De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

27 februari, 2024

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat?

Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier werken.  Je kunt op allerlei manieren  ervoor zorgen dat je in conditie blijft.  Zo vliegen je werkdagen voorbij!

– Beweeg, beweeg, beweeg!

Eén ding is sowieso belangrijk. Of je nu een kantoorbaan hebt, in de fabriek staat of lekker buiten aan het werk bent: beweging. Ga een rondje lopen in de pauze of misschien heb je het geluk dat je tijdens je werk veel beweegt. Regelmatig bewegen is goed voor je. Je wordt minder moe, je bloed stroomt beter door je lichaam en je krijgt meer energie.

– Eet gezond

Gezond voedsel is belangrijk. Tijdens jouw werkdag is het verstandig regelmatig en verantwoord te eten. Kies voor gezonde voeding. Je kan bijvoorbeeld fruit en groenten eten en volle granen en magere eiwitten  (zoals kip, eieren en rundvlees). Vermijd het eten van suikers.

– Leer omgaan met stress

Stress wil je op een werkdag natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Daarom is het handig om regelmatig pauze te nemen. Ook is het goed om je grenzen te bewaken. Ofwel: leer nee zeggen. Zo voorkom dat je jezelf voorbij loopt.

– Drink water

Een andere handige tip is om veel water te drinken tijdens een werkdag. Als je te weinig water drinkt kan je mogelijk uitdrogen. Ook kan het ervoor zorgen dat je moe wordt. Bovendien kan een tekort aan water ervoor zorgen dat je concentratie afneemt. Allemaal dingen die je minder fit kunnen maken. Het advies is dus om altijd een flesje water bij de hand te houden.

Genoeg tips  dus om fit en gezond te blijven op je werk.  Jouw werkplezier neemt zeker toe door op je gezondheid te letten. En zeg nu zelf: een plezierige werkdag waarop je lekker in je vel zit, is toch wat je wilt?

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters!

 

Gerelateerde artikelen

Bram Valkenburg van Intro EU Staffing

Zoek je een monteur of operator? Bel Bram van Intro EU Staffing eens

Het kan precies de uitkomst zijn voor bedrijven die hard op zoek zijn naar technisch personeel: Intro EU Staffing. De zusteronderneming van Intro Personeel bemiddelt met veel succes Europese werknemers. “Het is een oplossing waar veel bedrijven niet aan denken.” Bram Valkenburg, manager van Intro EU Staffing, is de aangewezen persoon om te vragen waarom […]

Lees artikel
monteur plezier bezig met het aandraaien van een moteronderdeel.

Carrièreswitch maken: Zet de stap naar een nieuwe toekomst

Een carrièreswitch maken kan een spannende, maar ook uitdagende stap zijn. Of je nu vastloopt in je huidige baan, toe bent aan iets nieuws, of je passie hebt gevonden in een andere sector, een carrièreswitch biedt de kans om jezelf opnieuw uit te vinden. In deze blog bespreken we wat een carrièreswitch inhoudt, hoe je […]

Lees artikel
logistiek locatie manager

Omscholen met salaris: Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor veel mensen aantrekkelijk om zich te laten omscholen naar een ander beroep. Omscholen met salaris biedt de ideale mogelijkheid om een nieuwe richting in te slaan zonder financieel risico. Of je nu midden in je carrière zit of juist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, de […]

Lees artikel