De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Boorspecialist Hylke houdt van de afwisseling in zijn werk  

27 oktober, 2022
Hans Bossenbroek

De Zeeuwse boorspecialist Hylke Anema is dagelijks in de zuidelijke provincies op pad om gaten te boren op projecten. Hij houdt van zijn werk. “Het leukste aan mijn werk vind ik dat je lekker met je handen bezig bent en op verschillende plekken komt.” 

Niet ver van de rijksweg A58 naar Vlissingen is Hylke aan het werk. Op een bedrijventerrein in Rilland staat zijn rode werkbus geparkeerd. Voor een interview heeft de boorspecialist van sloopbedrijf Van der Jagt Groep tussen zijn werkzaamheden door wel even tijd.    

Waar ben je vandaag mee bezig?  

“In de vloer van het nieuwe bedrijfspand wat je daar ziet, ben ik gaten aan het boren. Dat zijn gaten met een diameter van 180 millimeter. Ik ben daar samen met een collega mee bezig.”  

Wat voor werk doe je precies als boorspecialist? 

“Mijn werk is het boren van gaten in beton en asfalt. De grootte van die gaten kan variëren van 10 tot 1200 millimeter. Dat doe ik meestal met een diamantboormachine. Daarbij let ik ook op de veiligheid en het milieu. De werkzaamheden die wij doen zijn uniek: wanneer een aannemer specialistische boorklussen heeft, dan zie je ons verschijnen.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

“Meestal ben ik rond een uurtje of zes, half zeven op de zaak in Kapelle. Daar pak ik mijn eigen werkbus, rijd ik naar een project en voer ik boorklussen uit. Meestal is dat in Zeeland, maar ook wel eens ergens anders. Zo ben ik onlangs ook in Rotterdam aan ’t werk geweest. Aan het eind van de middag, uurtje of vijf, zit mijn werkdag erop, breng ik de bus terug en stap ik in de auto naar huis.”  

Wat vind je zo leuk aan je werk? 

“Het fijnst vind ik dat ik lekker met mijn handen werk. Daar houd ik van en daarom past dit werk ook bij mij. Geen werkdag is voor mij hetzelfde. Vorige week was in nog een paar dagen in de Belgische stad Antwerpen aan het werk en vandaag ben ik hier in Rilland aan ’t werk. Die afwisseling maakt mijn werk erg leuk. Bovendien werk ik met leuke collega’s samen.”  

Zijn er ook minder leuke dingen aan het werk?  

“Die kan ik niet zo verzinnen op dit moment. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk toe. Als ik het een keer oneens ben met een collega of hij met mij is dat niet erg. We lossen het samen op! Voor ons is dat gewoon, zo is de sfeer binnen het bedrijf.”  

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?   

“Momenteel zit ik met deze baan helemaal op mijn plek. Ik heb het ver geschopt. Voorlopig heb ik daarom nog niet de ambitie om verder te groeien. Maar als mijn werkgever, de Van der Jagt Groep, mij vraagt om meer papieren te halen, sta ik daar zeker voor open.”  

Wil je ook als boorspecialist aan de slag? Neem dan contact op met Corné.

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel