De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

27 februari, 2024

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat?

Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier werken.  Je kunt op allerlei manieren  ervoor zorgen dat je in conditie blijft.  Zo vliegen je werkdagen voorbij!

– Beweeg, beweeg, beweeg!

Eén ding is sowieso belangrijk. Of je nu een kantoorbaan hebt, in de fabriek staat of lekker buiten aan het werk bent: beweging. Ga een rondje lopen in de pauze of misschien heb je het geluk dat je tijdens je werk veel beweegt. Regelmatig bewegen is goed voor je. Je wordt minder moe, je bloed stroomt beter door je lichaam en je krijgt meer energie.

– Eet gezond

Gezond voedsel is belangrijk. Tijdens jouw werkdag is het verstandig regelmatig en verantwoord te eten. Kies voor gezonde voeding. Je kan bijvoorbeeld fruit en groenten eten en volle granen en magere eiwitten  (zoals kip, eieren en rundvlees). Vermijd het eten van suikers.

– Leer omgaan met stress

Stress wil je op een werkdag natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Daarom is het handig om regelmatig pauze te nemen. Ook is het goed om je grenzen te bewaken. Ofwel: leer nee zeggen. Zo voorkom dat je jezelf voorbij loopt.

– Drink water

Een andere handige tip is om veel water te drinken tijdens een werkdag. Als je te weinig water drinkt kan je mogelijk uitdrogen. Ook kan het ervoor zorgen dat je moe wordt. Bovendien kan een tekort aan water ervoor zorgen dat je concentratie afneemt. Allemaal dingen die je minder fit kunnen maken. Het advies is dus om altijd een flesje water bij de hand te houden.

Genoeg tips  dus om fit en gezond te blijven op je werk.  Jouw werkplezier neemt zeker toe door op je gezondheid te letten. En zeg nu zelf: een plezierige werkdag waarop je lekker in je vel zit, is toch wat je wilt?

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters!

 

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel