De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

28 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”      

Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. Geen twijfel mogelijk. Wie hem vraagt naar zijn werkzaamheden, krijgt tot in het detail antwoord én een rondleiding door de fabriek. Zijn werkplek die hij met graagte laat zien. “Wees voorzichtig”, waarschuwt hij voor we de taartenbakkerij ingaan. “De vloer kan soms glad zijn.”

Wat ben je vandaag aan het doen?

“Ik heb nu een late dienst. Dat betekent dat ik om half vijf ’s middags begin en doorga tot en met half twee ’s nachts. Deze hele week sta ik bij de appelbereiding. Daar moet je rozijnen afwegen, suiker afwegen en bindmiddel afwegen. Ook snij ik zakken met appels open en gooi die in de mixer. Dat product komt uiteindelijk in de appeltaart terecht. Ik doe dat tot rond elf uur ’s avonds. De rest van de tijd. tot een uur of twee, zijn we bezig met de machines en met hogedrukspuit de fabriekshal schoonmaken. Het is veel werk omdat er van de taarten veel rommel vanaf komt.”

Wat zijn jouw taken?

“Als leerling operator ben ik op de afdeling appelbereiding bezig met deeg maken, temperaturen van de taart die uit de oven komt, gewicht checken voor die naar de oven gaat. Ik let dan dus vooral op de kwaliteit. En mijn belangrijkste taak: je zorgt dat de machine blijft draaien. De productie moet blijven doorgaan. Ook werk ik wel eens op andere afdelingen zoals de inpakafdeling.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Ik vind het leuk om te produceren. Ook vind het leuk om processen aan te pakken en te verbeteren. Het is leuk om daar over mee te denken.”

Welke eigenschappen moet je hebben voor dit beroep?

“Wij zoeken hier mensen die wil werken. Je moet van aanpakken weten, want het is hard werken hier. Iemand moet bereid zijn om vroeg op te staan, want in sommige weken moet je ’s ochtends vroeg beginnen. Ook moet je aankunnen dat bij de lopende achter elkaar hetzelfde werk doet. En ja, je moet ook tegen druk en stress kunnen. Het kan hier soms hectisch zijn.”

Kun je jouw werkdag beschrijven?

“Als operator heb je vroege diensten en late diensten. Als ik schoonmaakwerkzaamheden doe werk ik zoals nu van vijf uur ’s middags tot half één ’s nachts. Als ik andere werkzaamheden doe werk ik van vijf uur ’s ochtends tot twee uur ’s middags. Ook heb ik wel eens een ‘normale’ werkdag van half acht tot half vijf. Als ik geen schoonmaakwerkzaamheden doe werk ik een late dienst van twee uur ’s middags tot elf uur ’s avonds. Het hangt er vanaf bij welke afdeling ik werk, de productie, de appelbereiding of de inpak, welke dienst ik draai.”

Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Remco zag mijn cv op het internet staan en belde mij. Zo kwam in contact met Intro Personeel. Ik heb een paar jaar als kok in de horeca gewerkt en zocht werk dat beter bij mij past. Dat heb ik hier helemaal gevonden. Net als in het restaurant werk je hier ook met eten en heb je met dezelfde (hygiëne)regels te maken. ”

Wat heb je in de afgelopen periode allemaal geleerd?

“Ik werk hier nu  iets dan langer dan een jaar en heb heel veel geleerd. Hoe je de machines uit en in elkaar moet zetten. Hoe je deeg moet maken. Ik heb van alles geleerd: van wegen tot schoonmaken. Werken in de fabriek. Ik ben enthousiast. Ik vind het hier leuk en als het niet leuk is, dan maak ik het leuk.”

Ben je nog van plan een opleiding te gaan volgen?

“Weet ik nog niet. Ik sta overal voor open.”

Hoe je jouw toekomst?

“Ik wil van leerling operator doorgroeien naar operator. Ik wil in de toekomst graag weten hoe alles werkt. Stel, er is een probleem met machine. Dan wil ik alles snel kunnen oplossen.”

Wil jij ook zo’n mooie baan in een taartenbakkerij? Neem dan contact op met Remco de Kort

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel