. Welk werk- en denkniveau is vereist? Hoe ver kan en wil je bijvoorbeeld reizen voor je werk? Werk je liever in de binnendienst of in de buitendienst? Wat wil en kun je verdienen? Zo komt de recruiter precies te weten wat jij wil en kunt.” 

Er zijn natuurlijk ook nog andere hulpmiddelen dan de banentool, zegt Jenty. “Wanneer nodig maken wij gebruik van assesment. Zo kom je te weten waar je sterke en zwakkke punten liggen. Wat ook kan helpen is om in gesprek te gaan met familie en vrienden. Wat zien zij jou wel of niet doen?” 

Nieuwsgierig geworden? Vul ook de banentool in

Gerelateerde artikelen

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.” Wie je […]

Lees artikel