De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

25 augustus, 2022
Hans Bossenbroek
Man aan het denken met vraagtekens.

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.” 

In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten tegen die werk zoeken, maar nog niet precies weten wat voor werk ze willen gaan doen. “Vaak zijn het jongeren die een algemene opleiding hebben gevolgd of mensen die van sector willen wisselen.”  

Een goede eerste stap die je kan zetten, is het invullen van de banentool op onze website, zegt Jenty. “De vragen bij de banentool zijn bedoeld om jou alvast een richting te geven. Als je de vragen hebt beantwoord krijg je diverse opties. Die kunnen een indicatie zijn van wat jij wilt. Dan kan je gelijk al zien wat een interessante branche voor jou is om in te werken.” Zo geeft de banentool een eerste denkrichting, aldus Jenty.  “Stel je voor dat je uit de technische sector komt en je klikt aan dat je commercieel bent ingesteld. Of misschien dat je goed bent in leiding geven. Dan zie je dat je direct verschillende opties krijgt. Zo krijg dus al een beetje idee in welke functie of bedrijfstak je je nieuwe baan kan zoeken.” 

Maatwerk

Voor het uiteindelijke, echte maatwerk kan je na het invullen van de banentool contact opnemen met een recruiter, zegt Jenty. “Die gaat met je in gesprek om te kijken wat je echt wilt, maar kijkt ook wat in de praktijk haalbaar is. Er komen allerlei vragen voorbij. Welk werk- en denkniveau is vereist? Hoe ver kan en wil je bijvoorbeeld reizen voor je werk? Werk je liever in de binnendienst of in de buitendienst? Wat wil en kun je verdienen? Zo komt de recruiter precies te weten wat jij wil en kunt.” 

Er zijn natuurlijk ook nog andere hulpmiddelen dan de banentool, zegt Jenty. “Wanneer nodig maken wij gebruik van assesment. Zo kom je te weten waar je sterke en zwakkke punten liggen. Wat ook kan helpen is om in gesprek te gaan met familie en vrienden. Wat zien zij jou wel of niet doen?” 

Nieuwsgierig geworden? Vul ook de banentool in

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel