De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

25 augustus, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Man aan het denken met vraagtekens.

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.” 

In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten tegen die werk zoeken, maar nog niet precies weten wat voor werk ze willen gaan doen. “Vaak zijn het jongeren die een algemene opleiding hebben gevolgd of mensen die van sector willen wisselen.”  

Een goede eerste stap die je kan zetten, is het invullen van de banentool op onze website, zegt Jenty. “De vragen bij de banentool zijn bedoeld om jou alvast een richting te geven. Als je de vragen hebt beantwoord krijg je diverse opties. Die kunnen een indicatie zijn van wat jij wilt. Dan kan je gelijk al zien wat een interessante branche voor jou is om in te werken.” Zo geeft de banentool een eerste denkrichting, aldus Jenty.  “Stel je voor dat je uit de technische sector komt en je klikt aan dat je commercieel bent ingesteld. Of misschien dat je goed bent in leiding geven. Dan zie je dat je direct verschillende opties krijgt. Zo krijg dus al een beetje idee in welke functie of bedrijfstak je je nieuwe baan kan zoeken.” 

Maatwerk

Voor het uiteindelijke, echte maatwerk kan je na het invullen van de banentool contact opnemen met een recruiter, zegt Jenty. “Die gaat met je in gesprek om te kijken wat je echt wilt, maar kijkt ook wat in de praktijk haalbaar is. Er komen allerlei vragen voorbij. Welk werk- en denkniveau is vereist? Hoe ver kan en wil je bijvoorbeeld reizen voor je werk? Werk je liever in de binnendienst of in de buitendienst? Wat wil en kun je verdienen? Zo komt de recruiter precies te weten wat jij wil en kunt.” 

Er zijn natuurlijk ook nog andere hulpmiddelen dan de banentool, zegt Jenty. “Wanneer nodig maken wij gebruik van assesment. Zo kom je te weten waar je sterke en zwakkke punten liggen. Wat ook kan helpen is om in gesprek te gaan met familie en vrienden. Wat zien zij jou wel of niet doen?” 

Nieuwsgierig geworden? Vul ook de banentool in

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel