De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

27 februari, 2024

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat?

Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier werken.  Je kunt op allerlei manieren  ervoor zorgen dat je in conditie blijft.  Zo vliegen je werkdagen voorbij!

– Beweeg, beweeg, beweeg!

Eén ding is sowieso belangrijk. Of je nu een kantoorbaan hebt, in de fabriek staat of lekker buiten aan het werk bent: beweging. Ga een rondje lopen in de pauze of misschien heb je het geluk dat je tijdens je werk veel beweegt. Regelmatig bewegen is goed voor je. Je wordt minder moe, je bloed stroomt beter door je lichaam en je krijgt meer energie.

– Eet gezond

Gezond voedsel is belangrijk. Tijdens jouw werkdag is het verstandig regelmatig en verantwoord te eten. Kies voor gezonde voeding. Je kan bijvoorbeeld fruit en groenten eten en volle granen en magere eiwitten  (zoals kip, eieren en rundvlees). Vermijd het eten van suikers.

– Leer omgaan met stress

Stress wil je op een werkdag natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Daarom is het handig om regelmatig pauze te nemen. Ook is het goed om je grenzen te bewaken. Ofwel: leer nee zeggen. Zo voorkom dat je jezelf voorbij loopt.

– Drink water

Een andere handige tip is om veel water te drinken tijdens een werkdag. Als je te weinig water drinkt kan je mogelijk uitdrogen. Ook kan het ervoor zorgen dat je moe wordt. Bovendien kan een tekort aan water ervoor zorgen dat je concentratie afneemt. Allemaal dingen die je minder fit kunnen maken. Het advies is dus om altijd een flesje water bij de hand te houden.

Genoeg tips  dus om fit en gezond te blijven op je werk.  Jouw werkplezier neemt zeker toe door op je gezondheid te letten. En zeg nu zelf: een plezierige werkdag waarop je lekker in je vel zit, is toch wat je wilt?

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters!

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel