De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Na vakantie weer ontspannen aan de slag

10 augustus, 2018
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een man die in het water ligt met zonsondergang.

Daar sta je dan op Schiphol: bruin gebakken en net terug uit de mediterrane zon. Nog even en je eerste werkdag breekt weer aan. Hoe kom je die dag goed door? Recruiter Ewout geeft advies. “Begin je eerste werkdag na de vakantie gestructureerd en ontspannen.”

Altijd een lastig moment: opstarten op je werk na een vakantie vol indrukken en belevenissen. Je ligt in gedachten nog op de strandstoel aan de Franse Riviera. Of je bent nog met je hoofd bij het bezoek aan de Machu Picu in Peru. Een tijdelijke dip is haast niet te vermijden. Of toch wel?

Ewout Pols, recruiter bij Intro Personeel in Krimpen aan den IJssel, weet hoe belangrijk het is om weer fris en fruitig aan de slag te gaan na de vakantie. “Ik hoor soms mensen zeggen: vervelend dat de vakantie er weer opzit. Nu moet ik weer gaan werken. Dat is wat mij betreft niet helemaal de juiste mindset. Richt je juist op het plezier dat je uit je werk kunt halen. Ontbreekt dit plezier structureel? Dan is het wellicht tijd is voor een nieuwe stap in je loopbaan.”

Structuur

Maar wat als wel op je plek zit en met veel plezier uitkijkt naar je eerste werkdag. “Wanneer je vol nieuwe energie en inspiratie zit, is het gevaar groot om meteen volle bak aan de slag te gaan. Om je direct op nieuwe projecten te storten. Regelmatig zie ik mensen in deze valkuil stappen, maar je lichaam en geest moeten ook weer wennen aan het werkritme en de werkomstandigheden. Daarom is het beter om je na vakantie gestructureerd en ontspannen aan de dag te beginnen. In mijn geval betekent dit dat wanneer aankom, ik eerst bespreek hoe het is afgelopen met de overgedragen projecten. Tussen je werkzaamheden door of in de pauze is er dan voldoende ruimte om de vakantieverhalen te delen.”

Acclimatiseren

“Stel je bent naar Bali geweest, waar de luchtvochtigheid erg hoog is, en je gaat direct door naar je werk. Dan zullen je geest en lichaam daar flink hinder van ondervinden. Dan moet je dus aardig acclimatiseren. Dat is niet handig op je werk. Dan voel je je aardig geradbraakt. Een kennis van mij was onlangs op  vakantie naar Turkije geweest. Om half twee ’s nachts kwam hij thuis en ’s ochtends om half negen zat hij weer achter z’n bureau. Zoals je je kunt voorstellen was hij niet erg productief die dag. Hij was brak en zat bij te komen op z’n werk. Dat kon z’n baas ook niet echt waarderen.” Ewout: “Zorg dus dat je minimaal één dag acclimatiseert. Je kunt dan weer met frisse energie en nieuwe inspiratie aan het werk.”

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel