De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Installateur Haarden

2 januari, 2019

Een zware storm trekt over het land. De wind giert door de schoorsteen. Wie wil er tijdens dit gure weer nu niet behaaglijk bij de warme kachel zitten? Als Installateur Haarden zorg je ervoor dat klanten er warmpjes bij zitten. Recruiter Robert van der Velde weet alles over deze bijzondere functie.

Wat doe je precies in deze functie?

“’s Ochtends tegen zeven uur kom je aan op ´de zaak´ en doe je een bakkie koffie met collega’s. Je pakt werkbonnen, klaargemaakt door collega’s. Dan ga je op pad. Samen met je werkmaat ga je naar klanten toe om haarden, palletkachels en rookkanalen te installeren. Dat duurt meestal wel even: minimaal een halve dag. Dat is afhankelijk van de situatie. Je bent bezig met allerhande werkzaamheden: kennismaken met de klant, timmeren, metselen en het maken van rookkanalen. Het is dus een gevarieerde baan. Uiteindelijk is het zaak een perfect product af te leveren. Mensen hebben een duur product besteld. Uitgezocht in de showroom en daarna uitgetekend in een 3D-animatie. Aan jou de schone taak die tot in de puntjes af te leveren.”  

Wat is er zo bijzonder aan deze functie?

“Het leuke aan deze baan is dat je niet alleen kachelmonteur bent. Maar veel meer dan dat. Je bent namelijk óók interieurbouwer en metselaar. Deze fulltime functie is dus heel compleet en divers. De baan is niet alleen maar simpelweg kachels plaatsen. Je bent ook bezig met ‘de dingen eromheen’. Bijvoorbeeld het bouwen van een muurtje, het verplaatsen van een stopcontact of het aanleggen van een gasleiding. Bovendien moet alles tip en top worden afgeleverd. Klanten hebben een haard van hoge kwaliteit besteld.”

Wat voor iemand zoekt het bedrijf?

“We zoeken vooral iemand die graag wil! Een opleiding in de bouwtechniek of interieurbouw is natuurlijk fijn. Maar als je affiniteit hebt met de bouw en je vindt het niet erg om bij te leren ben je meer dan welkom. Verder moet je creatief zijn en een flink aanpassingsvermogen hebben. Hoewel je goed voorbereid aan het werk gaat, loopt het in de praktijk soms anders dan gepland. Een rookkanaal moet bijvoorbeeld worden omgelegd. Kortom, jij bent (of wordt) de specialist op het gebied van kachels.”

Wat staat er tegenover?

“Sowieso een goed salaris: je ontvangt zo’n 2800 euro per maand. Bovendien krijg je een Mercedes Sprinter om mee naar de klant te rijden. Daarnaast kun je doorgroeien naar de functie van zelfstandig installateur. Ontwikkeling vindt je werkgever belangrijk: er zijn volop opleidingsmogelijkheden. Of je nu een cursus metselen wilt volgen of de complete vakopleiding installateur haarden. Je krijgt meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.” 

Wat moeten we nog meer weten?

“Het is belangrijk dat je ervan bewust bent dat je het visitekaartje bent van het bedrijf. Omdat de kachels en haarden vaak worden geplaatst in luxe villa’s en landhuizen moet je een net en beschaafd voorkomen hebben. Je wordt hoffelijk ontvangen door klanten.  Ze hebben in de showroom een mooie open haard besteld en jij gaat die maken! Je moet dus geen rauwdouwer zijn, maar een nette vent die weet hoe hij met deze doelgroep moet communiceren.”

Direct solliciteren op deze functie?

Dat kan hier

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel