De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Na vakantie weer ontspannen aan de slag

10 augustus, 2018

Daar sta je dan op Schiphol: bruin gebakken en net terug uit de mediterrane zon. Nog even en je eerste werkdag breekt weer aan. Hoe kom je die dag goed door? Recruiter Ewout geeft advies. “Begin je eerste werkdag na de vakantie gestructureerd en ontspannen.”

Altijd een lastig moment: opstarten op je werk na een vakantie vol indrukken en belevenissen. Je ligt in gedachten nog op de strandstoel aan de Franse Riviera. Of je bent nog met je hoofd bij het bezoek aan de Machu Picu in Peru. Een tijdelijke dip is haast niet te vermijden. Of toch wel?

Ewout Pols, recruiter bij Intro Personeel in Krimpen aan den IJssel, weet hoe belangrijk het is om weer fris en fruitig aan de slag te gaan na de vakantie. “Ik hoor soms mensen zeggen: vervelend dat de vakantie er weer opzit. Nu moet ik weer gaan werken. Dat is wat mij betreft niet helemaal de juiste mindset. Richt je juist op het plezier dat je uit je werk kunt halen. Ontbreekt dit plezier structureel? Dan is het wellicht tijd is voor een nieuwe stap in je loopbaan.”

Structuur

Maar wat als wel op je plek zit en met veel plezier uitkijkt naar je eerste werkdag. “Wanneer je vol nieuwe energie en inspiratie zit, is het gevaar groot om meteen volle bak aan de slag te gaan. Om je direct op nieuwe projecten te storten. Regelmatig zie ik mensen in deze valkuil stappen, maar je lichaam en geest moeten ook weer wennen aan het werkritme en de werkomstandigheden. Daarom is het beter om je na vakantie gestructureerd en ontspannen aan de dag te beginnen. In mijn geval betekent dit dat wanneer aankom, ik eerst bespreek hoe het is afgelopen met de overgedragen projecten. Tussen je werkzaamheden door of in de pauze is er dan voldoende ruimte om de vakantieverhalen te delen.”

Acclimatiseren

“Stel je bent naar Bali geweest, waar de luchtvochtigheid erg hoog is, en je gaat direct door naar je werk. Dan zullen je geest en lichaam daar flink hinder van ondervinden. Dan moet je dus aardig acclimatiseren. Dat is niet handig op je werk. Dan voel je je aardig geradbraakt. Een kennis van mij was onlangs op  vakantie naar Turkije geweest. Om half twee ’s nachts kwam hij thuis en ’s ochtends om half negen zat hij weer achter z’n bureau. Zoals je je kunt voorstellen was hij niet erg productief die dag. Hij was brak en zat bij te komen op z’n werk. Dat kon z’n baas ook niet echt waarderen.” Ewout: “Zorg dus dat je minimaal één dag acclimatiseert. Je kunt dan weer met frisse energie en nieuwe inspiratie aan het werk.”

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel