De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

27 februari, 2024

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat?

Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier werken.  Je kunt op allerlei manieren  ervoor zorgen dat je in conditie blijft.  Zo vliegen je werkdagen voorbij!

– Beweeg, beweeg, beweeg!

Eén ding is sowieso belangrijk. Of je nu een kantoorbaan hebt, in de fabriek staat of lekker buiten aan het werk bent: beweging. Ga een rondje lopen in de pauze of misschien heb je het geluk dat je tijdens je werk veel beweegt. Regelmatig bewegen is goed voor je. Je wordt minder moe, je bloed stroomt beter door je lichaam en je krijgt meer energie.

– Eet gezond

Gezond voedsel is belangrijk. Tijdens jouw werkdag is het verstandig regelmatig en verantwoord te eten. Kies voor gezonde voeding. Je kan bijvoorbeeld fruit en groenten eten en volle granen en magere eiwitten  (zoals kip, eieren en rundvlees). Vermijd het eten van suikers.

– Leer omgaan met stress

Stress wil je op een werkdag natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Daarom is het handig om regelmatig pauze te nemen. Ook is het goed om je grenzen te bewaken. Ofwel: leer nee zeggen. Zo voorkom dat je jezelf voorbij loopt.

– Drink water

Een andere handige tip is om veel water te drinken tijdens een werkdag. Als je te weinig water drinkt kan je mogelijk uitdrogen. Ook kan het ervoor zorgen dat je moe wordt. Bovendien kan een tekort aan water ervoor zorgen dat je concentratie afneemt. Allemaal dingen die je minder fit kunnen maken. Het advies is dus om altijd een flesje water bij de hand te houden.

Genoeg tips  dus om fit en gezond te blijven op je werk.  Jouw werkplezier neemt zeker toe door op je gezondheid te letten. En zeg nu zelf: een plezierige werkdag waarop je lekker in je vel zit, is toch wat je wilt?

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters!

 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel